Notícies
Publicat el 19 d'octubre de 201819.10.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Instal·laran pantalles acústiques a l'autopista C-32 al seu pas per Alella
El projecte preveu instal·lar un total de 280 metres d'apantallament, dividits en tres trams, per pal·liar el soroll d'aquesta via envers els habitatges dels carrers Folch i Torres i Llorer.

Foto pantallesL’empresa Infraestructures Viàries de Catalunya (INVICAT), concessionària de l’autopista C-32, instal·larà pantalles acústiques en aquesta via al seu pas per Alella. El projecte que ha redactat la concessionària per encàrrec del Departament de Territori i Sostenibilitat, preveu la instal·lació de 280 de pantalles, dividides en tres trams, per tal de reduir l’impacte sonor que provoca el pas de vehicles pels habitatges situats en el carrer Folch i Torres (en direcció Barcelona) i el carrer Llorer (en direcció Girona).

L’obra consistirà en la construcció d’un tram de 90 metres de 3 metres d’alçada, paral·lel al carrer Folch i Torres, i dos trams més de 80 metres i 110 metres i 4 metres d’alçada situats ambdós costats de l’autopista, un en direcció Barcelona i un altres en direcció Girona, entre els punts quilomètrics 85,340 i el 85,560. Tal i com ja s’ha fet en altres punts conflictius de l’autopista (Montgat, el Masnou, Mataró o Calella), s’instal·laran panells fonoabsorbents, recolzats sobre un sòcol de formigó de 0,60 metres d’alçada i encaixats entre suports d’acer. 

El projecte constructiu té en compte el passos d’aigua i de serveis i s’ha redactat de manera que tingui el mínim impacte visual possible. 

Segons han informat  l'Ajuntament fonts de la Generalitat  les obres es preveuen licitar aquest mes d’octubre amb la voluntat que puguin començar a executar-se abans de final d’any. El termini previst d’execució és de tres mesos i no es contempla el tall de trànsit al tronc de l’autopista mentre es realitza l’obra. 

La instal·lació de les pantalles acústiques a l’autopista és una demanda de l’Ajuntament i d’una part del veïnat d’aquesta zona. La redacció i execució del projecte s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i la concessionària de l’autopista INVICAT.  El cost estimat de l’actuació, inclosos els estudis previs i la redacció del projecte, supera els 865.000 euros que seran finançat íntegrament per INVICAT. 

Pujar al principi de la pàgina