X
Emergència sequera
Portada|Medi ambient|Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central
 
Versió per imprimir
Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central

L'Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central va néixer l'abril del 2014 amb l'objectiu de sumar sinergies en un territori, Baix Maresme i part del Vallès Oriental, on ja existien algunes associacions d’àmbit municipal.

És, per tant, una entitat molt jove i, com diuen els estatuts, la seva principal finalitat és promoure l'ordenació i la gestió dels boscos de la zona per tal de revaloritzar-los, reduir el risc d'incendi i millorar el seu estat sanitari. Amb la convicció de que una gestió ordenada del bosc és necessària, sobretot en un territori densament poblat com el nostre i amb uns boscos especialment freqüentats.

La seva tasca és possible gràcies a la estreta col·laboració amb els Ajuntaments, el Consorci del Parc de la Serralada Litoral, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. 

Més informació en aquest enllaç

Els darrers anys, l'Associació de Propietaris Forestals Serralada Litoral Central ha estat treballant en diferents finques realitzant una silvicultura adaptada al canvi climàtic. Les actuacions que es mostren en aquest vídeo són algunes de les actuacions que s'han dut a terme durant l'any 2018 en finques afectades per l'escarabat perforador Tomicus destruens al municipi d'Argentona. Les actuacions tenen per objectiu evitar l'emergència dels adults de Tomicus retirant els arbres amb signes evidents de la seva presència, evitar la propagació de la plaga triturant i retirant les restes de majors diàmetres i, en aquelles zones on és possible, potenciar la instal·lació de l'alzinar, així com reduir el risc d'incendi.

Pujar al principi de la pàgina