On trobar-nos
policia local
  • La Policia Local ocupa des de finals d'octubre de 2009 unes noves dependències situades a l'edifici de l'antic escorxador, al passeig de Marià Estrada. L'edifici del segle XIX ha estat acuradament rehabilitat, respectant la seva estructura original. L'equipament es completa a una nova edificació situada a la part posterior, un aparcament i una zona ajardinada. La remodelació de l'antic escorxador ha comportat, entre d'altres actuacions, la consolidació de les estructures i l'eliminació de les humitats, l'ampliació de les entrades de llum natural, la neteja i restauració de les peces de pedra, l'aïllament exterior, així com la renovació de la coberta. El resultat és un espai de 150 m2 amb planta baixa i altell. En la planta baixa està situada la recepció i l'oficina de recepció de denúncies, que són els espais d'atenció a la ciutadania. A més, hi ha la sala dels caporals, el despatx del regidor de l'àrea, el calabós i el lavabo. A l'altell s'ubiquen els despatxos del sot inspector i de l'administrativa.
    L'edifici de nova construcció, de 148 m2, és un espai funcional, modern i lluminós que, entre d'altres espais d'ús exclusiu de la plantilla, acull la sala de descans, els vestidors i una sala polivalent amb capacitat per una trentena de persones.

    Les instal·lacions disposen d'un aparcament, per a les persones usuàries i els vehicles policials, i d'una zona ajardinada. Estan dotades de sistema de videovigilància, alarma, climatització i xarxes de ràdio, telefonia i informàtica.

    Reforç de la seguretat a la comissaria

    L'Ajuntament va enllestir a l'estiu de 2023 els treballs per reforçar la seguretat de la comissaria de la Policia Local mitjançant la instal·lació d'una tanca perimetral que rodeja tot l'edifici de l'antic escorxador.  L'actuació ha consistit en la col·locació d'una tanca de simple torsió galvanitzada a la part posterior i als laterals que limiten amb zones verdes. A la part davantera i al lateral oest s'ha instal·lat una tanca d'acer "corten" amb perfils verticals. Per accedir al recinte s'ha habilitat una porta per a vianants i una altra per a vehicles, amb un sistema d'accés amb porter automàtic. 

    El reforç de la seguretat exterior se suma a la intervenció realitzada l'any 2022 a l'interior de l'edifici, amb l'adequació de la recepció per tal de garantir la seguretat dels agents i oferir una atenció més personalitzada a la ciutadania. Es van aprofitar les obres per millorar l'enllumenat, els serveis de telecomunicacions i la climatització dels espais de treball.