Notícies
Programa d'arranjament d'habitatges per a la gent gran
Enguany s'han fent obres per millorar l'accessibilitat i la seguretat en el bany o la cuina en cinc llars alellenques de persones majors de 65 anys.

Programa arranjament pisos gent granCinc llars alellenques amb persones majors de 65 anys s’han vist beneficiades enguany del programa d’arranjament d’habitatges per a gent gran, que promou la Diputaciķ de Barcelona i del qual participa l’Ajuntament d’Alella des de l’any 2009. El programa té com a finalitat fer reformes bāsiques i instalˇlar ajudes tčcniques en l’habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones grans més vulnerables, per tal de garantir les condicions d’accessibilitats, seguretat, higiene i habitabilitat mínimes. 

Els beneficiaris d’aquestes actuacions sķn les persones més grans de 65  anys que es troben en les següents situacions: dificultats per realitzar les activitats de la vida diāria; pocs recursos econōmics; acreditaciķ de la condiciķ de discapacitat o en situaciķ de dependčncia o majors de 80 anys que visquin sols o amb una altra persona gran.

Dels cinc arranjaments realitzats enguany, tres han consistit en substituir la banyera per una dutxa; en un s’ha canviat la dutxa per una altra més accessible i en un altre s’han substituīt la cuina de gas per una altra elčctrica. Totes les persones beneficiades disposen de pocs recursos econōmics, sķn usuāries de Servei d’Atenciķ Domiciliāria (SAD) o d’altres recursos que ofereix l’ārea de Serveis Socials.

El conjunt de les obres realitzades durant el 2015 té un cost de 5.400€, dels quals 1.080€ han estat pagats per l’Ajuntament i la resta per la Diputaciķ de Barcelona. 

Informaciķ publicada el 16 de novembre de 2015