Notícies
Publicat el 8 de gener de 201608.01.2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova definitivament un pressupost per aquest any de 13,3 milions d'euros

AjuntamentEl Ple de l'Ajuntament va aprovar definitivament, en sessió extraordinària celebrada dijous 7 de gener, el pressupost municipal per a l'exercici 2016. Els comptes de l'Ajuntament van ser aprovats amb els vots a favor de l'equip de govern ERC+SxA i Alella Primer-CP i el vot en contra dels grups de l'oposició Gd'A, CDC, Alternativa per Alella-CUP i PP.

A l'aprovació definitiva es va estimar una de les cinc al·legacions presentades pel grup municipal de Alternativa per Alella-CUP relativa al compliment dels límits dels complements específics, de productivitat i gratificacions (segons l'article 7 del Reial Decret 861/198), que comporta un reajustament del capítol I. Les altres quatre al·legacions van ser desestimades.

El pressupost general de l'Ajuntament per a aquest exercici 2016 ascendeix a 13.257.957 euros xifra que suposa un increment del 12,6% respecte al pressupost de 2015. L'augment pressupostari s'explica per la incorporació de prop d'1,7 milions d'euros per finançar part de la construcció i la dotació tècnica de la sala polivalent del nou equipament cultural del carrer de Santa Madrona. 

Aquesta obra suposa més del 70% dels 2,3 milions que es destinaran a inversions, entre les quals també destaquen els 250.000€ que es preveuen dedicar a la pavimentació de carrers i diferents actuacions en equipaments públics com el Pavelló Municipal d'Esports, el Mercat Municipal, l'Escola Fabra, Can Magarola o a l'espai públic de Can Comulada i el Solell. 
Com en els darrers exercicis, el pressupost també inclou un fons de contingències, que ascendeix a 315.000€, per a possibles imprevistos que puguin sorgir al llarg de l'any.

Pel que fa als ingressos, a més de l'operació de crèdit d'1,6 milions, es preveu un increment dels imports recaptats per l'impost de plusvàlues, i per l'impost d'activitats i de construccions, instal·lacions i obres (ICIO). També es contempla un lleuger augment de la recaptació derivada de la participació en els tributs de l'Estat.

Més informació en aquest enllaç

Repartiment de despeses

Les inversions   A què es destinen cada 100 euros

Repartiment per regidories

Pujar al principi de la pàgina