Notícies
Publicat el 18 de juliol de 201918.07.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Liquidacions pendents per la regularització de l'IBI
Cadastre

L’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació (ORGT) ha començat a enviar les liquidacions de l’IBI amb l’import que van deixar d’ingressar els quatre anys anteriors a la regularització que l’Estat va dur a terme l’any 2018. Aquest pagament extraordinari (que no forma part de l’IBI de 2019) afecta a un total de 1.210 finques rústiques i urbanes d’Alella en les quals es van detectar alteracions cadastrals en el procés de revisió realitzat per la Direcció General del Cadastre, que depèn de l’Estat. 

Les liquidacions corresponen als endarreriments corresponents a un màxim de quatre anys enrera -entre  2014 i  2017- de la part que no estava declarada al cadastre i que ha aflorat ara amb la regularització promoguda per l’Estat.   

Els immobles que no han estat alterats no estan afectats per aquest procediment, que depèn directament de l’Administració de l’Estat, i, per tant, els seus propietaris no han rebut cap tipus de notificació i podran pagar l’impost en els terminis establerts en el calendari fiscal. 

Paral·lelament, s’han començat a enviar les liquidacions dels endarreriments corresponents a la taxa per prestació del servei de la recollida i gestió de residus, que a Alella està vinculada als valors cadastrals de les finques i que, per tant, cal ajustar-la als valors cadastrals  que han aflorat en el procés de regularització. 

Pujar al principi de la pàgina