X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 2 de febrer de 201602.02.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Agenda d'activitats el mes de febrer

Dimarts 2 de febrer
De 17 a 19h Llar d'infants municipal Els Pinyons
L'aventura d'educar. La bronquitis. Xerrada sobre com es pot tractar i prevenir la bronquitis als nostres infants amb la fisioteràpia. A càrrec d'Irene Alvárez Rollán, fisioterapeuta de la residència Aymar i Puig d'Alella, especialitzada amb la fisioteràpia en els infants per a tractar la bronquitis, amb estudis realitzats a França. Oberta a tothom. Cal confirmació d'assistència elspinyons@suara.coop
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dijous 4 de febrer
20h Can Lleonart
Tertúlia. Fryderyk Chopint. El poeta del piano.
A càrrec de Joan Vives, músic, divulgador musical i locutor-redactor de Catalunya Música.
Nascut el 1810, Chopin va marcar un punt d'inflexió en la història de la música polonesa. Però la personalitat del seu estil s'acabarà de forjar quan arribarà a París on la seva vida canviarà completament. Els virtuosisme de Franz Liszt, el bel canto de Vincenzo Bellini i la seva relació amb George Sand esdevenen un còctel d'influències molt especial.
Organitza: Ajuntament d'Alella 

Divendres 5 de febrer
21h Can Lleonart
Ritmes a les golfes. Saphie Wells & The Swingcats
Saphie Wells, veu. Marc Masaguè, guitarra i veu. Joan Subirats, saxo. Alejandro “Wassylli” Granados, contrabaix. Bernat Font, piano.
Ens presenten un repertori de swing recordant temes clàssics del jazz en format acústic i original. Amb la càlida i melodiosa veu de Saphie Wells, acompanyada de tres grans instrumentistes, es repassaran temes d'artistes com Billie Holiday, Ella Fitzgerald o Chet Baker. 
Venda d'entrades anticipades a partir del 18 de gener.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dissabte 6 de febrer
6h Aparcament de Can Lleonart.
Sortida de cap de setmana a la neu. Pujada al Puig Perich amb raquetes de neu.
Per a més informació contactar, amb cealella@gmail.com o el 627340407
Organitza: Centre Excursionista Alella

Diumenge 7 de febrer
11h Plaça de l'Ajuntament
Festa de Carnestoltes.
Xocolatada popular.
Cercavila amb la colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella acompanyats dels Timbalers del Most. Recorregut: Plaça de l'Ajuntament, Església, Balmes, Santa Eulàlia, Torrent Vallbona, Les Heures, rambla d’Àngel Guimerà, empedrat del Marxant, Torrent Vallbona, Santa Madrona, Balmes, Església i Plaça de l'Ajuntament.
Espectacle infantil. La cuca de mil colors, amb el grup Grimpallunes Animació. Ballarem la polka i agafarem forces per al rock, ara unes quantes pessigolles... ara un vals per descansar.
Organitza: Ajuntament d'Alella

12h Can Manyé
Visita comentada a l'exposició “Llindars en el punt d'immòbil del món que gira”.
de Jordi Fulla.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dijous 11 de febrer
17.30h Can Lleonart
Tertúlia. Amics de l’òpera de Can Lleonart. Història de l’òpera 1a part. El Barroc. A partir de les explicacions  i dels exemples audiovisuals que ens portaran en Francesc Teruel i l'Antoni Soler parlarem de la Història de l’òpera i de la seva evolució.

19.30h Espai Jove
Càpsula formativa. La privacitat a les xarxes. Coneixes els teus drets sobre les teves dades?
Les teves dades són de gran valor, sobretot per a aquelles persones que les saben treballar. En el dia internacional de l'Internet segur vine a l'Espai Jove a conèixer com protegir les teves dades i els drets que tens sobre elles.
Organitza: Ajuntament d'Alella

21h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
Club de lectura. Sabates italianes, d'Henning Mankell.
Organitza: Ajuntament d'Alella 

Dissabte 13 de febrer
De 13 a 14.30h Oficina de Turisme
Enotast Celebrem el Carnestoltes i concurs d'ampolles vestides
Tast de Parvus Chardonnay 2013 (Alta Alella) i Invita 2015 (Alella Vinícola amb botifarra d'ou. Porta la teva ampolla vestida i podràs guanyar un premi molt saborós! Preu: 7 euros.
Organitza: Ajuntament d'Ajuntament

De 13 a 14.30h Oficina de Turisme
Mostast. Els colors del most i els colors de Carnestoltes
Taller adreçat a infants entre 3 i 12 anys. Tastarem el most i vestirem una ampolla de Carnestoltes. Aquells que vulguin podran pintar-se la cara! Preu: 3 euros. Cal inscripció prèvia
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dimecres 17 de febrer
8h Davant de la Plaça d'Antoni Pujadas
Sortida. De Platja d'Aro a Sant Feliu de Guixols. Caminarem pels camins de ronda que uneixen la plana del Ridaura amb s'Agaró i Sant Feliu. Un camí ara turístic però que va servir per la vigilància, salvament i accés a la costa  Dificultat fàcil – Distància 9,4 km - Temps aprox: 4.30h- Desnivell de pujada 135 m i de baixada 135 m. Cal portar esmorzar, dinar, calçat de muntanya,  bastons i capelina. Preu:  20 euros. Inscripcions a partir de l'1 de febrer. Més informació www.canlleonart.com.
Organitza: Ajuntament d'Alella

De 17 a 19h Escola la Serreta
Jornada de portes obertes a l'Escola la Serreta.

