Portada|Ajuntament|Escrit Alella Primer-CP octubre de 2015. "No judicialitzem la política a Catalunya"
 
Versió per imprimir
Escrit Alella Primer-CP octubre de 2015. "No judicialitzem la política a Catalunya"

Alella Primer-CP

A Catalunya estem vivint un dels moments polítics de màxima tensió per la falta de negociació, de diàleg i de pacte per trobar una sortida a l'atzucac en el qual ens trobem pel fet de no trobar l'encaix territorial de Catalunya amb Espanya i que els partits que han estat governant els darrers anys a Catalunya i Madrid no han estat capaços de solucionar.
Fruit d'aquest enfrontament constant, ens trobem vivint situacions rocambolesques com és ara la judicialització d'una situació política o l'ús  d'eines inadequades de participació ciutadana. La imputació al president Artur Mas, a l'exvicepresidenta Joana Ortega i a la Consellera Irene Rigau per l'organització de la consulta del 9 de Novembre no ens porta enlloc, ben al contrari, enrareix encara més la situació i el clima que es viu en el nostre país. Pensem que el Govern de l'estat espanyol comet un gran error judicialitzant un tema que no té ni tindrà una solució jurídica. És un error que no facilita el necessari clima de diàleg que hauria de presidir en aquests moments i sempre la vida política a Catalunya i a Espanya.
D'altra banda, no podem continuar obviant la separació de poders que regeix en el nostre sistema democràtic i, per tant, hem de deixar que el poder judicial faci la seva feina independentment del legislatiu. En aquest sentit, lògicament, expressem el nostre respecte a les decisions judicials, com sempre hem fet i com sempre continuarem fent, tot i que de vegades no siguin prou justes.
Ara bé, dit això, reiterem que és un error judicialitzar el que s'hauria d'haver resolt en l'àmbit de la política i en l’àmbit del diàleg. Considerem que l'organització d'un procés participatiu per part de la Generalitat no hauria de comportar cap mena de sanció penal pels membres del Govern de Catalunya o cap altre funcionari públic. Pensem que hem d'evitar innecessaris processos de judicialització de la política, alhora que continuem creient que cal reclamar l'obertura d'un procés de diàleg, negociació i pacte per trobar una solució a l'encaix entre Catalunya i la resta d'Espanya.

Pujar al principi de la pàgina