Notícies
Publicat el 21 de febrer de 202021.02.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Obertes les inscripcions per al Tria la Via, la Setmana de l'Orientació Educativa
Tria la Via

L’Ajuntament organitza la tercera Setmana de l’Orientació Educativa Tria la Via, amb l’objectiu de facilitar al jovent i les seves famílies informació de tot el ventall d’itineraris formatius que tenen a l’abast per tal de continuar el camí formatiu i professional. Es tracta d’un conjunt d’activitats —xerrades, tallers, conferències— programades del 16 al 19 de març adreçades a empoderar als joves i les joves perquè puguin decidir sobre el seu futur acadèmic i/o laboral amb el màxim d’eines i coneixements possibles. 

Per ajudar al jovent a triar la via s’ha convidat a especialistes de diferents àmbits i també a exalumnes de l’Institut Alella que explicaran la seva experiència en el món laboral. L’objectiu és oferir a les persones assistents a les jornades eines i recursos  per ajudar-los a triar el seu camí, ja sigui a l’àmbit universitari, a la formació professional o bé a través de la recerca de feina o l’emprenedoria. 

Les jornades començaran el 16 de març a les 10.30h amb l'acte d'inauguració i amb una conferència inaugural que tindrà lloc a l’Espai d’arts escèniques Casal d’Alella i que comptarà amb un convidat d’excepció: Eduard Vallory, una de les persones amb més reconeixement en l’àmbit educatiu, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d’Escola Nova 21. 

Totes les activitats programades són gratuïtes, algunes són obertes a tothom i d’altres només als alumnes de l’Institut o del PTT-PFI. Per assistir-hi cal fer la inscripció prèvia en aquest FORMULARI 


SETMANA DE L’ORIENTACIÓ EDUCATIVA. TRIA LA VIA

📌Dilluns 16 de març de 2020


 • ⌚10.30h a 10.40h Espai d'arts escèniques Casal d'Alella

Inauguració a càrrec de l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, i la regidora d'Adolescència i Joventut, Mercè Vizern. 

 • 10:40h a 11:40h Espai d’arts escèniques Casal d’Alella

Xerrada: Les competència per a la vida, avui. 

Inauguració a càrrec d’Eduard Vallory, doctor en Ciències Polítiques i Socials, màster en Ciències Socials, llicenciat en Filosofia i en Periodisme, president del Centre UNESCO de Catalunya i director d'Escola Nova 21.

Primer desenvolupem competències i a través de desenvolupar-les, adquirim coneixements. Per això, per adquirir coneixements necessitem desenvolupar habilitats, actituds o valors a través d’experiències diferents de les estrictament comunicatives.  Avancem cap a un futur competencial i no de coneixements, com ens adaptem des de l’àmbit educatiu formal? Com donem valor a l’educació no formal i a l’activisme?

Oberta a tothom

 • 11:50h a 12:50h Espai d’arts escèniques Casal d’Alella

Xerrada. Com superar els robots del futur: els súper-humans ja estan aquí

A càrrec de Miquel Nadal, cofundador de Mornings4, expert en neuromàrqueting, psicòleg i conferenciant internacional en neuroproductivitat.

Davant d’un entorn cada cop més robotitzat, és vital que les persones coneguin el seu màxim potencial per no convertir-se en actors secundaris de la tecnologia. En quines competències les persones són molt superiors als robots? De debò la tecnologia és capaç de reproduir a la perfecció les mateixes habilitats que les professionals? Com ens ajudarà la neurociència a predir les competències professionals que vindran?

Oberta a tothom

 

📌Dimarts 17 de març de 2020


 • 9:15h a 10:15h Sala d’actes de l’Institut Alella

Xerrada: Les experiències de l’exalumnat de l’Institut Alella

A càrrec d’alumnat que ha finalitzat els estudis a l’Institut Alella. Antigues alumnes explicaran quina ha estat la seva experiència un cop acabada la seva etapa a l’institut. Una bona oportunitat per fer preguntes i conèixer diferents trajectòries i experiències.

 • 10:40h a 12:40h Sala d’actes de l’Institut Alella

Saber voler  i fer. Tres impulsos d’èxit 

A càrrec de Roman Castro, Doctor i llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Anàlisis Polític pel Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona i Gestor Administratiu. 

