Notícies
Publicat el 16 de novembre de 201516.11.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Programa d'arranjament d'habitatges per a la gent gran
Enguany s'han fent obres per millorar l'accessibilitat i la seguretat en el bany o la cuina en cinc llars alellenques de persones majors de 65 anys.

Programa arranjament pisos gent granCinc llars alellenques amb persones majors de 65 anys s’han vist beneficiades enguany del programa d’arranjament d’habitatges per a gent gran, que promou la Diputació de Barcelona i del qual participa l’Ajuntament d’Alella des de l’any 2009. El programa té com a finalitat fer reformes bàsiques i instal·lar ajudes tècniques en l’habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones grans més vulnerables, per tal de garantir les condicions d’accessibilitats, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes. 

Els beneficiaris d’aquestes actuacions són les persones més grans de 65  anys que es troben en les següents situacions: dificultats per realitzar les activitats de la vida diària; pocs recursos econòmics; acreditació de la condició de discapacitat o en situació de dependència o majors de 80 anys que visquin sols o amb una altra persona gran.

Dels cinc arranjaments realitzats enguany, tres han consistit en substituir la banyera per una dutxa; en un s’ha canviat la dutxa per una altra més accessible i en un altre s’han substituït la cuina de gas per una altra elèctrica. Totes les persones beneficiades disposen de pocs recursos econòmics, són usuàries de Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) o d’altres recursos que ofereix l’àrea de Serveis Socials.

El conjunt de les obres realitzades durant el 2015 té un cost de 5.400€, dels quals 1.080€ han estat pagats per l’Ajuntament i la resta per la Diputació de Barcelona. 

Pujar al principi de la pàgina