Notícies
Publicat el 10 d'agost de 201810.08.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Enric Torres, el jove becat per l'Ajuntament, comença l'estada solidària a Palestina

BannerEnric Torres, un dels dos joves alellencs becats per l'Ajuntament per fer una estada solidària, està a punt d'iniciar el seu viatge a Palestina, on viurà en primera persona, l'experiència de la cooperació internacional i el suport al desenvolupament. Ho farà participant en un projecte que l'Associació Catalana per la Pau i la Palestinian Farmers Union PFU. L'altra persona becada, Carla Riverola, no ha pogut emprendre el viatge per una indisposició de salut.

Si voleu seguir el dia a dia d'aquesta experiència podeu seguir el Diari de les Estades Solidàries, on l'Enric anirà explicant les seves impressions i les coses que viu i descobreix en aquesta estada. Abans de marxar ja ha fet la seva primera publicació de presentació. 

Palestina 2018. Primera publicació.

Abans d’iniciar la primera entrada, m’agradaria enviar una abraçada personal a la Carla Riverola Brutau que per motius de salut no greus no ens podrà acompanyar en aquesta experiència.

El meu nom és Enric Torres Jurado, tinc 27 anys i sóc graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per INEFC Barcelona. M’agrada l’esport i viatjar, quantes més experiències a l’estranger millor.

No vinc del món de la cooperació internacional però espero que aquesta experiència m’obri les portes a tot aquest àmbit.

M’agrada relacionar-me contínuament amb gent d’altres cultures, em considero una persona amb molta intriga per conèixer tot el que passa al món. Conèixer el rerefons de les coses i si pot ser sempre amb el màxim contacte possible amb la població local. Quan viatjo vull ser un més d’ells. No m’agrada deixar-me emportar pel que diu la societat, vull contrastar aquesta informació amb les meves experiències, crec que aquesta és la millor forma per poder tenir una opinió, visió més clara de la situació.

Fa molts anys que estic darrera d’aquesta beca que proporciona l’Ajuntament d’Alella, crec fermament que s’ha de seguir apostant en aquest 7% del pressupost anual destinat a cooperació internacional. És una manera de fer molt més conscient a la població dels conflictes que hi han al nostre planeta. És apostar per l’educació.

Durant aquests mesos he estat molt il·lusionat per a que arribi aquest divendres dia 10 i iniciar l’aventura amb les altres companyes. Hem tingut diferents reunions amb l’Associació Catalana per la Pau ACP, a la ciutat de Barcelona, l’associació que organitza l’estada, i també ens vam endinsar també en una formació de 48 hores sobre tot el que engloba la cooperació.

En aquesta formació vàrem parlar de molts temes, com per exemple, drets humans, cultura de pau i conflicte, perspectiva regional palestina i de l’orient mitjà en general, orígens, causes i situació sociopolítica actual, aspectes de caire organitzatiu, etc.

Vam tenir també l’oportunitat de conèixer-nos entre nosaltres. Serem una brigada de 5 persones, jo com a representant del nostre poble, Alella. Vull donar les gràcies a totes les persones que hi han al darrere de tot aquest projecte. També vull animar a tots els joves del poble a participar-hi.

           Durant les següents aportacions al blog, presentaré l’organització que ens acull a Palestina, la Palestinian Farmers Union PFU i que és el que realment anem a fer allà, evidentment ja us    escriuré des del seu país, Palestina.

Arxiu extern

Podeu seguir la seva estada solidària a través del blog el diaridelesestades.wordpress.com.

Pujar al principi de la pàgina