Publicat el 10 de desembre de 201510.12.2015
El servei està ubicat a la caserna de la Policia Local fins que es pugui traslladar al magatzem de Serveis Socials

AmbulànciaAlella disposa des del passat mes de novembre d'una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). El servei està ubicat a la caserna de la Policia Local fins que es pugui traslladar al magatzem de Serveis Socials. L'arribada del SEM és una antiga reivindicació de l'Ajuntament i la seva implantació s'emmarca dins de la nova contractació del servei de transport sanitari de l'Institut Català de la Salut.
L'ambulància ubicada a Alella és una de les 23 unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) que donen servei a l’àmbit metropolità del Barcelonès Nord i el Maresme, a més de les 3 unitats de Suport Vital Avançat (SVA). L'ambulància està integrada per dos tècnics d'emergències sanitàries i presta servei les 24 hores del dia. Incorpora els últims sistemes de l'electromedicina del transport sanitari com ara un nou equipament monitor, cardiocompressor i respirador d’última generació. Es tracta d'un aparellatge que s'adapta a les necessitats del pacient i facilita la feina dels professionals. A més, s'han millorar els sistemes de comunicació amb un PC que permet buscar la ruta més ràpida i la informació del lloc de l'accident i de l'estat del pacient, i s'han ampliat equipaments com el sistema de retenció i immobilització infantil.
El nou model replanteja els recursos en funció de les necessitats sanitàries de cada territori, prioritza l'assistència in situ i situa els serveis estratègicament, per oferir una primera valoració de l'estat del pacient i dels recursos necessaris per a cada cas.  


Quan cal trucar al SEM?

  • Truqueu al 112 només en cas d'emergència: si hi ha algú greument ferit o súbitament malalt.
  • Quan truqueu mantingueu la calma i penseu que heu de dir:  què ha passat el lloc exacte on sou, quantes víctimes hi ha i en quines condicions es troben.
  •  Feu cas de les instruccions que us donen per telèfon. No mogueu la víctima si no es troba en perill.

Ambulància Ambulància Ambulància Ambulància Ambulància 

Ambulància Ambulància Ambulància