Notícies
Publicat el 9 de setembre de 201509.09.2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Vi i molt més a la VI Setmana del Vi DO Alella
Del 18 de setembre al 4 d'octubre es podrà triar entre més de seixanta propostes per conèixer els vins, la gastronomia i el patrimoni cultural del territori

Cartell VI Setmana del VI DO AlellaA més de la Festa de la Verema, el mes de setembre arriba farcit de propostes enoturístiques agrupades dins del paraigües de la Setmana del Vi, que organitza el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella. Del 18 de setembre al 4 d'octubre s'han programat més d'una seixantena d'activitats a espais públics i privats de 18 municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès: Alella, Argentona, Barcelona, El Masnou, Llinars del Vallès, Martorelles, Mataró, Montornès del Vallès, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Antoni de Vilamajor, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.
Són propostes molt variades, de diferent format i en escenaris molt diversos que tenen com a denominador comú donar a conèixer els vins de la DO i el patrimoni cultural i gastronòmic del territori. El programa inclou exposicions, tasts de vins, xerrades, tallers, trobades literàries i musicals,  cinefòrum, itineraris, visites als cellers, activitats esportives, concursos, entre d'altres amb el vi com a protagonista.  
El tret de sortida d'aquesta sisena edició de la Setmana del Vi de la DO Alella serà la xerrada de Oriol Artigas, viticultor i professor del Cicle Formatiu de Grau Superior de màrqueting i publicitat en el sector vitivinícola a l'Institut Alella, oferirà el 18 de setembre a les 19h a l’Àmbit cultural d'El Corte Inglés del Portal de l’Àngel de Barcelona.
Entre les activitats programades destaquen la Nit de la Pansa Blanca, la 1a Cursa DO Alella, la taula rodona sobre el paper de la DO Alella en el panorama del vi català o el tast al Mercat Municipal d'Alella, amb vi i música en directe.

Programa VI Setmana del Vi DO Alella

Programa VI Setmana del Vi DO Alella

Fitxer: Programa_Setmana_del_Vi_1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 16
Mida: 1009.67 kB

Més informació a www.doalella.cat.

FONT: Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella



VI SETMANA DEL VI DO ALELLA

Del 18 de setembre al 4 d'octubre

DIVENDRES 18 DE SETEMBRE
19h ÀMBIT CULTURAL D'EL CORTE INGLÉS DEL PORTAL DE L’ÀNGEL (Barcelona)
Acte inaugural. Xerrada: DO Alella: singularitat i qualitat
A càrrec d'Oriol Artigas, viticultor i professor al CFGS de Màrqueting i Publicitat del Vi que s'imparteix a l'INS Alella. Vegeu requadre a l'inici d'aquest programa d'activitats.
En acabat, petit tast de vins dels diferents cellers de la DO Alella.
Gratuït.

21h ANTIGUES ESCOLES FABRA Alella
Wine cocktails DO Alella
Hi ha moltes maneres de gaudir del món del vi. Aquest taller en proposa unes quantes de ben originals perquè els joves de 18 a 30 anys s'hi familiaritzin de manera senzilla i desacomplexada de la mà de la tastadora ITQI Eli Vidal.
Preu: 3 euros. Cal fer inscripció.

Nit ESPAI GASTRONÒMIC LA PEROLA Sant Antoni de Vilamajor
Sopar maridatge amb música en viu
Menú degustació maridat amb una copa de Marquès d'Alella Pansa Blanca i amenitzat amb música en viu. Menú: Carpaccio de bisó europeu amb gelat de soja. Peix del dia del mediterrani amb cremós de carbassó al puré d'eddo i reducció de Marquès d'Alella Pansa Blanca. Melós de porc al puré de patata ratté, salsa de múrgoles i una escalunya amb regalèssia. Te matcha, xocolata blanca al rom i gelat de violeta. Menú subjecte a canvis en funció del producte de mercat.
El mateix menú també estarà disponible tots els migdies mentre duri la Setmana del Vi DO Alella.
Preu: 28 euros. Cal fer reserva.

