Notícies
Publicat el 12 de setembre de 201412.09.2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
40 anys de Festa de la Verema
El programa de la Festa, que se celebra del 12 al 14 de setembre, inclou més de quaranta activitats

Presentació Festa de la VeremaAlella es prepara per viure una edició molt especial de la Festa de la Verema. L'esdeveniment festiu més important del municipi s'ha fet gran: fa 40 anys i manté les ganes de festa i tota l'energia per seguir promocionant el vi de la DO Alella i el territori. El compte enrere de la Festa va començar a inicis d'agost amb la col·locació d'un gran mural amb el cartell a l'estratègic enclavament de la cantonada de l'Empedrat amb Àngel Guimerà.
Per celebrar l'aniversari, l'Ajuntament ha convidat a professionals de reconegut prestigi: el Master of Wine Pedro Ballesteros i la cuinera Carme Ruscalleda són els noms principals d'una llista que també compta amb la participació de sommeliers com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila.

L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, ha presentat aquest dijous, 4 de setembre, el programa d'aquesta 40a edició acompanyat del regidor de Cultura, Fede Salas, i la regidora de la Festa de la Verema, Isabel Nonell. Andreu Francisco ha destacat que enguany s'ha volgut donar una rellevància especial a la Festa buscant la complicitat de cinc convidats de luxe. L'alcalde també ha remarcat  l'evolució de la Festa al llarg d'aquests 40 anys d'història, en la qual destaca l'increment dels actes relacionats amb el vi i la de promoció de la DO Alella.

La 40a edició estrena novetats. A la Mostra Gastronòmica s'amplia el número de restaurants, que passa de sis a set per nit (amb un total de 21), i es millora la venda anticipada de tiquets amb la possibilitat d'adquirir-los al matí a l'Oficina de Turisme i a la tarda, de 18 a 20h, a l'estand de l'Ajuntament, on també es vendran durant l'horari d'obertura de la Mostra, que és de 20 a 23h.  A més, els tiquets de degustacions seran individuals i no en paquets de tres consumicions com fins ara.
Enguany es posa a la venda el darrer exemplar de la col·lecció de porrons del Casal d'Alella; la Festa estrena Pla d'Autoprotecció per millorar-ne la seguretat; i el curs i concurs de tast de vins es transforma en classes magistrals. El Mercat Municipal s'afegeix per primera vegada a la Festa amb una degustació de productes, que es farà dissabte de 20 a 23h; i nou bars-restaurants del poble participaran a la ruta Tapes + Vi de dissabte i diumenge.
A Can Manyé també passen coses per la Verema. A més de l'exposició “Cartografies de la Verema” -un projecte artístic i educatiu en el qual han participat escoles d'Alella, Santa Maria de Martorelles i el Masnou- i de l'audiovisual “Verema 2.0”, amb fotografies compartides a Instagram (#veremalella14), Can Manyé també acollirà la Nit de la Pansa Blanca, en la qual el vi compartirà vetllada amb la literatura i l'astronomia.
La Festa té molts més ingredients: el concurs d'aparadors (amb el joc de la paraula secreta amb premis per a tots els ciutadans que aconsegueixen esbrinar-la fent el recorregut per les botigues decorades); les visites als cellers, els itineraris guiats per Rials i les Masies d'Alella; la tallada de raïm per a d'adults; la presentació de vins de la DO... A tot això cal afegir les d'activitats lúdiques i festives: concerts (torna La Salseta del Poble Sec), els correfocs, la sortida dels trabucaires, la trobada de gegants, la ballada de sardanes o la botifarrada popular.
La Festa de la Verema també serà present a la xarxa: es pot seguir des de l’enllaç i a través de la #veremalella14. També es pot accedir des del mòbil a la informació d'interès a través de www.alella.cat/app i el QR

