Notícies
Mirades al Món fixa el punt de mira en els oblidats de la cooperació
Les 11es Jornades de Cooperació Internacional es faran del 4 al 6 d'octubre

Jornades de Cooperació InternacionalLa cooperació al desenvolupament internacional lluita per canviar les causes de la pobresa estructural que afecta al nostre món. Al centre de la seva causa es troben les persones més empobrides d'arreu, però què passa amb les persones amb diversitat funcional que es troben en aquesta situació? Són suficients les accions que es fan des d´aquest àmbit? O són aquestes persones les oblidades per la cooperació? Aquest colpidor interrogant centra els temes de debat de les 11es Jornades de Cooperació Internacional Mirades al Món. 

Les Jornades arrenquen el 4 d'octubre a les 19h a Can Lleonart amb una taula rodona amb el títol Els oblidats de la cooperació? en la què professionals de la cooperació especialitzats en aquesta temàtica debatran sobre el tema i donaran a conèixer experiències concretes sobre el terreny.

Les Mirades al Món continuen el 5 d'octubre a les 21h, també a Can Lleonart, amb el concert de músiques per la vida i la dignitat d'Orpheus XXI, un conjunt, creat a partir de la idea original de Jordi Savall sota la direcció del músic sirià Mosien Rahal, que està format per músics immigrants i refugiats procedents de diversos països de la mediterrània. La Festa de la Cooperació i la tertúlia a càrrec d'Enric Torres, becat per les estades solidàries d´enguany, clouran les Jornades el dissabte 6 d'octubre. 

Set projectes de cooperació

A la Festa de la Cooperació, que es farà a partir de les 11h a la Plaça de l´Ajuntament, es podran conèixer els set projectes de cooperació internacional que rebran enguany suport de l´Ajuntament a partir del 0,7% dels ingressos que es destinen a cooperació. Enguany es lliuraran 41.600€ a projectes desenvolupats a Nicaragua, Ruanda, Colòmbia, Gàmbia i als campaments sahrauís de Tindouf.

Més informació www.alella.cat/miradesalmon

Informació publicada el 14 de setembre de 2018