Equipaments i serveis
Esta página en castellano This page in english Aquesta pāgina en catalāCan Magarola
On trobar-nos
 • Can Magarola

 • Una mica d’histōria
  Can Magarola és una de les masies més antigues d’Alella. Situada a la part més alta de la Riera Coma Clara, ha estat testimoni, des d’aquesta situaciķ privilegiada, de més de 700 anys de la milˇlenāria histōria del poble. Per aquest motiu fou triada com a seu del museu que havia de recollir el patrimoni histōric, etnolōgic i museístic d’Alella.
  La masia conserva restes d' edificacions de les darreries del segle XIII i principis del XIV, el que la converteix en una de les masies més antigues del poble. Fins a l'any 1377, es coneixia amb el nom de Mas Oller, data en quč la va comprar Arnal Sayol, que li donā el nom de Mas Sayol de Munt.
  El 1625 l'adquirí Pere de Magarola, bisbe d'Eine, Vic i Lleida, el qual la legā al seu nebot, Pere de Magarola, essent en aquest temps Can Magarola una de les cases més importants del poble. L'any 1745 la va heretar el Marqučs de Bārcena en contraure núpcies amb la filla de Francesc Magarola, motiu pel qual també s'anomena casa Bārcena.
  La creaciķ, el 1983 del Patronat de la Fundaciķ Pública Municipal Masia museu can Magarola va permetre iniciar la restauraciķ i adaptaciķ d’aquest entranyable edifici a les tasques de conservaciķ i difusiķ de la histōria local.  L’íntima relaciķ de la vida d’Alella amb el vi, d’una banda, i la colˇlaboraciķ amb el Consell Regulador de la denominaciķ d’Origen Alella, de l’altra, van fer que Can Magarola esdevingués, a més d’un museu municipal, casal del vi d’Alella.
  La Junta del Patronat va decidir tancar les portes del museu al públic el desembre de 2004, a l’espera de definir el seu futur.  El Patronat Municipal de Can Magarola ha estat dissolt al gener de 2008.
  L’Ajuntament va rebre a finals de 2007 una subvenciķ de l’Estat de 400.000 euros destinats a finanįar obres de consolidaciķ i reforį de l’estructura de l’edifici que permetran millorar el seu estat de manteniment.

  La Masia de Can Magarola acull els següents serveis i equipaments