Notícies
Publicat el 27 d'octubre de 201427.10.2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Homenatge a Montserrat Abelló en el lliurament de Premis Literaris

Espectacle homenatge a Montserrat AbellóCan Lleonart ha estat escenari aquest diumenge, 26 d’octubre, d’una edició molt especial del lliurament de Premis Literaris marcada pel record a Montserrat Abelló, la poeta que va apadrinar i que va acompanyar aquests premis des de la seva creació.  La vida i l’obra de l’escriptora, que va morir el 9 de setembre a l’edat de 96 anys, va ser-hi present amb les intervencions de molts dels oradors, que van recitar alguns dels seus poemes i  van destacar la importància de la seva obra i el seu compromís amb la llibertat i amb la vida.
La part més emotiva de l'homenatge va ser l’estrena de l’espectacle poeticomusical de Laia Noguera i Celeste Alias, acompanyades amb la guitarra de Santi Careta, basat en poemes de Montserrat Abelló. L’espectacle recull l’essència vital de la poeta posant veu i música a la seva poesia, una poesia que “és llum i saviesa”, segons paraules de la poeta Laia Noguera.
El record a Montserrat Abelló va ser una constant durant tot l’acte de lliurament dels premis, més enllà de l’homenatge que s’havia programat. La seva figura va ser recordada tant pels membres del jurat com per alguns dels guardonats que van explicar diferents anècdotes viscudes amb la poeta.

Tres premis i tres mencions especials
El jurat dels diferents premis va destacar l’alt nivell dels treballs aspirants. Enguany se n’han presentat 109 obres: 18 al Maria Oleart, 88 al Guida Alzina i 3 a l’Isidre Pòlit.
Premis LiterarisEl guanyador del XVIIIè premi de poesia Alella a Maria Oleart va ser Sergi Roche amb "30", una obra de narrativa social que reflexiona de forma contundent i original sobre el món en el qual vivint marcat per la dependència a les noves tecnologies. El premi consisteix en la publicació de l'obra, en edició comercial, i una escultura de l'artista Mariano Andrés Vilella, que cada any cedeix una obra seva a aquest premi. El jurat també va concedir dos mencions especials a Raimond Aguiló, per l’obra "Al mig de la boira", i a Laura Dalmau per "El volum dels dies".
El premi de contes Alella a Guida Alzina, que enguany arriba la XIV edició, va recaure en l’obra "Brigada de neteja", de Maria Eugènia Gisbert. El premi consisteix en una peça d'escultura i un xec per valor de 600 euros. El jurat també va fer una menció especial a l’obra "Història de Can Bragueta", de Vicent Fausto.
Per últim, el jurat del XIè premi de relats curts d’astronomia Alella a Isidre Pòlit va decidir premiar l’obra "El Sol és la Lluna, rondalla d’un pare astroenredaires", de Jordi Boladeras, per la seva tendresa, correcció gramatical i constructiva i per l’associació mitològica. El premi consisteix en un xec de 300 euros.

Sergi Roche, guanyador XVIII Alella a Maria Oleart  M. Eugènia Gisbert, guanyadora XIV Alella a Guida Alzina  Jordi Boladeras, guanyador XI Alella a Isidre Pòlit   Mencions especial Premis Literaris


Pujar al principi de la pàgina