X
Avis serveis AOC
Notícies
Publicat el 31 de gener de 202031.01.2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
El temporal Glòria deixa una factura a Alella de 90.000 euros
Temporal Glòria

Alella també va patir de forma important els quatre dies del temporal Glòria que va sacsejar tot Catalunya del 19 al 22 de gener. Tot i que l'afectació va ser molt menor que a altres municipis de la comarca, especialment els de la part nord del Maresme, la llevantada excepcional de vent i pluja també va passar factura al municipi. L'Ajuntament xifra en prop de 90.000€ els danys ocasionats en la via pública i equipaments municipals. El temporal ha malmès una vuitantena d'arbres repartits per diferents espais públics, amb especial impacte al cementiri municipal. 

Els esforços de la Brigada municipal, que van doblar els torns de treball durant el temporal, de la Policia Local i de les empreses encarregades dels serveis van ajudar a pal·liar aquest efectes amb una ràpida intervenció per atendre les situacions d'emergència que es van produir. Així ho va posar de manifest l'alcalde, Marc Almendro, durant la valoració del temporal que va fer al Ple municipal del 30 de gener. 

Durant els quatre dies del temporal es van fer un centenar de serveis per part de la Policia Local i de la Brigada municipal per retirar arbres, restes vegetals, senyals i altre mobiliari urbà de la via pública i per afectacions a finques privades i vehicles. 

El temporal no va afectar la vinya, però sí altres cultius i hivernacles de la Vall de Rials on, a més de les collites també s'han malmès les instal·lacions. L'Ajuntament està estudiant la creació d'una línia d'ajuts per donar suport als pagesos afectats.

A la comarca, una primera valoració de danys situa el cost dels desperfectes del temporal en més de 40 milions d'euros. 

Pujar al principi de la pàgina