Notícies
Publicat el 20 de març de 201920.03.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Alella és Q de Festa!
Q de Festa!

El treball preventiu i de sensibilització  que l'Ajuntament ve realitzant a l'entorn de l'oci s'ha vist recompensat amb l'obtenció del distintiu Q de Festa. És un projecte de la Sub-direcció General de Drogodependència de la Generalitat per a la prevenció i la reducció de riscos en el context de l'oci nocturn (consum de tòxics, alcohol, agressions masclistes, conductes de risc). El distintiu reconeix aquells espais de música i ball que compten amb un seguit de recursos i serveis relacionats amb la salut, el benestar i la qualitat de les persones que hi assisteixen. 

Alella és la tercera institució de Catalunya —després de l'Ajuntament de Tarragona i la Universitat Autònoma de Barcelona— que aconsegueix aquest distintiu, gràcies a la tasca duta a terme des de l’Àrea d'Adolescència i Joventut, en col·laboració d'altres departaments com Equitat, Salut i Participació, en l’àmbit de la prevenció de situacions de risc en els diferents esdeveniments festius com el Cap de Setmana Jove, la Nit Jove de la Festa Major i la Festa de la Verema. També s'ha valorat la creació i desenvolupament del Protocol d'actuació envers les violències sexuals i lgtbifòbiques als espais públics d'oci nocturn d'Alella. 

Entre les accions que es duen a terme destaca LA BASE, punt de referència en quant a aspectes d'informació, prevenció i cura, situat estratègicament en un espai de la festa que compta amb persones amb formació específica. A LA BASE s'atén el jovent, s'acompanya en cas que sigui necessari i es distribueix aigua, preservatius, informació sobre l'afectació que pot suposar el consum de tòxics i d'alcohol.

Un altre factor important que s'ha valorat a l'hora de rebre el distintiu de qualitat és el servei de bus gratuït que ofereix l'Ajuntament a la Festa Major i el Cap de Setmana Jove per facilitar el jovent la tornada a casa les nits de concerts. 

A tot Catalunya tenen el distintiu Q de Festa! 64 espais, s'han realitzat 230 sessions amb la participació de 465 persones de 24 municipis diferents, i  s'ha format a 380 persones en Dispensació Responsable d'Alcohol. Més informació www.qdefesta.cat  i drogues.gencat.cat/

Pujar al principi de la pàgina