La Festa de la Verema al mòbil
 
El vi és el protagonista
Els vins de la DO Alella són l'element principal de la Festa de la Verema. Es podran tastar, conèixer i descobrir com s'elaboren i d'on procedeixen, a la Mostra gastronòmica, a la ruta de Tapes+Vins que enguany aplega nou bars-restaurants de diferents barris del poble, a les visites guiades als vuit cellers de la DO que es faran als matins del 13 i 14 de setembre, o a la presentació de vins programada per al dissabte 13 de setembre a les 18h a Can Lleonart. La Festa ofereix enguany una oportunitat d'or per aprofundir en les particularitats del vi de la DO Alella de la mà de reconeguts especialistes assistint a la conferència del Master of Wine Pedro Ballesteros, del 14 de setembre, o a les classes magistrals dels sommeliers Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila, del 16, 17 i 18 de setembre. Els vins també seran protagonistes d'una original proposta cultural: La Nit de la Pansa Blanca, dedicada a aquesta varietat de raïm que és la més tradicional de la DO Alella. Coordinada per la periodista Montse Serra, aquesta proposta combina un tast de vins singulars de pansa blanca, amb l'astronomia i la lectura dramatitzada d'El Tast, de Road Dahl.

La inauguració
El 12 de setembre a les 19h es donarà el tret de sortida oficial de la Festa amb l'acte d'inauguració que es farà a la Plaça de l'Ajuntament. La cuinera maresmenca Carme Ruscalleda serà l'encarregada de fer el pregó de la Festa. L'acte inaugural inclou alguns dels elements més populars i tradicionals de Festa com trepitjada del raïm, la benedicció del primer most i la presentació del 40è i últim porró de la col·lecció del Casal d'Alella.

Les cares de la Festa de la Verema
La Festa de la Verema celebra el seu 40è aniversari amb la presència d'una de les persones més enteses en el món del vi i més reconegudes a nivell internacional: Pedro Ballesteros, l’únic professional de tot l'Estat espanyol amb el títol de Master of Wine. És el reconeixement que atorga el prestigiós i selecte institut Masters of Wine de Londres, a través del qual es promou l'excel·lència, la interacció i la formació en tots els sectors de la comunitat global del vi. Des de la seva creació l'any 1953, només 366 persones han aconseguit aquest títol. Actualment hi ha 313 Masters of Wine de 24 països diferents i Alella tindrà el privilegi de comptar amb la participació d'un d'ells a la Festa de la Verema. Pedro Ballesteros passarà l’últim dia de la Festa, el 14 de setembre, a Alella. A més de visitar tots i cadascun dels vuit cellers de la Denominació d'Origen, el “gurú” del vi oferirà una conferència-tast el diumenge a la tarda al celler Alella Vinícola amb el títol Alella, on vols anar?, en la qual exposarà el posicionaments dels vins de la DO al mercat internacional i guiarà un tast amb un vi de cada celler, triat per ell mateix.

Les cares de la verema

Tres masterclass
La Verema té altres noms propis de reconegut prestigi: Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila. L'Ajuntament els ha convidat perquè ofereixen tres masterclass que substituiran el curs i concurs de tast de vins. El 16 de setembre, el sommelier del Bulli, Ferran Centelles, farà una classe magistral sobre maridatge i funcions del sommelier. El 17 de setembre, la sommelier Meritxell Falgueras parlarà sobre les metàfores del vi; i el dia 18, la sommelier alellenca Rosa Vila, explicarà el recorregut del raïm des de la verema fins a la copa.

Ambaixadora dels vins d'Alella
La 40a Festa de la Verema tindrà com a pregonera a una de les més importants ambaixadores del vins de la DO Alella: la cuinera Carme Ruscalleda. La xef de Sant Pol de Mar és la cuinera amb més estrelles Michelin del món. En té set en total: tres pel restaurant Sant Pau de Sant Pol, dos pel Moments de Barcelona i dos més pel Sant Pau de Tokio.

Primera Beca Verema, edició Pedro Ballesteros
Amb l'objectiu de fomentar la formació de professionals de la comercialització i el màrqueting del vi, l'Ajuntament ha convocat la Beca Verema, edició Pedro Ballesteros, destinada a sufragar el 50% del cost acadèmic del curs 2014-2015 a quatre alumnes de primer o segon curs del Grau Superior de Gestió Comercial i Màrqueting Enològic que s'imparteix a l'Institut Alella. La beca té un import total de 750 euros (187 euros per alumne), les sol•licituds es poden presentar fins al 25 de setembre però cal estar matriculat prèviament.

