Notícies
Publicat el 12 de febrer de 201612.02.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament denuncia la desaparició d'un arxiu dipositat a l'Arxiu Municipal

L'Ajuntament d'Alella ha denunciat a la Policia Local la desaparició de l'Arxiu Municipal d'un arxivador amb documentació reservada. Es tracta d'una documentació donada a l'Ajuntament l'any 2002 per l'exalcalde Salvador Artés, que li havia estat lliurada trenta anys enrere per una veïna del municipi, provinent de l'antiga seu de la Falange Espanyola Tradicionalista y de las J.O.N.S. Per voluntat expressa del donant, la documentació no podia ser consultada fins al gener d'enguany.

Aquest mes de gener quan es va procedir a l'obertura de l'arxivador es va constatar la desaparició de la seva ubicació habitual, a l'Arxiu Municipal. L'accés a l'Arxiu és restringit i existeix un registre de les persones de fora de l'àmbit de la Secretaria de l'Ajuntament que hi accedeixen. L'any passat va ser la darrera vegada que aquest arxivador va ser vist per personal municipal.
Després d'una recerca exhaustiva a l'Arxiu i a diferents dependències municipals, no s'ha pogut trobar la documentació. Davant d'aquesta lamentable situació, l'Ajuntament ha decidit posar els fets en coneixement dels cossos policials per tal que puguin investigar la desaparició.
Les condicions de l'Arxiu Municipal són millorables, i el Pla d'Actuació Municipal aprovat el mes de desembre hi recull la necessària actuació. El passat mes de novembre es va començar una tasca de posar ordre a l'Arxiu Històric per part d'una persona experta i està previst fer una intervenció d'ampliació i millora dels espais actuals l'any 2017, mentre no es duguin a terme les obres de la nova biblioteca i arxiu municipal que s'han de construir, en un futur, a la Fàbrica de Pintures.
L'Ajuntament lamenta profundament aquesta desaparició i expressa el seu malestar davant d'aquests fets, al temps que no renuncia a poder recuperar la documentació.

Pujar al principi de la pàgina