Un nàufrag en una illa deserta amb aptituds i coneixements tècnics per a construir una embarcació, però, alhora, depressiu, sense esma, ni actitud per fer-ho, serà pitjor que un altre nàufrag sense aquests coneixements però amb una ferma voluntat per superar obstacles.

No n’hi ha prou amb saber fer coses, cal voler fer-les i tenir habilitats per a superar obstacles.

 • 11:40h a 12:40h Sala d’actes de l’Institut Alella

Xerrada: Identifica i entrena les teves competències

A càrrec de Marta Colomer -docent i assessora en inserció laboral i en gestió per competències en les organitzacions empresarials- i Ivan Lara -màster en Arts Visuals i Educació, llicenciat en Comunicació Audiovisual, especilitat en Direcció de Cinema i diplomat en Educació Social.   

Què demanen les empreses avui?

- Persones versàtils coneixedores del context i coneixedores de si mateixes.

- Joves entusiastes que tenen la formació necessària.

Per tot això, valoren a l’alça les competències transversals (comunicació, disposició a l'aprenentatge, adaptabilitat, etc.), a més a més les llengües, la informàtica i xarxes socials. És important que cada persona conegui les pròpies competències i és necessari poder identificar-les i desenvolupar-les.

 • 13:00h a 14:00h Sala d’actes de l’Institut Alella

Gimnàs de competències

A càrrec de Marta Colomer -docent i assessora en inserció laboral i en gestió per competències en les organitzacions empresarials- i Ivan Lara -màster en Arts Visuals i Educació, llicenciat en Comunicació Audiovisual, especilitat en Direcció de Cinema i diplomat en Educació Social.   

Es treballa la importància de les competències transversals (comunicació, disposició a l'aprenentatge, adaptabilitat, etc.) i la necessitat de identificar-les i desenvolupar-les.

 • 19:00h a 20:00h Sala polivalent de l’Espai Jove d’Alella

Xerrada per a famílies

A càrrec d’EDUCAWEB, servei d'informació i d'orientació acadèmica i professional dirigit a la comunitat d'estudiants i a professionals de tots els àmbits.

 Conèixer els aspectes claus a tenir en compte en el moment de realitzar la tria de l’itinerari formatiu. Com escoltar i dialogar amb les nostres filles i els nostres fills per ajudar a identificar les seves motivacions, capacitats, habilitats, interessos... Hi ha múltiples itineraris formatius i professionalitzadors, i les notes i les assignatures no ho són tot.

Obtenint eines i recursos per aprendre a prendre decisions coneixent el sistema educatiu, les sortides professionals i fer una tria fonamentada.

Oberta a tothom

📌Dimecres 18 de març de 2020


 • 9:15h a 13:15h Institut Alella

Punt d’Orientació Personalitzada

 Es realitzarà amb cites programades.

Resolució de dubtes individuals o grupals sobre aspectes a tenir en compte abans, durant i després del procés de decisió, en l’àmbit de la tria d’estudis o professió.

 • 19:00h a 20:00h Sala polivalent de l’Espai Jove d’Alella

Què és la Mobilitat Internacional? Experiències de Joves d’Alella


A càrrec del Servei de Mobilitat Jove del Maresme i, de joves d’Alella.

Conèixer quines opcions formatives, laborals i de voluntariat hi ha fora de casa. Ho coneixerem a través de diferents experiències que han viscut i han fet créixer a joves del poble, però també disposant d’informació i orientació sobre els recursos, opcions i com s’ha de fer.

Oberta a tothom

📌Dijous 19 de març de 2020
 •  9:15h a 10:15h Sala polivalent de l’Espai Jove d’Alella

Re-enganxa’t als estudis

A càrrec de Carme Martínez-Roca, Associació Fem Pedagogia per una vida digna per a tothom.

Sensibilitzar i motivar a l’alumnat per a que es matriculin en una formació que els proporcioni una titulació oficial i poder seguir fent recorregut per acabar trobant una professió que compleixi les seves motivacions, capacitats, habilitats i interessos.

 • 10:40h a 11:40h Sala polivalent de l’Espai Jove

Acredita competències

 A càrrec de l’Imma Rovira, tècnica del servei d’ocupació municipal.

La formació no formal és una eina ponent al teu abast. Conèixer com formar-se més enllà de les formacions formals i acreditar competències professionals i personals és una porta d’oportunitats al mercat laboral.Pujar al principi de la pàgina