Notícies
Publicat el 28 de setembre de 201828.09.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament s'afegeix als actes de commemoració del primer aniversari de l'1 d'Octubre
El diumenge 30 de setembre s'han programat diferents activitats, entre elles l'acte institucional de donar el nom de Plaça de l'1 d'Octubre a l'espai públic situat al costat de la futura biblioteca pública

Comnmemoració de l'1 d'OctubreL’Ajuntament i entitats i partits polítics del municipi han preparat diferents actes de commemoració del primer aniversari de l’1 d’Octubre. La major part dels actes commemoratius tindran lloc el diumenge 30 de setembre. La jornada estarà plena de propostes. A les 11.30h s’iniciaran les quatre cercaviles des dels edificis que van acollir les votacions ara fa un any (les dependències de Serveis Socials,  La Gavina, les antigues Escoles Fabra i el Pavelló Municipal d’Esports) fins a l’espai públic situat en la cantonada del Torrent Vallbona amb el carrer Avellaners. Aquest espai, que serà batejat amb el nom de "Plaça de l'1 d'Octubre", és ara una petita plaça sense nom, però en un futur ha de convertir-se en un lloc de trobada per a la ciutadania com a porta d’entrada a la futura biblioteca d'Alella que es construirà a l'antiga fàbrica de pintures. D’aquesta manera es dona compliment a l’acord que va prendre el Ple municipal del 22 de març  per unanimitat de tots els grups municipals (ERC+SxA, Gd’A, PDeCAT, Alternativa per Alella-CUP i Alella-Primer-CP) de donar el nom de l’1 d’Octubre a un espai públic del municipi en reconeixement a “la resistència que va demostrar la ciutadania durant la jornada electoral així com les hores anteriors, la capacitat  d’organització i civisme”. A les 12.30h està previst l’acte institucional d’inauguració de la Plaça de l’1 d’Octubre, amb diferents parlaments i la descoberta d’un tòtem commemoratiu d’aquesta jornada electoral. 

Acabat aquest acte, a les 14h es farà un dinar solidari a la Plaça de l’Ajuntament i a partir de les 16h s’obrirà un espai d’escriptura de cartes adreçades a les persones que estan empresonades o exiliades. La festa seguirà a les 18h amb un espectacle infantil sobre els drets humans i una xocolatada popular. A les 20h, l’escenari es trasllada a Can Lleonart on es projectarà el documental 1-O, produït per Mediapro (les entrades es poden recollir a Can Lleonart de forma anticipada). La celebració acabarà amb el correfoc dels Diables del Vi d’Alella, amb sortida a partir de les 21.30h des de Can Lleonart.

El programa d’actes del 30 de setembre està organitzat per l’Ajuntament i les entitats Òmnium Cultural d’Alella, el Masnou i Teià, Alella per la Independència-ANC i els CDR Alella, i compten també amb suport d'ERC+SxA, Junts per Catalunya i Alternativa per Alella-CUP.

Plaça de l'1 d'Octubre

L’1 d’octubre lectura del manifest 

L’Ajuntament s’adhereix a la crida feta des de l’Associació de Municipis per  la Independència (AMI) i convoca la ciutadania a participar a l’acte de commemoració de l’1 d’Octubre a les 9.30h a la Plaça de l’Ajuntament, en el qual es farà la lectura del manifest “Compromís amb la República Catalana”

Exposició a Can Manyé

Dins dels actes de commemoració de l'1 d'Octubre,  Can Manyé acollirà l'exposició  “Els presos polítics a l’Espanya contemporània”, de Santiago Sierra, organitzada per Òmnium Cultural d’Alella, el Masnou i Teià, amb el suport de l’Ajuntament. Es podrà visitar de dimarts a divendres, de 17.30 a 20.30h i dissabte i diumenge d’11 a 14h. En el marc d’aquesta exposició, el diumenge  21 d’octubre a les 12h tindrà lloc la xerrada “Art i política”, a càrrec de Nora Ancarola, artista visual, gestora cultural i docent, conduïda per Queralt Morros, periodista cultural. 

Pujar al principi de la pàgina