Portada|Equitat de gènere|8 de Març - Dia Internacional de les Dones
 
Versió per imprimir
8 de Març - Dia Internacional de les Dones

L’any 1977 les Nacions Unides van declarar el dia 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. L’Ajuntament organitza diverses activitats per commemorar aquesta diada per tal de posar en valor el paper de les dones a la societat així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes. D’aquesta manera, es pretén sensibilitzar la població per avançar cap una ciutat més igualitària i justa per a tothom.

El programa del 8 de març inclou cada any activitats organitzades des de diferents àrees de l’Ajuntament així com per part de les entitats. Com a acte central, representants de les entitats de dones i del consistori llegeixen el manifest institucional.

8 de març


Dimarts 5 de març, 17h, Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia:

Hora del conte Desexplicats, a càrrec de Vivim del Cuentu.

Sessió de personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor que faran volar la imaginació de grans i petits.

 

Dimecres 6 de març, 17:30h, local Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella:

Taller Les màgiques propietats de les espècies. A càrrec de Maria Ojeda.

Coneix les propietats de les diverses espècies: gingebre, cúrcuma, canyella, llavors d’api, pebre negre, comí... Aprèn a utilitzar-les a la cuina, en infusions, decoccions... i treu-ne el màxim profit!

En aquest taller obtindràs les eines per fer front a desequilibris habituals com refredats, estrenyiment, sobrepès, insomni, apatia, tensió...

Organitza Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.

 

Dimecres 6 de març, 19:30h, Can Manyé:

De VEU en VEU. A càrrec de Les Mireies.

Peça escènica que neix de la necessitat de fer-nos còmplices d’algunes de les més de 3.500 veus recollides durant la perfomance Donar veu. On s’inclouen les veus d’Alella. La peça vol ser una invitació a l’escolta, a la reflexió, així com la presa de consciència de la diversitat d’experiències entorn a temes com la violència masclista, la (des)igualtat i la diversitat sexual i de gènere. Per donar veu a allò que solem silenciar.

 

Dijous 7 de març, de 17h a 20h, Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella:

V Campionat de Canastra. Organitza Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.

 

Dijous 7 de març, 20h, Golfes de Can Lleonart:

Tertúlia Feminisme de butxaca a càrrec de Bel Olid.

Una xerrada que ens ajudarà a aclarir conceptes i a constatar intuïcions. Totrepassant sense embuts la indiscutible necessitat d’assumir els postulats delfeminisme per superar un món desequilibrat respecte al 51% de la població quepateix discriminació. Així mateix, dóna algunes pautes i paraules per anomenar larealitat i fa constants referències a l’inadmissible binarisme de sexe que convé eradicar.

 

Divendres 8 de març, 11h, Plaça de l’Ajuntament:

11h Parades entitats:

-      Associació de Dones Solidàries d’Alella: repartiment de lliris solidaris

-      Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella: taula dolça

12h Acte institucional i lectura del manifest

 

Divendres 8 de març, de17h a 20h, Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella:

V Campionat de Canastra. Organitza Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.

 

Dissabte 9 de març, 10h, Espai Jove:

Taller Poliamor i mites de l’amor romàntic. A càrrec de Sandra Bravo.

Taller-debat entorn al poliamor i mites de l’amor romàntic des del pensament crític posant al centre els diferents models sexoafectius, sense pontificar cap opció com a millor que l’altra. Estimar amb consciència, ètica, transparència i respecte.

 

Dissabte 9 de març, 21h, Can Cabús:

Lliurament de premis V Campionat de Canastra i sopar Dia Internacional de les Dones. Organitza l’Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.

 

Dijous 14 de març, 19h, Golfes de Can Lleonart:

Taller Gimnàstica abdominal i sol pelvià. A càrrec de Dolors Maset.

Exercicis àgils i variats per reconnectar amb la musculatura superficial i profunda del sol pelvià. Treball progressiu a nivell ossi, muscular i articular. Preparació del pre i post part. Reforç de la musculatura abdominal, sense risc. Tenir cura de l’esquena, integrant la pelvis en la postura diària. Prevenció d’incontinències inicials d’orina i dels prolapses dels òrgans pelvians, bufeta, matriu i recte.

Organitza Associació de Dones Montserrat Roig d’Alella.

     

  


Pujar al principi de la pàgina