Notícies
L'univers Joan Brossa torna a Can Manyé amb un projecte del grup de música experimental Cabosanroque
La mostra es podrà visitar de l'11 de gener al 17 de febrer

CabosanroqueCan Manyé torna a submergir-se en l’univers Brossa de mà del grup de musica instrumental Cabosanroque i el seu projecte “No em va fer Joan Brossa”. L’exposició, que es podrà visitar de l’11 de gener al 17 de febrer, ha estat produïda per Cabosanroque, el festival Temporada Alta, el Teatre Nacional de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i la Fundació Lluís Coromina. Aquest projecte va obtenir una de les beques per a la recerca i la creació en l’àmbit de les arts visuals que va atorgar el Departament de Cultura l’any 2016. 

“No em va fer Joan Brossa” és una gran instal·lació sonora i plàstica, formada per diferents elements quotidians extrets del seu context per representar els paisatges als que fa referència Joan Brossa en la seva prosa dels anys 40 i 50. A més, es poden escoltar diferents fragments de la poesia escènica de la mateixa època, farcida d’al·literacions.

La intenció és crear una nova prosa objectual, d’interpretació lliure, que substitueixi els textos originals, però que alhora conservi oberta la potencialitat del seu significat i doni a l’espectador la llibertat de poder extreure’n la seva pròpia interpretació.

“No em va fer Joan brossa” és una de les mostres que formen part del programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura de la Generalitat coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. 

A l’exposició hi participarà també l’artista alellenc Tomàs Bel, que ha creat una obra per encàrrec de Cabosanroque per tal d’establir un diàleg amb la seva proposta.

A l’acte d’inauguració, que tindrà lloc l’11 de gener a les 20h, es farà la xerrada “Poesia, Art, Acció. Joan Brossa i la continuïtat en la revolta poètica” a càrrec de Cabosanroque, en diàleg amb Vicenç Altaió, poeta i president de la Fundació Joan Brossa 

Música experimental 

Cabosanroque neix a Barcelona el 2001 com a formació musical dedicada a l’experimentació lúdica a partir d’instruments inventats. El treball del grup s’ha desenvolupat al voltant de la construcció de màquines musicals i l’exploració de les seves capacitats expressives, en un procés d’investigació contínua sobre la generació de so per mitjans mecànics i automatismes. 

No em va fer Joan Brossa

Informació publicada el 4 de gener de 2019