Més restaurants i venda anticipada de tiquets a la Mostra
L'Hort de la Rectoria reunirà, com és tradició, la Mostra Gastronòmica amb especialitats gastronòmiques de la zona i vins de la DO Alella. Enguany la Mostra inclou algunes novetats: hi haurà set restaurants cada nit (i per tant un total de 21) i els tiquets es podran adquirir de forma anticipada durant els tres dies de Festa al matí de 10 a 14h a l'Oficina de Turisme i de 18 a 20h a l'estand de l'Ajuntament, on també es vendran durant l'horari d'obertura de la Mostra, de 20 a 23h. També canvia el model de degustació que ara es podran adquirir en consumicions individuals.

Els restaurants de la Mostra:
Divendres 12 de setembre
Aromakaori (Alella)
El Mas de Sant Lleí (Vilanova del Vallès)
El nou Antigó (Teià)
La Vinya (Alella)
Masia Can Cabús (Alella)
Palmira (Badalona)
Restaurant Bar de la Plaça (Argentona)

Dissabte 13 de setembre
El Pati de la Morera (El Masnou)
La Magrana (Alella)
La Masia de la Xesca (Badalona)
La Taverneta (Barcelona)
L'Avi Mingo (Tiana)
Sant Jaume (Argentona)
Sant Miquel (Vallromanes)

Diumenge 14 de setembre
Can Roca (Tiana)
Celler Marfil (Alella)
El Cafè de l'Acadèmia (Vilassar de Dalt)
Els Garrofers (Alella)
La Cuina dels Capitans (El Masnou)
Les Terrasses (Alella)
   Orfila (El Masnou)

Els cellers de la Mostra:
    Alella Vinícola
    Bouquet d'Alella
    Joaquim Batlle
    Roura  
    Alta Alella
    Celler Can Roda
    Marqués d'Alella
    Serralada de Marina

Els altres ingredients
La Festa de la Verema té altres ingredients importants, com són les activitats lúdiques i festives: el correfoc del Diables del Vi d'Alella, els balls amb les orquestres La Salseta del Poble Sec i l'Orquestra Marinada, les havaneres amb el grup Port Bo, la ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Llobregat, la despertada amb els Trabucaires del Vi d'Alella acompanyats dels Pedrenyalers i Trabucaires de Ripoll, la botifarrada popular, la trobada de gegants i les activitats infantils. Tampoc no hi faltarà la Fira d'artesans: seran 55 parades instal•lades a la Rambla d’Àngel Guimerà i la plaça dels Germans Lleonart. Els comerços d'Alella també es poden afegir a la Festa participant en el concurs d'aparadors que convoca l'Ajuntament. Un altre ingredient festiu és la exposició “Ninots de Festa”, organitzada pels Trabucaires del Vi d'Alella que es pot visitar del 6 al 21 de setembre a la sala d'exposicions de les antigues Escoles Fabra i que recull més de 600 peces de paper maixé realitzades per l'artista Sergi Salvó.

La Festa de la Verema a Can Manyé
Can Manyé també s'hi suma a la celebració amb dues propostes participatives d'art visual: “Cartografies de la Verema” i “Verema 2.0”.
Cartografíes de la Verema és un projecte artístico-educatiu, innovador i col•laboratiu en el qual els principals protagonistes són els alumnes de primària de diversos municipis de la DO Alella. Durant tres mesos de recerca i creació els nens i nenes s'han endinsat en el món de la verema per descobrir allò que caracteritza la nostra identitat, marcada pel paisatge i el territori. Cada grup-classe ha deixat constància del seu procés de treball en un bloc virtual (cartografiesdelaverema.wordpress.com) tot investigant, esbossant i creant una peça artística col•lectiva en la qual podrem observar múltiples  tècniques (vídeo, escultura, dibuix, instal•lacions) i les diverses perspectives processuals i conceptuals. En aquest projecte han participat alumnes de l'Escola Fabra i l'Escola la Serreta d'Alella; l'Escola Les Mimoses de Santa Maria de Martorelles i l'Escola Ocata del Masnou. L'exposició s'inaugura el 10 de setembre i es pot visitar fins al 19 d'octubre.
 “Verema 2.0”
Durant la Festa de la Verema es projectarà a la sala fosca de Can Manyé l'audiovisual “Verema 2.0”, realitzat a partir de les fotografies compartides a Instagram (#veremalella14) amb imatges que expressen sensacions, sentiments, moments, colors... suggerits per la verema. El projecte està coordinat per Mònica Urrútia.

