Premis Literaris
A més de promoure la creaciķ literāria i difondre la llengua i la cultura catalana, els Premis Literaris d'Alella sķn un homenatge i un record a dos personatges que han deixat la seva empremta a Alella i que han contribuīt a l'enriquiment de la nostra cultura:  Maria Oleart i Guida Alzina.

premis literaris 2017

Fins al 12 de juliol es poden presentar les obres aspirants als Premis Literaris Alella 2017 

Fins al 12 de juliol es poden presentar les obres aspirants a la 21a ediciķ del premi de poesia Alella a Maria Oleart i al 17č premi de contes Alella a Guida Alzina. Cal trametre els treballs a l’Ajuntament. El premi de poesia consisteix en la publicaciķ de l’obra i una peįa de l’escultor Mariano Andrés Vilella. El Guida Alzina estā dotat amb 600€ i una obra de l’escultora Sara Milian.  

Premis Literaris Alella 2016

Alella a Maria Oleart – Certamen de poesia.
Aquest premi s'atorga al millor recull de poemes, inčdit i original en llengua catalana. No concursen treballs guadornats en altres certāmens. El premi consisteix en la publicaciķ de l'obra, en ediciķ comercial, i una peįa d'escultura.
XX ediciķ. Novembre 2016
Obra guanyadora: T'he somiat, d'Antoni Armengol i Puig 
Menciķ especial: Amb plor de boca, de Martina Escoda Margenat 

Alella a Guida Alzina - Certamen de contes. 
Aquest premi s'atorga al millor conte, inčdit, original i en llengua catalana. L'extensiķ no serā superiors a 8 fulls. No podran concursar treballs guardonats en altres certāmens. El premi consisteix en una peįa d'escultura i un xec per valor de 600 euros.
XVI ediciķ. Novembre 2016
Obra guanyadora: L'herčncia, d'Anna Folch i Bartrolí. 
Menciķ especial: Quedar-se o no quedar-se, de Gemma Bachs i Prim. 

Informaciķ publicada el 28 d'abril de 2016