Notícies
Publicat el 15 de gener de 201915.01.2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Diumenges de vins amb l'Enotast
El tast mensual de l'Oficina de Turisme es farà l´últim diumenge de cada mes a les 12 de migdia.
Enotast

Cinc anys després de la seva posada en marxa, l'Enotast canvia de rumb i es posa al dia, reconvertit en “Diumenges de Vins”, per tal d'atreure més públic de dins i fora del municipi i situar Alella en un punt de trobada de l'enoturisme a Catalunya. 

Per començar es modifica el dia: serà l’últim diumenge de cada mes i s'avança una hora l'inici de l'activitat, de 13 a 12h, per tal de facilitar l'assistència del públic, tant pel que fa al dia festiu com per un horari més adient perquè finalitzi amb temps per fer l’àpat a casa o al restaurant.

Per afavorir la fidelització, es posa ordre al calendari anual d'Enotast, fixant la data en l’últim diumenge de cada mes, en tots excepte en els mesos de juliol i agost, que no hi haurà tast. 

Malgrat que la voluntat de tots els canvis és atreure més assistents, l'Enotast seguirà sent una activitat reduïda a un màxim de 40 persones, per tal que es pugui gaudir amb comoditat dels vins, els maridatges i de les explicacions dels sommeliers que dinamitzen cada sessió. Aquesta és, justament, una de les novetats que introdueix l'Enotast. 

Cada edició hi haurà un sommelier diferent. Així, es convidarà a participar els i les professionals que formen part de la “Ruta del Vi DO Alella” i també a altres especialistes que pertanyen a l'Associació Catalana de Sommeliers. 

Com sempre, a cada sessió es tastaran dos vins del territori DO Alella que es maridaran amb productes Km 0. El preu s'incrementa de 7 a 8€.

Els Diumenges de Vins s'estrenen el dia 27 de gener amb la proposta "El joc del mar", en la qual la sommelier Victoria Ibàñez ens convidarà a descobrir les textures de dos vins de la DO Alella (La Bèstia d'Oriol Artigas i Foranell Picapoll de Quim Batlle),  tot jugant amb una selecció de productes de mar en conserves, aprofundint en el territori, la climatologia, la vinificació i les varietats, amb un comú denominador... el mar. Aprofitant aquesta primera sessió, també es farà la inauguració de la reforma de l'Oficina de Turisme, que des d'aquest mes de gener està gestionada pel Consorci de Promoció Enoturísitca del Territori DO Alella. 

El Mostast també canvia

Igual que l'Enotast, el Mostast, l'activitat adreçada a infants de 3 a 12 anys, també es trasllada a l’últim diumenge de cada mes i a les 12 de migdia. Com ja es feia fins ara, a cada sessió es tastarà el most i s'explicarà el procés d'elaboració del vi. Totes les sessions tindran com a fil conductor la cultura del vi. Els infants també menjaran alguna cosa relacionada amb l'Enotast. El preu del Mostast, també s'incrementa 1€ i passa de 3 a 4€.  La primera sessió, que tindrà lloc aquest diumenge 27 de gener, està dedicada als jocs dels nostres avis.

Més informació a www.alella.cat/turisme.

Les entrades a l'Enotast i al Mostast es poden adquirir a l'Oficina de Turisme o per Internet des de la compra d'experiències de la pàgina web  www.doalella.cat 

Pujar al principi de la pàgina