X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 3 d'abril de 201403.04.2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El Ple aprova el projecte executiu de la futura Biblioteca perquè es pugui construir en els propers anys

Imatge façana principal bibliotecaL'Ajuntament ha deixat enllestits els preparatius de la futura Biblioteca d'Alella. El Ple municipal del 27 de març va aprovar per unanimitat el projecte executiu d'aquest equipament cultural, amb la voluntat que es pugui fer realitat en els propers anys quan la conjuntura econòmica ho permeti i es pugui disposar de subvencions per part de la Diputació i de la Generalitat.
El projecte de l'equip d'arquitectes format per Marc Cuixart i Rafael Perera —redactors de la proposta guanyadora al concurs d'idees convocat per l'Ajuntament— incorpora els reajustaments requerits pels serveis tècnics municipals i de la Diputació de Barcelona.
La Biblioteca compartirà espai amb l'Arxiu Municipal a l'antiga fàbrica de pintures, un edifici modernista adquirit per l'Ajuntament l'any 2007 que es posarà en valor amb aquesta actuació. El treball manté al màxim els espais lliures de la parcel·la i contempla una reordenació del carrer Avellaners i l'ampliació del Torrent de Vallbona.
El nou equipament cultural disposarà d'una superfície de prop de 2.000 m2, entre l'edificació interior i els espais d'estada a l'aire lliure que es generen a l'entorn de l'edifici. El projecte preveu l'accés a l'equipament des d'una plaça exterior situada davant de la façana principal. A més, es genera un pati exterior lateral, a nivell de la primera planta, aprofitant la coberta de l'ampliació de la planta baixa. Les dues plantes comparteixen un gran vestíbul que dóna llum i permet la visió interior de tot l'edifici. A la planta baixa hi haurà l'espai de premsa i revistes, les aules de formació, la zona infantil, l'arxiu municipal i una sala polivalent. A la primera planta o altell hi haurà la sala de lectura i estudi.
La construcció de la Biblioteca i l'Arxiu suposarà una inversió de 3,3 milions d'euros, als quals caldrà afegir un milió més per a la dotació dels equipaments i la urbanització de l'entorn.

Imatge interior biblioteca  Imatge placeta lateral biblioteca Imatge aèria biblioteca

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

Editar espai de text

Pujar al principi de la pàgina