Publicat el 22 de novembre de 201922.11.2019
El Bosquet

Per tal de combatre la processionària del pi, l'Ajuntament preveu realitzar, els propers 25 i 26 de novembre,un tractament fitosanitari als pins i cedres ubicats a diversos espais de la via pública, places, parcs, escoles i equipaments municipals.  Aquest tractament el realitzarà l'empresa Centroplag SL en horari nocturn, a partir de les 22.30h, amb l'ajuda d'una pistola nebulitzadora i d'un canó polvoritzador de gran abast, que ruixarà les copes dels arbres per matar les erugues i així evitar que continuïn amb el seu cicle de vida.

Aquest tractament s'aplicarà als pins i cedres del municipi situats als següents espais:

- Can Magarola: pins d'entrada urbanització (equipament municipal), zona verda del Camí dels Traginers i zona verda al costat del carrer Mulassa

- Zones verdes de Font de Cera

- Camp d'Esports Municipal

- Vallbona - Garrofers: pineda del costat Policia Local, passeig Antoni Borrell, zones verdes al costat del Consultori Local i pins ubicats a l'antiga fàbrica de pintures.

- Centre Urbà: Hort de la Rectoria (aparcament), Bosquet i entorns immediats i zona verda de l'avinguda Ferran Fabra.

- Nova Alella: zona verda Cal Baró

- Eixample: cementiri, zones verdes Rambla Fontcalda, zona verda c/París i zones verdes del Complex Esportiu Municipal.

- Gaietana i Soleia: zona verda Gaietana, zona verda i final  del carrer Lleida i zona verda del carrer Núria.

- La Serreta: l'Escola La Serreta i pinedes de l'entorn immediat i zona verda del final del carrer de La Serreta.

- Can Teixidó: zones verdes de l'Avinguda Teodor Torres i zones verdes dels carrers Xabec, Puigmal i Montagut. 

Aquesta actuació es fa d'acord amb la legislació vigent (Reial decret 1311/2012 on s'estableix el marc d'actuació per aconseguir un ús sostenible dels productes fitosanitaris).

Mentre es realitzin aquests tractaments fitosanitaris, l'Ajuntament recomana a tots el veïns i veïnes de les zones afectades que mantinguin les finestres tancades i que no deixin roba estesa ni animals domèstics als balcons o terrasses. Es recomana també als propietaris de jardins o finques amb pins i cedres, que mantinguin les seves propietats en un adequat estat fitosanitari, per prevenir l'aparició de les erugues que poden provocar problemes d'al·lèrgia al conjunt del veïnat.