El cartell de la Festa
El cartell de la Festa, dissenyat per l'estudi de disseny MUCHO, fa referència als 40 anys de Verema a partir d'una composició realitzada amb taps d'ampolles de la DO Alella, recollides amb aportacions de cellers i particulars. Les diferents aplicacions gràfiques de la Festa també tenen com a element principal els taps d'ampolla de la DO. En total s'han recollit més de 700 taps.

Cartell Festa de la Verema
 
Les dades de la Festa
La Festa de la Verema d'Alella és l'esdeveniment més important que se celebra en aquest municipi i una cita esperada del final d'estiu tant pels veïns del poble com a per a persones de fora de la localitat. S'estima que cada any atreu més de 25.000 visitants. A les darreres edicions s'han incrementat considerablement les degustacions, superant les 30.000 consumicions (15.000 de copes de vi i 15.000 de menjar). El pressupost de la Festa de la Verema ascendeix enguany a 160.000 euros.

La Setmana del Vi de la DO Alella i la Festa Vinalia Rustica
Setembre és el més del vi per excel•lència. A més de la Festa de la Verema, del 19 de setembre al 5 d'octubre se celebra la Setmana del Vi DO Alella, que enguany arriba a la seva cinquena edició amb la participació de 18 municipis i més de 70 activitats.  Dedicada a la promoció del vi i del patrimoni gastronòmic i cultural del territori, la Setmana del Vi està organitzada pel Consorci DO Alella. Setembre també és el mes de la Vinalia Rustica, una recreació de la festa de la verema romana que se celebra al Parc Arqueològic Cella Vinaria CAT els dies 27 i 28 de setembre. 

PROGRAMA DE LA 40a FESTA DE LA VEREMA 2014
Dissabte 6 de setembre
19.30 h Inauguració de l'exposició “Ninots de Festa”.
A càrrec de l'Alcalde Andreu Francisco i de l'artista Sergi Salvó. Exposició organitzada pels Trabucaires del Vi d'Alella.
Lloc: Antigues Escoles Fabra.

Dimarts 9 de setembre
19 h Presentació del llibre “Vi, política i espectacle. Procés de patrimonialització de la cultura del vi a la Denominació d'Origen Alella”, a càrrec de Joan Ribas Serra.
Lloc: Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

Dimecres 10 de setembre
18.30 h Tallada de raïm a la vinya de Can Magarola i berenar infantil.
Lliurament de diplomes a les dames d'honor, hereus i pubilla.
Inscripcions: Oficina de Turisme.
Lloc: Vinya testimonial de Can Magarola.

20.30 h Inauguració de l'exposició “Cartografies de la Verema”, un projecte de Míriam Grau.
Lloc: Can Manyé.

Divendres 12 de setembre
18 a 23 h Fira d'artesans.
Lloc: Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

19 h Acte d'inauguració de la Festa de la Verema.
Pregó a càrrec de Carme Ruscalleda.
Proclamació de la pubilla del 2014, acompanyada de les dames d'honor, hereus i pubilla del 2013.
Trepitjada del raïm pels hereus i dames d'honor. Benedicció del primer most.
Lectura del veredicte dels premis del concurs d'aparadors i sorteig d'obsequis entre les persones que han descobert la paraula secreta del concurs d'aparadors.
Presentació del 40è Porró de la col•lecció del Casal d'Alella, últim porró de la col•lecció.
Lloc: Plaça de l'Ajuntament.

