Notícies
Publicat el 21 de setembre de 201821.09.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
L'Ajuntament destina enguany 41.500 euros a donar suport a set projectes de cooperació al desenvolupament
La col·laboració anirà a projectes desenvolupats a Nicaragua, Ruanda, Colòmbia, Gàmbia i els campaments sahrauís de Tindouf.

Mirades al MónL’Ajuntament destinarà enguany 41.500 euros, 3.900 euros més que l’any passat, a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme a Nicaragua, Ruanda, Colòmbia, Gàmbia i els campaments sahrauís de Tindouf. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d’ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional i es donen a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Els projectes, que es donen a conèixer a la ciutadania en la Festa de la Cooperació Internacional són els següents: 

-Centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat a Masaya, Nicaragua. Fundació Privada el Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica. (6.000€).

-Extensió de la cobertura de l’alfabetització de les comunitats rames de Bluefields, Raas, Nicaragua. Associació d’Educació Popular Carlos Fonseca Amador. (5.000€). 

-Millora de la capacitat productiva i de generació d’ingressos en el sector agrícola, de 300 famílies dels sectors de Karangazi i Rwimigaya, districte de Nyagatater, Ruanda. Creu Roja Mataró-Sant Andreu de Llavaneres. (5.500€).

-FANDEMA: Generació d’alternatives socioeconòmiques dins la cadena de valor de l’energia renovable per a la dona, que mitiguen el canvi climàtic i promouen la igualtat de gènere a Tujereng, Gàmbia. Associació Solidança. (7.000€).

-Enfortint l’autonomia i l’autogestió que exerceixen infància, adolescència, joventut i dones del barri Memorial Sandino i voltants en el marc del desenvolupament psicosocial integral, Nicaragua.(5.500€).

-Incidència d’organitzacions indígenes, afros i camperoles en la implementació dels acords de pau al nord del Cauca, Colòmbia. Col·lectiu Maloka Colòmbia.  (6.000€). 

-Manteniment del laboratori de la producció local de medicaments essencials als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf. Poble Sahrauí. Medicus Mundi Mediterrània. (6.500€).

Els detalls de tots aquests projectes es podran conèixer de primera mà a la Festa de la Cooperació Internacional, dins als actes inclosos en el programa de les Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món, que se celebra el dissabte 6 d'octubre a partir de les 11h a la Plaça de l'Ajuntament. 

Pujar al principi de la pàgina