Notícies
Publicat el 2 d'octubre de 201802.10.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Detectada la presència de vespes asiàtiques a Alella
És una espècie invasora que no és especialment agressiva amb les persones però representa un problema per a l'apicultura

Vespa AsiàticaRecentment s’han detectat exemplars de vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) en diferents punts del municipi. Es tracta d’una espècie invasora que no és especialment agressiva per a les persones, però que representa un problema per a l’apicultura perquè captura moltes abelles. 

La vespa asiàtica és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va arribar a França a finals de 2004 i d’aquí a la resta d’Europa. La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Té un color castany fos, el tòrax és castany i groc ataronjat, i és bastant més gran que la vespa europea. Les obreres fan 3 centímetres de llargària i les reines poden arribar als 4,5 centímetres. No és agressiva a més de 5 metres del niu o si s’està alimentant. Les picades fan molt de mal per la mida gran del fibló, però no són més perilloses que les de les vespes autòctones.
Què fer si detectem nius ?

  • Si es detecta un niu en una propietat privada han de ser els propietaris els que l’eliminin, a través d’una empresa de control de plagues. Igualment, cal contactar amb els Agents Rurals enviant un correu a velutinacar@gencat.cat amb una foto del niu o de les vespes (si es pot), indicant el lloc exacte i una persona de contacte, ja que els rurals estan elaborant un mapa de les zones afectades. 
  • Si es detecta als espais públics, cal contactar amb l’Ajuntament (93 555 23 39) que serà qui s’encarregarà de l’extracció del niu i de comunicar-ho als Agents rurals. 
  • En cas de picada cal trucar al 061.

Més informació en aquest ENLLAÇ

Pujar al principi de la pàgina