Notícies
El taxi a demanda incrementa un 50% els trajectes realitzats i tanca l'any amb prop de 3.500 viatges

Taxi a demandaVa comenįar l’any 2010 amb 22 usuaris i ja sķn 143 les persones que habitualment utilitzen el servei de taxi a demanda. En cinc anys de funcionament, el servei ha realitzat un total de 8.587 recorreguts i la demanda ha anat creixent de manera significativa any rere any. El primer any es van realitzar 190 trajectes i l’any 2015 es va tancar amb un total de 3.468 viatges, un 50% més que a l’exercici anterior.

L’evoluciķ de la demanda demostra que aquest servei s’ha convertit en un bon mitjā per cobrir les necessitats de transport de les persones grans o amb problemes de mobilitat del municipi. De fet, altres ajuntaments s’han interessat per aquest sistema de transport i estan estudiant la manera d’implementar-lo a les seves poblacions. 

El servei, pioner al Maresme, és fruit d’un conveni de colˇlaboraciķ signat l’any 2010 amb els taxistes d’Alella per facilitar els desplaįaments a majors de 65 anys i persones amb diversitat funcional, física o sensorial.

L’any 2013 es va ampliar l’ús del servei a totes les persones empadronades a Alella perō, en aquest cas, amb un límit de 6 viatges anuals. Per l’ús del transport, l’usuari paga 2€ per trajecte i l’Ajuntament assumeix els 4€ restants. El servei funciona de dilluns a divendres, de 7 a 20h, i per fer-ne ús cal efectuar la reserva amb antelaciķ trucant al telčfon 93 555 24 51, en l’horari habitual de l’Ajuntament.

El desplaįament a les diferents parades de bus i les seves immediacions és la destinaciķ més demandada, seguida del Consultori Local, la Plaįa de l’Ajuntament, Can Gaza i Can Lleonart.

L’Ajuntament estā estudiant la possibilitat d’ampliar les destinacions i l’ús d’aquest servei per donar resposta a algunes de les necessitats plantejades per la ciutadania. Una de les qüestions que estā valorant l’equip de govern és incloure destinacions de fora del municipi, com ara l’hospital de Can Ruti o l’Ārea Bāsica de Salut del Masnou. 

La regidoria de Mobilitat també manté contactes amb la Direcciķ General de Transport de la Generalitat per tal de poder incrementar les expedicions del servei de bus que comunica Alella amb Barcelona, al menys a les hores puntes d’anada i tornada.

Trajectes totals per destinaciķ

Des de la posada en marxa del servei l’abril de 2010 s’han fet un total de 8.578 viatges amb les següents destinacions:

  • Parades de bus        2.335 viatges
  • Centre de Salut       1.973  viatges
  • Pl. Ajuntament         1.884  viatges
  • Can Gaza                1.114  viatges
  • Can Lleonart               841 viatges
  • Pavellķ Municipal        390 viatges
  • Jutjat de Pau                22 viatges
  • Policia Local                19 viatges

Usuaris i evoluciķ taxi a demanda

Informaciķ publicada el 19 de febrer de 2016