22h VINS I DIVINS El Masnou
Maridatge a tres bandes: vi+música+tapa
Música en directe i servei de tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre de la DO Alella.
Preu (tapa + vi): 5 euros

DISSABTE 19 DE SETEMBRE
Tot el dia CELLERS DE MATARÓ
Degustació de vins DO Alella
Les vinateries Cellers Monserrat, Celler Castellví, Can Monserrat i Vins Santi oferiran, al llarg de tot el dia, degustacions de vins de la DO. A més, tots quatre comerços oferiran un 10% de descompte en la compra de qualsevol producte DO Alella entre el 18 de setembre i el 4 d'octubre.

10h CELLER DE LES AUS (Alta Alella) Alella
Ioga, ocells i vins naturals
Taller de ioga que proposa la recerca de les sinèrgies entre l'energia que es desprèn de les vinyes, les melodies dels ocells, el moviment de les papallones del Parc i la necessitat de trobar de nou les nostres arrels. En acabat, caminada per les vinyes en companyia de Jordi Ribas, fotògraf i ornitòleg, per observar l'abeurador del celler i conèixer els ocells que freqüenten les vinyes d'Alta Alella. A continuació, visita al nou Celler de les Aus i degustació de vins sense sulfurós amb vistes al mar, les vinyes i Barcelona.
Preu: 25 euros. Cal fer inscripció.

De 12 a 14.30h EL REBOST DELS SENTITS El Masnou
Degustació de vins del celler Alella Vinícola
Degustació dels vins Marfil Clàssic i Marfil Negre Criança. A càrrec d'Enric Espinosa.
Gratuït.

17.30h EL CULLEROT El Masnou
Taller de tapes per a petits xefs
Activitat infantil de cuina per als més menuts. Tapes i entrants on el most de raïm juga un paper especial.
Preu: 18 euros. Cal fer inscripció.

18h CAN MANYÉ Alella
Nit de la pansa blanca
Partint d'aquest títol suggeridor, perquè la nit sempre ofereix una gran càrrega d'estímuls, i centrant-la amb la varietat de raïm avui més pròpia de la Denominació d'Origen Alella, la Nit de la Pansa Blanca proposa una sèrie d'activitats culturals i vinícoles que es desenvoluparan al llarg del vespre-nit. Perquè la Nit de la Pansa Blanca neix amb la voluntat de prestigiar els nostres vins, singularitzar-los, combinant formació i divulgació amb hedonisme, creació artística i espai lúdic. Perquè el món del vi és un fet cultural.
De 18 a 20h Tast de vins de Pansa blanca singulars dels cellers de la DO Alella.Conduit per Oriol Artigas, enòleg i professor del cicle formatiu de grau superior de gestió comercial i màrqueting de l'Institut d'Alella. Per descobrir la versatilitat d'aquesta varietat de raïm. Preu: 10 euros. Cal fer inscripció.
De 20 a 21h Actuació de la Bandabòlit de Tiana al pati de Can Manyé, tot tastant alguns vins de pansa blanca dels cellers de la DO Alella. Tocar. Improvisar. Bellugar. Passar-s'ho bé. I, sobretot, fer que la gent s'ho passi bé. Una festa sonora. Això és la bandabòlit, una agrupació d'instruments de vent i percussió que toca pels carrers, places, boscos. A l'espai públic, confonent-se amb la gent. Amb vosaltres. Gratuït.
De 21.30 a 22.30h El banquet de l'Odissea, per Joma (primera sessió).  De 23h a 24h El banquet de l'Odissea, per Joma (segona sessió). Proposta que se situa entre la performance i la poesia visual: els participants en el Banquet de l'Odissea, regat amb vi de pansa blanca entren a Can Manyé i es troben un espai teatralitzat per a dur a terme un singular banquet artístic i literari al voltant del tema homèric i uns plats a demanar: Filat agredolç de Penèlope, Beuratge reconstituient de Circe, La dieta d'algues d'Ulisses a la deriva, L'escuma irada de Posidó… Aleshores Joma, l'artista i il•lustrador,  pren nota de la tria i tot seguit comença a plasmar sobre les tovalles el plat que cada comensal ha demanat. Art en directe. Preu: 10 euros. Cal fer inscripció

21h CELLER QUIM BATLLE Tiana
Harmonies eròtiques sota els estels
Suggeridora sessió de maridatge gastronòmic amb textos eròtics, llegits pel rapsoda Mark Ullod, i les harmonies amb vins del celler Quim Batlle a càrrec de la sommelier Rosa Vila.
Preu: 28 euros. Cal fer inscripció.

