Publicat el 7 d'octubre de 201507.10.2015
Les obres s'adjudicaran abans de final d'any i començaran a executar-se durant el primer trimestre de 2016

Vista carrer Santa MadronaAlella ha enllestit els darrers tràmits per fer realitat el nou espai cultural, un equipament que per les seves dimensions i característiques ha d'esdevenir el principal punt de trobada de la ciutadania.  El Ple de l'Ajuntament ha aprovat  definitivament el projecte executiu del nou equipament sociocultural que es construirà al centre del poble, entre els carrers Santa Madrona i Santa Teresa. A la mateixa sessió extraordinària, celebrada aquest dimecres 7 d'octubre, també s'ha aprovat la licitació de les obres amb la previsió que puguin adjudicar-se abans de final d'any i que es comencin a executar en el primer trimestre de 2016.

El Ple ha estimat parcialment les al·legacions presentades entre les quals destaquen la realització d'una memòria de sostenibilitat econòmica i un pla d'usos de l'equipament. El projecte ha estat aprovat amb els vots favorables de tots els grups municipals ERC+SxA, Alella Primer, Gd'A, PP i la CUP, excepte CiU que s'ha abstingut a la votació.

A la sessió plenària també s'ha aprovat la licitació de les obres per un import de 2.975.633 euros (IVA inclòs), que es pagaran en tres anualitats, i un termini d'execució previst de 15 mesos. Tots els grups han votat a favor de la licitació, excepte CiU i PP que s'han abstingut.

Paral·lelament, la Junta de Govern Local  ha aprovat aquest dimarts, 6 d'octubre, la compra d'una porció de terreny de 151,44 m2 a segregar de quatre finques situades al carrer Santa Teresa, per un import de 194.727 euros. Aquesta compra se suma a l'adquisició del solar de més de 360 m2 situat al costat de la finca que ocupava l'antic Casal d'Alella, al carrer Santa Madrona que es va formalitzar el passat mes de març.

La compra d'aquests dos terrenys permet ampliar la superfície del futur equipament sociocultural, que es construirà sobre la finca cedida per l'Associació Casal d'Alella i el solar adquirit del carrer de Santa Madrona i la remodelació urbanística de l'entorn donant continuïtat al carrer de Santa Teresa i la connexió d'aquest vial amb la plaça de Can Patatina.

Més de 2.000 metres quadrats de superfície construïda
El nou espai cultural disposarà d'una superfície construïda de 2.162 m2, situat entre els carrers de Santa Madrona, Santa Teresa i la plaça de Can Patatina, i dividida en planta baixa i dos pisos (més una part soterrània vinculada a l'espai escènic).
L'edifici acollirà una sala polivalent d'un total de 800 m2, que inclouen la sala, l'espai escènic, el magatzem i els camerinos. La sala estarà dotada de grades retràctils i un ampli espai escènic, amb capacitat per a 300 persones assegudes i entre 500 i 600 de peu dret amb les grades retràctils recollides. El nou equipament disposarà de dues sales destinades a l'escola de dansa, amb els vestidors corresponents, una sala de música i tres bucs d'assajos.
El projecte aprovat preveu destinar un espai de prop de 300 m2 per a ús social del Casal d'Alella. L'equipament també disposarà  d'una altra sala polivalent, més petita, amb capacitat per a 60 o 70 persones, a més de despatxos. L'accés al centre cultural es farà des de la plaça de Can Patatina i l'entrada a l'espai del Casal es preveu des del carrer de Santa Madrona, amb un accés alternatiu pel carrer de Santa Teresa.

L'Ajuntament va adjudicar el passat mes de març a l'empresa  Pol Femenias Arquitectes SLP la redacció del projecte bàsic i d'execució del nou espai cultural per un import de 99.599 euros. La seva proposta va ser la millor valorada dels 19 treballs que es van presentar al concurs d'idees convocat per l'Ajuntament.

El cost previst del projecte executiu ascendeix a 2.975.200 euros (IVA inclòs).  A aquesta quantitat caldrà afegir 618.000 euros de dotació de l'espai escènic i 168.000 euros per les grades retràctils, 122.000 euros de la direcció tècnica, més mig milió d'euros aproximadament per la compra dels terrenys annexes dels carrer Santa Madrona i Santa Teresa.

Vista carrer Santa Teresa  Espai interior