20 a 23 h Mostra Gastronòmica.
Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques Venda del 40è Porró de la col•lecció del Casal d'Alella, últim porró de la col•lecció.
Lloc: Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l'Ajuntament.

23 h Correfoc amb els Diables del Vi d'Alella.
Recorregut: Inici a la rotonda de Can Sans (Bolet), Quatre Torres, Eduard Serra i Güell, Santa Madrona, Comas, Ribas, Germans Aymar i Puig, Riera Fosca, Riera Principal i final amb castell de focs a la plaça d'Antoni Pujadas.

24 h Ball amb l'Orquestra La Salseta de Poble Sec.
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas.
Dissabte 13 de setembre

9 a 23 h Fira d'artesans.
Lloc: Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.
9.30 h Visita guiada als cellers Can Roda i Serralada de Marina.

10 h Visita guiada al celler Roura.

10 h Ruta guiada “Les masies del vi a Alella”.

A partir de les 10 h Tapes + Vi.
Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

10.30 h Visita guiada al celler Alella Vinícola.

10 a 14 h Banc de sang.
Lloc: parada de bus de Can Lleonart.

11 h Visita guiada al celler Alta Alella.

11 a 14 h Activitat infantil.
Inflables per a tots els infants i Festa de l'escuma.
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas.

18 h Presentació dels vins DO Alella.
A càrrec dels enòlegs dels cellers DO Alella, amb la col•laboració de la revista Papers de Vi i d'estudiants del Grau Superior de Gestió comercial i màrqueting enològic.
Lloc: Can Lleonart.

20 a 23 h Mostra Gastronòmica.
Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques Venda del 40è Porró de la col•lecció del Casal d'Alella, últim porró de la col•lecció.
Lloc: Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l'Ajuntament.

20 a 23 h Tast al Mercat.
Les parades del Mercat Municipal ofereixen degustacions dels seus productes habituals. Tasta qualitat i gastronomia de proximitat.
Lloc: Mercat Municipal.

21 h Nit de la Pansa Blanca.
Un programa de tres hores amb diverses activitats que us aproparan al món del vi d'una manera original i suggerent.
Lloc: Can Manyé.

22.30 h Tast Jove de vins DO Alella amb una breu explicació de cada vi.
Descobrirem el seu gust i aroma de la mà d'un jove entès en vins. Informació al facebook de CEP'S o ceps.alella@gmail.com
Preu: 6 euros.
Lloc: Pati de Can Lleonart.

23.30 h Ball Orquestra Marinada.
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas.

Diumenge 14 de setembre
8 h Despertada amb els Trabucaires del Vi d'Alella acompanyats dels Pedrenyalers i Trabucaires de Ripoll.
Lloc de sortida: Can Lleonart.

9 h Botifarrada popular.
Preu: 4 euros.
Lloc: Plaça de l'Ajuntament.

9 a 23 h Fira d'artesans.
Lloc: Rambla d’Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart.

9.30 h Visita guiada al celler Parxet.

10 h Plantada de Gegants.
23a trobada de colles geganteres.
Amb la participació dels gegants d'Alella, Almoster, Arenys de Munt, Balsareny, Barri de la Sagrada Família, Cervelló, Els Salancaires, Escola Bergantí, Escola Sagrada Família, Iluro, Mollet del Vallès, Palau-solità i plegamans, Perpingan, Sant Adrià del Besos, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Quirze del Vallès, Teià, Vilallobent, Vilassar de Mar.
Lloc: Avinguda de Sant Josep de Calassanç (Passeig de la Riera Coma Clara).

10 h Visita guiada al celler Joaquim Batlle.

A partir de les 10 h Tapes + Vi.
Vine a tastar la selecció de tapes pensades especialment per degustar amb una copa de vi DO Alella.

10.30 h Visita guiada al celler Alella Vinícola (en anglès).

10.30 h Sardanes amb la cobla Principal de Llobregat. Trobada de colles veteranes.
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas.

10.30 h Tallada de raïm per a adults.
Lloc de trobada: Vinya testimonial de Can Magarola.