DIUMENGE 20 DE SETEMBRE
9.30h CELLER BOUQUET D'ALELLA Alella
Esmorzar de verema
Tallada de raïm a la vinya seguit d'un esmorzar típic de verema preparat pel restaurant Can Major (Montmeló), acompanyat de vins Bouquet d'Alella. L'activitat inclou la visita al celler.
Preu: 25 euros. Cal fer inscripció

10h CAN LLEONART Alella
Xerrada-sortida: Les masies del vi
Fins el moment de la creació de la cooperativa Alella Vinícola, l'any 1906, la major part dels alellencs dedicaven la seva vida al conreu de la vinya. Cada família es feia al vi a casa seva. Avui, encara en són testimonis els cellers que es conserven a les masies del municipi.  Breu xerrada a Can Lleonart i recorregut, de la mà de l'arquitecte Salvador Ribas, per diverses masies, per conèixer la història del vi que s'hi feia fa més de cent anys.
Gratuït. No cal fer inscripció

12h MASIA CAN SALA Montornès del Vallès
Trepitjada de raïm tal com es feia abans
La masia Can Sala conjuga tradició, festa, gastronomia i difusió de la cultura del vi. Per a l'ocasió, proposa una trepitjada de raïm tal com ho feien abans els hereus i les pubilles. Durant tot el dia es podrà gaudir de l'entorn de Can Sala envoltats de vinyes i dels animals de la seva granja. A més, els nens podran fer la volta amb poni i amb carro. La “dura” feinada culminarà amb un bon dinar ben regat, per als més grans amb vi Pansa Blanca (Alta Alella).
Preu: 29 euros (adults) i 19 euros (nens). Cal fer reserva.

12h MUSEU DE L'ESTAMPACIÓ Premià de Mar
Visita especial: El vi laietà dels romans
Visita a l'exposició d'arqueologia del MEP i el Museu Romà, tot copsant el desenvolupament de la producció del vi i el seu comerç a les nostres contrades en època romana entre els segles II aC i VI dC. En acabat, se servirà una copa de vi DO Alella.
Gratuït. Cal fer inscripció a museuroma@premiademar.cat o al 93 752 91 97

20h RESTAURANT SAULÓ Vallromanes
Tapes DO Alella
Degustació de quatre tapes (Tàrtar de salmó amb maduixes i mango, tonyina vermella amb salsa japonesa amb wok de verduretes, cruixent de botifarra amb ceba confitada i brie i broqueta de xai regada amb salsa de dàtils) maridades amb 4 vins DO Alella. Harmonies explicades en directe pel sommelier Aleix Garcia.
Preu: 20 euros. Cal fer reserva.

DILLUNS 21 DE SETEMBRE
21h ESPAI DI.VI Alella
Tast de pa amb vi i sucre
No fa pas tants anys que era ben comú que, a l'hora de berenar, els menuts de la casa mengessin pa amb vi i sucre. Amb la sommelier Rosa Vila, recordarem aquells temps i ens sorprendrem apreciant una colla de matisos tot combinant el pa i el sucre amb diferents vins de la DO Alella.
Preu: 5 euros. Cal fer reserva.

DIMARTS 22 DE SETEMBRE
20h MUNDI VINOTECA Vilanova del Vallès
Tast de vins DO Alella
Sessió d'introducció al tast de vins i, a continuació, tast de diversos vins de la DO Alella. A càrrec de Jordi Pujolràs, enòleg.
Preu: 5 euros. Cal fer inscripció.

DIMECRES 23 DE SETEMBRE
21h PARC ARQUEOLÒGIC CELLA VINARIA (CAT) Teià
Maridatge de vins amb xocolates
Sessió de maridatge de cinc vins de diversos cellers de la DO Alella amb cinc xocolates de qualitat. A càrrec de Carlos Puñet, sommelier.
Preu: 10 euros. Cal fer inscripció a info@cella-vinaria.cat

21h VINS I DIVINS El Masnou
Taller de tapes DO Alella
Taller de tapes saludables fetes amb productes de proximitat a càrrec de la cuinera Gavina i posterior maridatge amb un vi de la DO Alella
Preu: 22 euros. Cal fer inscripció.

