Filtrar esdeveniments
Notícies
 
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versiķ per imprimir
Un joc de geocerca anima a cončixer el Maresme de manera sostenible
Ruta Alella

El Geocaching o Geocerca és un joc a l'aire lliure de cerca de tresors al mķn real amb l'ajuda de dispositius GPS. Els participants en aquesta proposta lúdica i de coneixement del territori han d'anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall  o contenidor amagat per altres jugadors. Les coordenades dels amagatalls es publiquen online.

La participaciķ del Consorci de Promociķ Turística del Maresme al Geocaching, que ja estā activat, permet localitzar tresors en els geoamagatalls, seguint els 10 itineraris per la comarca de la Guia de la iaia del Maresme (www.laiaiadelmaresme.cat). Cal anar responent preguntes online i quan s’encerten, es van rebent les coordenades, fins aconseguir la ubicaciķ final dels llocs.

Els indrets de les rutes de la iaia del Maresme, on estan amagats els “geotresors”, s’emplacen en el territori, a 10 dels 30 municipis de la comarca. S’han amagat un total de 10 “tresors”, un per cadascuna de les rutes de la iaia, que permeten descobrir el Maresme de manera lúdica i divertida. A Alella el tresor s'amaga al cor de la DO Alella, a la Riera Coma Fosca 2, on es troba situada la seu del Consorci de Promociķ Enoturística del Territori DO Alella i també l'Oficina de Turisme. Forma part de la ruta número 9, juntament amb el Parc del Llac del Masnou, el Museu Municipal de Nāutica del Masnou i el Centre Enoturístic i Arqueolōgic de Vallmora de Teiā. 

Amb aquesta proposta, el Consorci ha vinculat dos dels projectes que ha treballat en els darrers anys: la promociķ del turisme familiar a través de la Guia de la iaia del Maresme, amb el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, que vol promoure també una sensibilitzaciķ ambiental i del territori.  Precisament, el turisme sostenible és un dels reptes de Pla d’Accions 2020 del Consorci Costa del Maresme, que es va aprovar el passat 18 de desembre i que properament es presentarā en un acte públic als ajuntaments, el sector i la premsa.

D’altra banda, el projecte d’impulsar el Geocaching a la comarca s’ha dut a terme amb una subvenciķ del Catāleg de serveis de la Diputaciķ de Barcelona.

FONT: Consorci de Promociķ Turística del Maresme 

Guia de la ruta número 9

Guia de la ruta número 9

Fitxer: guia_de_la_iaia_ruta_9_CA_EN.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 6
Mida: 779,61 kB

Oficina de Turisme d'Alella
Riera Fosca, 2
08328 Alella
T. (+34) 935 554 650
www.alella.cat/turisme
alella.ofturisme@alella.cat

Horari d'estiu (d'abril a octubre):
Dimarts, dimecres, dijous i diumenge, de 10 a 14.30h
Divendres i dissabte, de 10 a 14.30h i de 15.30 a 17.30h.
Dilluns tancat.

Horari d'hivern (de novembre a marį):
De dimecres a diumenge, de 10 a 14.30h.
Dilluns i dimarts tancat

Escut Ajuntament d'Alella
Alella, talent i vinyes
Enoturisme DO Alella
Denominaciķ d'origen Alella
Generalitat de Catalunya - Agčncia Catalana de Turisme
Turisme Catalunya
Pujar al principi de la pāgina