11 h Visita guiada al celler Bouquet d'Alella.

12 h Cercavila de la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella.
Recorregut: Avinguda de Sant Josep de Calassanç, Les Heures, Torrent Vallbona, Santa Eulàlia, Balmes, Plaça de l'Església, Rector Desplà, Plaça de l'Ajuntament, Empedrat del Marxant, Rambla d’Àngel Guimerà (per la calçada), Plaça dels Germans Lleonart, Riera Principal i final a la Plaça d'Antoni Pujadas.

14 h Dinar Jove.
Vine a dinar amb els i les joves d'Alella. Dinar preparat per l'associació juvenil CEP'S.
Més informació al facebook dels CEP'S o enviant un correu a ceps.alella@gmail.com
Preu: 7 euros.
Lloc: Pati de Can Lleonart.

18 h Conferència-tast “Alella, on vols anar?” a càrrec de Pedro Ballesteros, Master of Wine.
Lloc: Alella Vinícola.

18 h Ruta guiada a les vinyes de la Vall de Rials.
Lloc de trobada: Oficina de Turisme.

20 a 23 h Mostra Gastronòmica.
Degustacions de vins de la DO Alella, caves de la zona i especialitats gastronòmiques.
Venda del 40è Porró de la col•lecció del Casal d'Alella, últim porró de la col•lecció.
Lloc: Hort de la Rectoria, la Porxada i Plaça de l'Ajuntament.

21 h Correfoc infantil amb la Colla infantil dels Diables del Vi d'Alella.
Recorregut: Inici al costat de l'Oficina de Turisme, Riera Fosca i final a la rotonda de Can Sans “bolet”.
Lloc de sortida: Oficina de Turisme.

22 h Havaneres amb el grup Port Bo i rom cremat preparat per Quico Lluch.
Lloc: Parc Gaudí.

Dades d'interès del Consell Regulador de la DO Alella
Data de constitució: 1953
Municipis de la DO Alella: 11 del Maresme – Alella, Argentona, Cabrils, El Masnou, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt- i 7 del Vallès Oriental – La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès-.
Extensió del territori DO: 319 hectàrees de vinya conreada.
Seu: Can Magarola (Av. Sant Mateu, 2). Tel. 93 555 91 53

Consorci DO Alella
Data de constitució: 7 de juny de 2010
El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Alella i els municipis d'Alella, Cabrils, El Masnou, La Roca del Vallès, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Mar, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt s'han unit per promocionar conjuntament el territori sota el paraigües del Consorci DO Alella. El Consorci té la seu a Alella i està presidit per Andreu Francisco, alcalde d'aquest municipi. És una eina creada per impulsar i coordinar les polítiques turístiques dels municipis i promoure iniciatives per atreure visitants al territori i donar a conèixer els vins, el patrimoni i el paisatge de la zona.
Seu: Riera Fosca, 2 (Oficina de Turisme). Tel. 93 555 63 53. A/e consorcidoalella@gmail.com. Web: www.doalella.cat  

Oficina de Turisme d'Alella
L'Oficina de Turisme d'Alella és un espai destinat a facilitar informació sobre l'oferta turística del territori i a promocionar els vins i el patrimoni cultural de la DO Alella. Es va inaugurar el 10 de juliol de 2010 i està situada a la Riera Fosca número 2. L'oficina està equipada amb expositors, amb fulletons i díptics d'interès per al visitant, i una mostra de vins de la DO Alella, forma part de la Xarxa d'Oficines de Turisme de Catalunya i ofereix informació en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. L'Oficina de Turisme també és Punt d'Informació del Parc de la Serralada Litoral i espai Enoteca.
Horari: De dimecres a dissabte de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h. Diumenge de 10 a 14.30h. Dilluns i dimarts tancat.

Horari durant la Festa de la Verema:                            
12, 13 i 14 de setembre: de 9 a 20h
Seu: Riera Fosca, 2. Tel: 93 555 46 50. A/e: oficinadeturisme@alella.cat.  Web: www.alella.cat/turisme                        

 
                                                      

Pujar al principi de la pàgina