DIJOUS 24 DE SETEMBRE
19h SORLI EMOCIONS Vilassar de Dalt
Tast de vins DO Alella maridats amb formatges catalans
Tast de cinc vins (Galàctica 2012, Viognier 2013 i Perfum de Pansa 2010 – Marquès d'Alella- i Marfil Clàssic 2014 i Marfil Sec 2014 –Alella Vinícola-) maridats amb formatges catalans. A càrrec del sommelier Jordi Llamosí.
Preu: 25 euros. En finalitzar el taller, es lliurarà un xec-descompte de 25 euros per comprar vins DO Alella al celler de Sorli Emocions. Cal fer inscripció a taller@sorliemocions.cat

20h CELLER JORDANA Alella
Tast de formatges i vins de Bouquet d'Alella
Tast de quatre formatges catalans maridats amb quatre vins del celler Bouquet d'Alella.
Preu: 10 euros. Cal fer inscripció.

DIVENDRES 25 DE SETEMBRE
20 h TEATRE AUDITORI Llinars del Vallès
Tast de vins DO Alella amb concert - espectacle teatral.
La cançó dels deportats, la novel•la de Teresa Pous, es dramatitza i es converteix en espectacle. Un relat commovedor d'Alfred Gerhardt, un cirurgià català de pare alemany obligat a lluitar amb l'exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial i que va ser fet presoner pels russos. A continuació, tast de vins DO Alella a càrrec del sommelier Xavier Bassa.
Preu: 10 euros. Entrades a la venda a www.teatreauditorillinars.cat a partir de l'1 de setembre

21h GASTROBAR ORFILA El Masnou
Sopar de tapes i vins Orfila&Artigas
Un jove cuiner i un jove productor de vins DO Alella units per a l'ocasió. Xavier Orfila prepararà i explicarà vuit tapes diferents i Oriol Artigas les maridarà amb quatre dels seus vins. Un sopar per comentar, no només amb els companys de taula, sinó també amb els seus autors.
Preu: 25 euros. Cal fer reserva.

Nit ESPAI GASTRONÒMIC LA PEROLA Sant Antoni de Vilamajor
Sopar maridatge amb música en viu
Menú degustació maridat amb una copa de Marquès d'Alella Pansa Blanca i amenitzat amb música en viu. Menú: Carpaccio de bisó europeu amb gelat de soja. Peix del dia del mediterrani amb cremós de carbassó al puré d'eddo i reducció de Marquès d'Alella Pansa Blanca. Melós de porc al puré de patata ratté, salsa de múrgoles i una escalunya amb regalèssia. Te matcha, xocolata blanca al rom i gelat de violeta. Menú subjecte a canvis en funció del producte de mercat.
El mateix menú també estarà disponible tots els migdies mentre duri la Setmana del Vi DO Alella.
Preu: 28 euros. Cal fer reserva

22h VINS I DIVINS El Masnou
Maridatge a tres bandes: vi+música+tapa
Música en directe i servei de tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre de la DO Alella.
Preu (tapa + vi): 5 euros

DISSABTE 26 DE SETEMBRE
5h VINYA TESTIMONIAL Alella
Verema nocturna i esmorzar de verema
Recreació d'una part central de la verema: la recollida del raïm. Trobada a la vinya testimonial de Can Magarola de matinada per recollir, amb la frescor, el nostre raïm. Cal portar cistell i tisores. A continuació, tast de vins entre vinyes: So de Masia Can Roda Pansa Blanca - Muscat i AA Parvus Syrah (Alta Alella) amb arengades, pa, olives, raïm i botifarra. Activitat adreçada a majors de 18 anys.
Preu: 6 euros. Cal fer inscripció a l'Oficina de Turisme d'Alella (93 555 46 50)

Tot el dia CELLERS DE MATARÓ
Degustació de vins DO Alella
Les vinateries Cellers Monserrat, Celler Castellví, Can Monserrat i Vins Santi oferiran, al llarg de tot el dia, degustacions de vins de la DO. A més, tots quatre comerços oferiran un 10% de descompte en la compra de qualsevol producte DO Alella entre el 18 de setembre i el 4 d'octubre.

11h CELLER ROURA Alella
Visita al celler Roura
Visita al celler Roura, situat al bell mig de la vall de Rials i envoltat de vinyes per aprendre com s'hi produeixen els vins. En acabat, tast de productes del celler.
Gratuït. Cal fer inscripció.

