Notícies
Publicat el 22 de novembre de 201822.11.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Escolta La Serreta
El centre ha involucrat alumnes, famílies i mestres en una acció artística i comunitària que pretén reforçar la cohesió de la comunitat educativa i donar visibilitat a l'escola

Mur La SerretaAmb el lema “Escolta La Serreta”, l’Escola La Serreta ha posat en marxa una intervenció d'art relacional que consisteix en la realització d’un mural  de 130 metres, al mur que bordeja tot el perímetre esquerra i inferior del centre. L’objectiu és engrescar la comunitat educativa –alumnes, famílies i professorat– a compartir un espai i una activitat conjunta que, a més generar cohesió entre totes les persones que hi participin, també serveixi per donar singularitat i visibilitat al centre educatiu. 

El projecte està impulsat pel servei educatiu de Can Manyé, Centre d’art i Creació d’Alella i ha estat realitzat per Artur Muñoz, Bitlab (Xavi Saucedo i Víctor Jiménez) i Gemma Villegas. Aquest treball d'art relacional forma part d’un projecte més ampli dels mateixos artistes anomenat “The talking Walls Project” i té la peculiaritat d’incloure un factor d’intervenció sonor que és el que marcarà el resultat final de l’obra. Durant dues setmanes, aproximadament, infants, famílies i mestres s’han organitzat en torns per tal d’anar donant forma a aquest mural les tardes que el temps ho permet, de 15 a 16.30h.

Les intervencions pictòriques venen marcades per una computadora programada amb un sistema al·leatori que s’activa al prémer un botó. El sistema dóna les instruccions del que s’ha de fer:  pintar un rectangle del color que es triï (entre els cinc possibles: negre, blanc, rosa, lila, vermell i blau), a uns 10 centímetres d’un altre rectangle i a un angle diferent a la resta. La idea està inspirada en un projecte de l’artista Sol Lewitt que va explorar la realització d’obres d’art a partir d’instruccions. La diferència és que en aquest cas s’incorpora un element sonor que és el que dóna les instruccions. La idea és anar generant un patró de funcionament i tot el procés serà enregistrat en vídeo.  “L’hem programat perquè sigui al·leatori, no sabem que sortirà, tenim una certa idea perquè hem generat un patró que té unes certes característiques i  creiem que s’acabarà veiem una figura semigeomètrica”, explica Artur Muñoz, encarregat del projecte. 

El treball es va iniciar el 12 de novembre i s’espera que pugui estar enllestit a finals de novembre. 

Mur La SerretaMur La SerretaMural La Serreta

MES INFORMACIÓ EN AQUEST ENLLAÇ


Pujar al principi de la pàgina