X
Emergència sequera
Portada|Medi ambient|Punts de recollida d'oli domèstic usat
 
Versió per imprimir
Punts de recollida d'oli domèstic usat

Contenidor olis

Lliurament de bidonets de recollida d'oli del 20 al 25 de gener de 2020 (ambdós inclosos) a Can Lleonart, juntament amb el lliurament de bosses compostables i cubells airejats. 

Cada vegada que cuinem algun aliment amb oli o obrim una llauna de conserva, estem generant un residu: oli vegetal usat. Llençar-lo, fins i tot en petites quantitats, per l'aigüera provoca el sobreesforç de les depuradores i si arriba al mar, es converteix en una de les formes de contaminació més perjudicials per a la vida aquàtica. S'estima que només un litre d'oli pot contaminar mil litres d'aigua. 

Atès que aquest residu és altament contaminant s'han instal·lat quatre contenidors específics per a la recollida d'oli vegetal usat a la via pública:

• Carrer Àfrica

• Hort de la Rectoria

• Plaça Sarota (c/Doctor Homs amb Rambla/Fontcalda)

• Riera Coma Fosca, 22-24 



Com el reciclem?

1. Ompliu una ampolla de plàstic buida o utilitzeu el bidonet amb oli vegetal usat. Mai no utilitzeu ampolles de vidre o brics. 

El bidonet no es pot recollir a l'OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania). S'organitzaran, un cop al trimestre, dies concrets de lliurament de bidonets. 

2. Una vegada l'ampolla de plàstic o el bidonet estigui ple, dipositeu-lo ben tancat a un dels punts específics de recollida d'oli. 

Recordeu que per reciclar l'oli vegetal usat podeu utilitzar qualsevol ampolla de plàstic buida de fins un màxim de 3 litres. Igualment, l'Ajuntament organitza, un cop al trimestre, lliuraments gratuïts de bidonets estandarditzats per a les persones interessades. 

L'oli de cuina usat també es pot portar a les deixalleries fixa i mòbil.

Durant tot el 2017 s'han recollit mitjançant les màquines de recollida d'oli 1.444 litres. Tenint en compte que cada litre d'oli pot arribar a contaminar fins a 1.000 litres d'aigua, Alella ha evitat que es contaminin 1.440.000 litres d'aigua. A més a més,  amb el reciclatge d'aquest residu, s'obté biodièsel, que pot ser utilitzat en vehicles de tot tipus, que tinguin com a combustible fòssil el gas-oil: cotxes, maquinària, camions...





Pujar al principi de la pàgina