De 12 a 14.30h EL REBOST DELS SENTITS El Masnou
Degustació de vins del celler Roura
Degustació dels vins Pansa Blanca Xarel•lo i Coupage. A càrrec d'Enric Espinosa.
Gratuït.

12.30h CAN LLEONART Alella
Mostast (Tast infantil)
Taller adreçat a infants entre 4 i 12 anys per jugar i explorar els gustos (dolç, àcid, salat i amarg) a través del most. Taller didàctic amb jocs i manualitats a càrrec de la pedagoga i tastadora ITQI, Eli Vidal.
Preu: 3 euros. Cal inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme d'Alella (93 555 46 50)

19h CELLER CAN RODA Santa Maria de Martorelles
Jazz entre vinyes
Concert de jazz amb Iryna Parr Like Chocolate & All That Jazz. Durant l'acte es tastaran vins del celler acompanyats d'un aperitiu.
Preu: 25 euros. Cal fer reserva.

20h MERCAT MUNICIPAL Alella
Tast al mercat amb DO Alella i música en directe
Tast dels productes habituals que ofereixen les diferents parades del mercat municipal acompanyats de vins de la DO Alella. Amb música en directe.
Preu: Entre 1,5 i 3 euros la tapa; 2,5 euros la copa.

20h PARC ARQUEOLÒGIC CELLA VINARIA (CAT) Teià
Taller de maridatge de vins DO Alella i perfums
Original taller, a càrrec de la perfumista Irene Gisbert, que proposa el maridatge de diversos vins DO Alella amb perfums Ainea, de Teià.
Preu: 5 euros. Cal fer inscripció a Irene@ainea.es

DIUMENGE 27 DE SETEMBRE
10h CELLER MARQUÈS D'ALELLA Santa Maria de Martorelles
Esmorzar de forquilla entre vinyes
Visita a la masia del segle XVIII Can Matons, seu del celler Marquès d'Alella, complementada amb un bon esmorzar de forquilla acompanyat de vins del celler elaborats amb la varietat pansa blanca.
Preu: 23 euros.

A partir de les 12h RESTAURANT EL PALLER Premià de Mar
Aperitiu DO Alella a l'antic celler de la masia
Aperitiu entre enormes bótes de vi centenàries consistent en patates, olives, fuet, daus de formatge, pa amb tomàquet i una copa de Marfil Clàssic (Alella Vinícola).
Preu: 4,50 euros.
Dinar opcional. Menú: Amanida de tomàquet, brie i codony amb vinagreta de mel. Botifarra casolana i mitjanes de xai amb mongetes del ganxet i una copa de Marfil Clàssic. Pa torrat i all i oli i coca del Paller.
Preu 25 euros. Cal fer reserva

Migdia CELLER JORDANA Alella
Pernil & pansa
Vine a fer l'aperitiu al Celler Jordana i tasta una tapa de pernil ibèric tallat a mà, amb una copa de vi blanc de pansa blanca DO Alella per només 4 euros.

DILLUNS 28 DE SETEMBRE
20h RESTAURANT EL PALLER Premià de Mar
Tast de vins DO Alella i sopar. Sessió d'introducció al tast de vins i, a continuació, tast de diversos vins de la DO Alella. A càrrec de Marga Giménez, sommelier.
I després del tast, sopar. Menú: Coca de vidre amb anxoves i escalivada. Mitjanes de xai amb patata al caliu. Coca El Paller amb moscatell de la bóta. Vi Marfil i aigua.
Preu tast: 5 euros. Cal fer inscripció.
Preu sopar: 15 euros. Cal fer reserva.

DIMARTS 29 DE SETEMBRE
20h ESPAI DI.VI Alella
Tast a cegues de patates xips amb vins DO Alella
En el moment que el vermut està més de moda que mai, aquest tast pretén demostrar que les patates xips també es poden harmonitzar amb vins. Tast comparatiu (a cegues) de patates Torres, Alfonso Torres, Corominas i altres per apreciar-ne les diferències i, a continuació, acompanyar-les de vins DO Alella.  Sessió dirigida per la sommelier Montse Velasco (La Cuina del Guinardó), premi Nas d'Or 2011.
Preu: 5 euros. Cal fer reserva.

DIMECRES 30 DE SETEMBRE
19.30h CAN MANYÉ Alella
Literatura amb els cinc sentits (19): Omar Khayyam
El catedràtic de la Universitat de Barcelona Antoni M. Espadaler ens parlarà d'aquest poeta persa del vi.
Gratuït. Cal fer reserva.

