Portada|Ajuntament|Escrit Alternativa per Alella-CUP desembre de 2015. "Sobre les càmeres de seguretat"
 
Versió per imprimir
Escrit Alternativa per Alella-CUP desembre de 2015. "Sobre les càmeres de seguretat"

En el ple del passat mes de juliol Gd'A va presentar una moció sobre “seguretat ciutadana” instant el govern, entre d'altres coses, a instal·lar càmeres de seguretat al municipi. D'acord amb això, en el ple de setembre es va aprovar una modificació de crèdit per import de 30.000 euros per iniciar-ne els tràmits d'instal·lació. Des d'Alternativa per Alella-CUP ens hi oposem frontalment per qüestions ètiques, econòmiques i funcionals.
Recentment hem sabut que el desplegament d'aquest sistema afectaria tots els barris de la població, i no solament aquells que estan més aïllats, amb un cost estimat a l'entorn de 120.000 euros durant el primer any. Es tracta d'una quantitat molt respectable que probablement no guarda cap tipus de relació amb els índexs reals de reducció i persecució del delicte. Qui vulgui viure en una presó o sota llibertat vigilada, que ho faci dins el perímetre de casa seva.
Diguem-ho clarament: ERC-Sumem per Alella es troba sotmesa a una pinça entre el PP i Gd'A, d'una banda, i els grups de whatsapp d'algunes associacions de veïns, de l'altra, i no sap com sortir-se'n. Enlloc de dir les coses pel seu nom -que el risc zero no existeix- i convidar aquestes associacions a assistir a algunes juntes locals de seguretat amb els Mossos i la Policia Local per intercanviar parers, el govern prefereix aplacar els ànims administrant un efecte placebo. I ho fa passant el carro per davant dels bous: aplicant la bena sobre la ferida abans d'elaborar el Pla de Seguretat Local, i no després de conèixer-ne les conclusions i d'establir-ne les actuacions.
Mai, i encara menys a cop calent, les llibertats individuals i col·lectives es poden retallar sota la coartada de la seguretat. Podem entendre el neguit dels veïns i veïnes i la sensació de vulnerabilitat de qui ha estat víctima de robatoris al seu domicili, però el carrer -i l'ús i gestió que se'n fa- és de tots i totes.
Creiem que la por no ha d'esdevenir mai una arma política. Per això exigim a l'Ajuntament que vetlli per una gestió neutra i equànime de l'espai públic i que respecti els drets elementals a la intimitat i a la lliure circulació. No volem un poble on tothom és susceptible de ser gravat, identificat i considerat sospitós.

Pujar al principi de la pàgina