Notícies
Publicat el 14 de març de 201914.03.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'equip del Síndic de Greuges de Catalunya atendrà les consultes a Alella el 25 de març
Oficina del Síndic de Catalunya

Membres de l’equip del Sindic de Greuges de Catalunya es desplaçaran a Alella el 25 de març per atendre totes aquelles persones que vulguin fer consultes o presentar queixes contra les administracions i les empreses que presten serveis d’interès general (llum, aigua, gas, etc.). 

Per demanar visita, prèviament cal concertar l’entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviant un missatge a l’adreça electrònica sindic@sindic.cat. L’oficina de Síndic de Greuges de Catalunya s’instal·larà a les Antigues Escoles Fabra i l’horari d’atenció previst és de 9 a 14h. 

L’oficina de Síndic de Greuges Catalunya va atendre l’any passat 27 peticions —15 consultes i 12 queixes—  de ciutadans i ciutadanes d’Alella, 12 menys que l’any anterior. La major part van ser referents a temes de consum, tributs i polítiques socials. 

Al conjunt de Catalunya es van iniciar 20.749 actuacions: 10.495 queixes, 9.987 consultes i 267 actuacions d’ofici. Al Maresme, l’any passat es van iniciar 1.024 actuacions.


Les primeres actuacions del Síndic Municipal de Greuges d'Alella

El Síndic Municipal de Greuges d’Alella, Raúl Morales, ha atès en el seus primers nou mesos de funcions —d’abril a desembre de 2018— un total de 9 queixes i 5 consultes de ciutadans i ciutadanes d’Alella. De les queixes, 1 va ser derivada per no ser competència municipal i les altres 8 van ser contestades per l’Ajuntament: 3 de manera favorable, 2 parcialment favorable, 2 desfavorables i 1 va ser retirada pel mateix ciutadà. Les queixes tractades van ser temes relacionats amb les àrees de Serveis Municipals i Via Pública, Urbanisme, Medi Ambient, Salut Pública i Administració. Tal i com estableix el Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges, el Síndic presentarà davant del Ple Municipal la memòria de l’any a les actuacions realitzades durant el primer quadrimestre de l’any següent. L’oficina de la Sindicatura Municipal de Greuges està ubicada als baixos de l’Ajuntament. L’horari d’atenció al públic és dimecres de 12 a 13.30h. Més informació a www.alella.cat/sindicgreuges

Pujar al principi de la pàgina