Dijous 18 de febrer
De 17 a 19h Escola Fabra
Jornada de portes obertes a l'Escola Fabra

19h Can Lleonart
Cinema social. Un día perfecto. Cicle programat per la Comissió de Cooperació Internacional
Director Fernando León de Aranoa, Espanya 2015
Durada: 106 min
Pel·lícula inspirada en la novel·a Dejarse Llover, escrita per l'ex-presidenta de Médicos Sin Fronteras, Paula Farias. L'acció se situa a les acaballes de la guerra de Bòsnia, el 1995. Un grup de cooperants d'una mateixa ONG, però de procedències molt diverses, intenten treure un cadàver de l'interior d'un pou on algú l'ha llençat per contaminar l'aigua i deixar sense abastiment les poblacions properes.  Però la tasca més simple es converteix en una missió quasi impossible. Una pel·lícula antibel·licista i un homenatge a tots els voluntaris que es desplacen als escenaris més perillosos del món.
Organitza: Ajuntament d'Alella

De 19.30 a 21h Can Lleonart
Alella Negocis Afterwork. Com disminuir l'absentisme laboral i augmentar el rendiment físic i intel·lectual. 
Organitza: Alella Negocis

Divendres 19 de febrer
19h Can Manyé
Una tarda per compartir l’Òmnium en glosa. Acte social per celebrar el 2a aniversari de la secció local d’Òmnium Cultural d'Alella, El Masnou i Teià. Obert a tothom. Amb la participació de Carles Estapé, president d’Òmnium Cultural del Maresme. Projecció audiovisual. Presentació del recull fotogràfic dels actes de 2015. Acte amenitzat per l'atrevida i fresca glosa de Cor de Carxofa. Refrigeri.
Organitza: Òmnium Cultural d'Alella, El Masnou i Teià

21h Can Lleonart
Cicle Ritmes a les Golfes. Eduard Iniestra Grup.
Eduard Iniestra, guitarra, bouzouki, tzouras i mandola
Marco Mezquida, piano
Martí Leitón, contrabaix
Antonio Sánchez, percussions
Marcel Pascual, vibràfon
Podríem parlar de Jazz Clàssic i música  nascuda en les ciutats portuàries perquè neix a Barcelona, una ciutat custodiada per un port, lloc per on li arriben les influències culturals dels països que l'envolten. Aquesta visió romàntica, propicia la seva obra plena de matisos i de colors. Preu: 5 euros. Venda anticipada d'entrades des del 18 de gener.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dissabte 20 de febrer
8.45h Davant de la plaça d'Antoni Pujadas
Visita a Gandesa. Passejarem pel poble i visitarem el celler Modernista i les ruïnes ibèriques, i gaudirem d'una calçotada. Més informació associaciodonesalella@yahoo.es
Organitza: Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella

Dilluns 22 de febrer
16.45h Institut Alella
Jornada de portes obertes a l'Institut Alella

Dimarts 23 febrer
17.30h Biblioteca Ferrer i Guàrdia
L'hora del conte. “Contes musicats”, amb la Companyia la Salt d'Olot.
Organitza: Ajuntament d'Alella 

Dimecres 24 de febrer
8h Davant de la Plaça d'Antoni Pujadas
Sortida. Raquetes de neu a Guils de Cerdanya.
Sortida fàcil d'iniciació per la zona del Pirineus Orientals. Amb les raquetes de neu es pot caminar per paisatges colgats de neu sense enfonsar-se en el mantell blanc i, tenim la millor alternativa per descobrir sense presses paisatges hivernals que d'una altra manera ens serien inaccessibles
Dificultat mitjana – Distància 7 km - Temps aprox: 4.30h- Desnivell de pujada 250 m i de baixada 250 m.
Cal portar esmorzar, dinar, calçat de muntanya, bastons i capelina.
Si algú vol fer esquí nòrdic pel seu compte i vol aprofitar el transport, ho pot fer sota la seva responsabilitat. Preu: 35 euros+lloguer de raquetes, bastons i forfait=11 euros +forfait: 3,5 euros. Inscripcions a partir de l'1 de febrer. Més informació a www.canlleonart.com.
Organitza: Ajuntament d'Alella