DIJOUS 1 D'OCTUBRE
19h RESTAURANT ELS GARROFERS Alella
Harmonies km 0 amb vins DO Alella
Sopar a base de cinc plats elaborats amb productes km 0 i maridats amb 5 vins de la DO Alella. Un cop servit cada plat, el xef dels Garrofers, Gonzalo Rivière, i la sommelier Rosa Vila explicaran als assistents tot allò que els cal conèixer sobre cada plat i cada vi per poder gaudir al màxim de l'harmonia proposada.
Preu: 35 euros. Cal fer reserva.

19h i 21h (2 passis) CINEMA LA CALÀNDRIA El Masnou
Cinema. Un buen año
Sinopsi: En Max Skinner (Russell Crowe), un expert en borsa, viatja des de Londres a la Provença per vendre el chateau que ha heretat del seu oncle, al qual havia estat molt unit a la seva infantesa. L'experència viscuda farà que es replantegi la vida. Una bonica història d'amor amb el vi de protagonista.
Gratuït

19h BIBLIOTECA JAUME PERICH Premià de Dalt
Cinefòrum: Un buen año
Sinopsi: En Max Skinner (Russell Crowe), un expert en borsa, viatja des de Londres a la Provença per vendre el chateau que ha heretat del seu oncle, al qual havia estat molt unit a la seva infantesa. L'experència viscuda farà que es replantegi la vida. Una bonica història d'amor amb el vi de protagonista. Visionat de la pel•lícula per després comentar-la entre tots els assistents amb la col•laboració del sommelier Dani Garcia. En acabat, brindis amb una copa de vi DO Alella.
Gratuït. Cal fer inscripció.

21.30h  RESTAURANT DIAGONAL Pineda de Mar
Sopar amb exposició de pintures i gerros sobre la DO Alella
Vichyssoise de pastanaga amb xips de carbassó, amb Signat Brut. Canaló de bacallà, espinacs i bolets amb salsa de gambes amb Raventós d'Alella Pansa Blanca. Calamars de Blanes amb ceba confitada i tomàquet amb Marquès d'Alella Allier. Costelletes de Cabrit arrebossades amb puré de carbassa, amb Sepo Negre (Marquès d'Alella). Sorbet de mandarina, amb Parxet Cuvée Dessert. Cafès o tes.
Preu: 22,85 euros. Cal fer reserva.

DIVENDRES 2 D'OCTUBRE
21h ESPAI DI.VI Alella
Sopar maridatge de pel•lícula
Sopar amenitzat amb música de violoncels i projeccions audiovisuals. Plats elaborats amb productes de proximitat, acompanyats de vins de la DO Alella i el so en directe dels violoncels tocant músiques de pel•lícules.
Preu: 33 euros. Cal fer reserva.

22h VINS I DIVINS El Masnou
Maridatge a tres bandes: vi+música+tapa
Música en directe i servei de tapes maridades amb un vi blanc, un rosat i un negre de la DO Alella.
Preu (tapa + vi): 5 euros

Nit ESPAI GASTRONÒMIC LA PEROLA Sant Antoni de Vilamajor
Sopar maridatge amb música en viu
Menú degustació maridat amb una copa de Marquès d'Alella Pansa Blanca i amenitzat amb música en viu. Menú: Carpaccio de bisó europeu amb gelat de soja. Peix del dia del mediterrani amb cremós de carbassó al puré d'eddo i reducció de Marquès d'Alella Pansa Blanca. Melós de porc al puré de patata ratté, salsa de múrgoles i una escalunya amb regalèssia. Te matcha, xocolata blanca al rom i gelat de violeta. Menú subjecte a canvis en funció del producte de mercat.
El mateix menú també estarà disponible tots els migdies mentre duri la Setmana del Vi DO Alella.
Preu: 28 euros. Cal fer reserva

DISSABTE 3 D'OCTUBRE
Tot el dia CELLERS DE MATARÓ
Degustació de vins DO Alella
Les vinateries Cellers Monserrat, Celler Castellví, Can Monserrat i Vins Santi oferiran, al llarg de tot el dia, degustacions de vins de la DO. A més, tots quatre comerços oferiran un 10% de descompte en la compra de qualsevol producte DO Alella entre el 18 de setembre i el 4 d'octubre.

10h CELLER MARQUÈS D'ALELLA Santa Maria de Martorelles
Visita al celler Marquès d'Alella
Visita a la masia del segle XVIII Can Matons, seu del celler Marquès d'Alella, per conèixer el procés de producció dels vins i tastar alguns dels productes que s'elaboren en aquestes instal•lacions.
Preu: 8 euros

12h CELLER BOUQUET D'ALELLA Alella
Tast vertical entre vinyes
Tast vertical de les anyades 2011, 2012, 2013 i 2014 del vi Bouquet d'A Blanc de la mà de l'enòleg i copropietari del celler, Toni Cerdà, per conèixer l'evolució d'aquest vi i descobrir les diferències entre les anyades. Tast acompanyat d'un petit aperitiu.
Preu: 15 euros. Cal fer inscripció

De 12 a 14.30h EL REBOST DELS SENTITS El Masnou
Degustació de vins del celler Can Roda
Degustació dels vins So de Masia Can Roda Pansa Blanca i Negre Jove Merlot. A càrrec d'Enric Espinosa.
Gratuït.

12.30h CELLER ALELLA VINÍCOLA Alella
Visita guiada i tast d'escumosos
Visita guiada al celler modernista Alella Vinícola i tast comentat de tres vins escumosos marfil.
Preu: 10 euros

18h CAN LLEONART Alella
Taula rodona: El paper de la DO Alella en el panorama del vi català
Taula rodona d'especialistes en vi català per analitzar la situació de la DO Alella i conèixer el paper que juga en el panorama del país quan el vi català viu el seu millor moment. Amb Jordi Bort, Director General de l'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi). Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya. Joan Nebot, director de vadevi.cat i creador dels premis Vinari dels vins catalans. Sergi Cortés, director de la revista Cupatges. Taula moderada per Òscar Pallarès, redactor en cap de la revista Papers de vi.
Gratuït.

18h MASIA CAN BOQUET Vilassar de Dalt
Impro: Ferran Savall & Judit Neddermann, música i vi
Els dos cantants i compositors catalans presenten una suggerent proposta de concert; un concert a duo on s'intercalen composicions d'ambdós músics amb cançons tradicionals i de la mediterrània. El concert es complementarà amb una degustació de dos vins del celler Bouquet d'Alella.
Preu: 4 euro (inclou degustació). Més informació: museu@vilassardedalt.cat

21h LA FONDA DEL CASAL Argentona
Sopar amb jazz en directe
Sopar i concert de jazz amb Blai Masó duet a la terrassa de La Fonda. Menú: Amanida de favetes, pinyons i pernil ibèric amb menta, o sopa de meló amb encenalls cruixents de pernil ibèric. Bacallà gratinat amb musselina d'all, o peu de porc desossat i farcit amb carn picada i trompetes de la mort. Bescuit cremat. Vi AA Pansa Blanca (Alta Alella).
Preu: 25 euros. Cal fer reserva.

21h RESTAURANT SANT MIQUEL Vallromanes
Menú degustació “La Pansa Blanca de Raventós d'Alella i Parxet”
Sopar-maridatge de sis plats amb sis vins i caves elaborats amb la varietat Pansa Blanca. Josep Maria Sánchez Rabassa, responsable del restaurant, explicarà els plats als comensals i Ramon Raventós, propietari del celler, explicarà les característiques de cadascun dels vins.
Preu: 49,50 euros. Cal fer reserva.

DIUMENGE 4 D'OCTUBRE
10h CAN MAGAROLA Alella
I Cursa DO Alella
Cursa de 10 quilòmetres per gaudir dels fantàstics paisatges de la Vall de Rials, degustar bons vins i passar una bona estona fent esport. Una cursa ideal per fer en grup i al ritme (caminant o corrent) que et permeti viure un dia diferent entre vinyes i vins. Sortida des de Can Magarola, seu del Consell Regulador de la DO Alella i arribada a l'INS Alella, on s'imparteix el Grau Superior de Màrqueting del vi.
Preu: 8 euros. Cal fer inscripció a doalella@doalella.org

10.30h
CAN MANYÉ Alella
Taller infantil d'aromes
L'olfacte és el sentit principal que ens permet apreciar un bon vi. Taller per als més petits que, com si fos un joc, estimularà la canalla a fer servir el nas per descobrir les olors de les fruites alhora que aprenen com és una vinya. A càrrec de la tastadora ITQI i pedagoga, Eli Vidal, i amb la coordinació de la sommelier Rosa Vila.
Preu: 3 euros. Cal fer inscripció.