19.30h Can Manyé
Literatura amb els cinc sentits. Perejaume.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Divendres 26 de febrer
19h Can Lleonart
Conferència: "Nou sistema ferroviari, la prioritat a Catalunya". Amb Santiago Montoro, autor del llibre "Ferrocarril, el medio de transporte del siglo XXI"
Organitza: Òmnium Cultural d'Alella, el Masnou i Teià

Dissabte 27 de febrer
De 10.30 a 12.30h Oficina de Turisme
Visita guiada Les dones d'Alella + copa de vi DO Alella
A través de la visita a diverses fàbriques que van haver a la Riera Coma Clara, el mercat municipal i les cases de pagès s'explicarà com va ser el dia a dia de les dones en el passat: la feina a les fàbriques, el treball al camp, les compres al mercat i altres detalls de la vida quotidiana a Alella.
Preu: 0-8 anys gratuït, 9-14 anys 2 euros,  a partir de 15 anys 5 euros i grups (més de 10 persones) 4 euros. Més informació i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Organitza: Ajuntament d'Alella

19h Can Lleonart
Xerrada. "Què és el TTIP i com ens afecta"?

"Què és el TTIP i com ens afecta?" Xerrada sobre el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversió. A càrrec de Jorge Alcázar González, autor de TIPP, la gran amenaza del capital.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Dijous 3 de març
19h Antigues Escoles Fabra
L'aventura d'educar. Xerrada-col·loqui. “I després de l'ESO què?” Claus per acompanyar els vostres fills i filles en l'elecció dels seus itineraris formatius. A càrrec d'Educaweb.
Organitza: Ajuntament d'Alella

20h Can Lleonart
Tertúlia. “Dones pintores, dones pintades”. A càrrec d'Antoni Tomàs, Llicenciat en història i professor d'història de l'art. En la història de la pintura, sovint les dones han estat oblidades com a artistes. Quantes dones pintores són conegudes abans del segle XX? En canvi les dones sí que han tingut notorietat a l'hora de ser pintades com a símbols, objectes o mites.  Pretenem donar a conèixer una sèrie de pintores molt importants i poc conegudes així com també el paper que han tingut.
Organitza: Ajuntament d'Alella

Divendres 4 de març
19.30h Institut Alella
Xerrada-col·loqui. “Procés constituent i construcció democràtica del nou Estat”, a càrrec de Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).
Organitza: ANC Alella per la Independència

Exposicions Can Manyé
Fins al 14 de febrer.
“Llindars en el punt immòbil del món que gira”, de Jordi Fulla.
Visita comentada: diumenge 7 de febrer a les 12h

Del 4 al 20 de març
“Arxiu del paisatge d'Alella”,
Treball dels nens i nenes de l'Escola Fabra i l'Escola La Serreta, sobre el paisatge d'Alella. Comissariada per Artur Muñoz, responsable de la proposta pedagògica, i Anna Rosat.
Inauguració: Divendres 4 de març a les 19.30h


Biblioteques amb DO
Biblioteca Ferrer i Guàrdia, de 5 a 30 de març

Dissabte 5 de març  a les 11h.
Taller familiar a càrrec de Núria Campmajó

Dijous 10 de març a les 20h.
Club de lectura amb la visita d'Imma Monsó per parlar del llibre No se sap mai

Dimarts 15 de març a les 17.30h.
Hora del conte amb Sandra Rossi i el conte Cesc i la bruixa Fil•loxera

Divendres 18 de març a les 11h.
Gotim de contes a càrrec d'Elisabeth Ulibarri, espectacle especial per a persones pluridiscapacitades

Dimecres 30 de març a les 19.30h.
Literatura amb els 5 sentits


Monogràfics a l'Espai 16•30 de l'Espai Jove
DESEMMASCARANT ELS MICROMASCLISMES QUOTIDIANS
Dimecres 17 i 24 de febrer, de 19.30 a 21.30h
En el nostre dia a dia i al nostre voltant hi ha comportaments normalitzats socialment que es troben a la base de la violència masclista i suposen un obstacle per a l'equitat real entre homes i dones. Sovint no en som ni conscients, perquè els tenim molt integrats però són presents a tots els àmbits de la vida (de parella, familiar, laboral, social i comunitari). Descobrim-los entre totes i tots. Inscripcions a www.alellajove.cat

SI L'AMOR ÉS UN EMBOLIC... POTS DESEMBOLICAR-TE! DESMITIFICANT L'AMOR ROMÀNTIC
Dimecres 2 de març, de 19.30 a 21.30h
De l'amor tothom en parla. A la televisió, a la ràdio, al cine, als llibres, a la música... Massa sovint però, creixem amb una idea d'amor que, més que gaudir, ens fa patir. Aquest espai us convida a construir entre totes i tots una proposta de relacions que respectin l'autonomia i la identitat personal i l'enriquiment mutu. Inscripcions a www.alellajove.cat
 

Pujar al principi de la pàgina