11h CELLERS ALTRABANDA I CAN RODA Martorelles / Santa Maria de Martorelles
Visita als cellers Altrabanda i Can Roda
Visita a les instal•lacions del celler Altrabanda per, a continuació, desplaçar-se fins a Santa Maria per visitar el celler Can Roda. Inclou tast de vins d'ambdós cellers.
Gratuït. Cal fer reserva.

11h CELLER ALTA ALELLA Alella
Visita infantil teatralitzada: El Raïm Inquiet
Visita teatralitzada a les vinyes i el celler perquè els més menuts de la casa coneguin el procés d'elaboració del vi tot resseguint la història que explica el conte El Raïm Inquiet, d'Elisenda Guiu. Final de l'activitat amb tast de vins per als pares i tast de mostos per als petits.
Preu: 10 euros. Cal fer inscripció.


CONCURSOS

IV Concurs de Fotografia DO Alella

1.    Per poder concursar els participants hauran de publicar les seves fotografies a la xarxa social Instagram entre el 18 de setembre i el 4 d'octubre de 2015, ambdós inclosos.

2.    Totes les fotografies hauran de dur l'etiqueta #setmanadelvidoalella acompanyada d'una altra on hi consti el nom del municipi on ha estat feta. Per exemple: #setmanadelvidoalella #vilanovadelvallès

3.    Cada participant podrà publicar tantes fotografies com vulgui.

4.    Les fotografies hauran d'estar relacionades amb el vi o vinyes de la DO Alella, o bé d'una activitat de les incloses en aquest programa. Si l'organització no hi troba cap vincle, desestimarà totes les fotografies que cregui oportú.

5.    El jurat triarà la millor foto i el seu autor guanyarà un àpat per a dues persones amb vi DO Alella al restaurant Sauló de l'Hotel Can Galvany de Vallromanes. La foto guanyadora sortirà publicada a la revista ‘Papers de vi’.

6.    El dia 7 d'octubre el Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella publicarà el nom de la persona guanyadora a www.facebook.com/doalella


7.    Qualsevol aspecte no contemplat en els punts anteriors quedarà en mans del jurat, que té plena potestat per dirimir segons cregui oportú.

8.    Per a qualsevol dubte i/o consulta podeu adreçar-vos a info@consorcidoalella.cat

9.    Tota la informació la trobareu al web www.doalella.cat


I Concurs de receptes amb vi DO Alella
Al Mercat Municipal del Masnou
Es podrà participar tot omplint una butlleta i dipositant-la a l'urna del concurs que estarà al mercat des del 18 de setembre al 4 d'octubre.
• 1r premi: lot de vins DO Alella, lliurament de la targeta client i val de 50 euros val per gastar al Mercat Municipal.
• 2n premi: lot de vins DO Alella, lliurament de la targeta client i val de 30 euros per gastar al Mercat Municipal.
• 3r premi: lot de vins DO Alella, lliurament de la targeta client i val de 10 euros per gastar al Mercat Municipal.
El jurat constarà de tres persones relacionades amb el món del vi i de la restauració. Durant la 2a setmana d'octubre, el jurat realitzarà les valoracions i es publicarà el nom dels guanyadors al web municipal de l'Ajuntament del Masnou.


EXPOSICIONS

"Des de Pineda amb amor"
Al restaurant Diagonal
Av. Montserrat, 19 • 93 767 15 02
Pineda de Mar
Pintures i dibuixos dedicats a la DO Alella i el menjar. Obres de l'artista Enric Pou.
Gerros dedicats al vi DO Alella. Obres de la ceramista artesana Arantxa.
Del 18 de setembre al 4 d'octubre.

Exposició dedicada a la Verema
Grupdart.cat “Les mans a les arts”
Àngel Guimerà, 15 • 617 83 53 35
El Masnou
Sala oberta al públic de dilluns a divendres de 17.30 a 20.30h i dissabtes d'11 a 13.30h.
Del 26 de setembre al 16 d'octubre.

Pujar al principi de la pàgina