Notícies
Publicat el 3 d'agost de 201803.08.2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Versió per imprimir
Afectacions viàries a la carretera BP-5002 pel trasllat de set arbres centenaris al Masnou
No es podrà circular en sentit descendent des de l'avinguda Badalona i haurà talls puntuals en sentit ascendent

Foto BP-5002La circulació de vehicles per la carretera BP-5002, entre Alella i El Masnou, es veurà afectada a partir d'aquest dijous, 9 d'agost, i durant uns quinze dies, previsiblement, mentre es realitzen els treballs de trasllat de set arbres centenaris afectats per la construcció d'una rotonda a aquesta via promoguda per la Diputació de Barcelona, a l'alçada del carrer d'Amadeu I, a la intersecció amb els carrers de Múrcia i de Rosa Sensat, al municipi veí del Masnou.

Està previst que els treballs s'inicien aquests dijous, 9 d'agost, i que puguin quedar enllestits en un màxim de quinze dies. Mentre es realitza el trasllat de l'arbrat no es podrà circular en sentit descendent per aquest punt de la carretera, de manera que es faran desviaments de trànsit des de l'avinguda Badalona pel barri de Can Teixidó (pels que vulguin accedir cap al sud) i des del carrer Guilleries (pels que es dirigeixen cap a la zona nord). L'Ajuntament del Masnou té previst instal·lar senyalització els recorreguts alternatius. 

En sentit ascendent es manté la circulació en tota la via amb talls molt puntuals (un o dos al dia) en els quals es desviarà el trànsit pel carrer Navarra, excepte el transport urbà d'autobús i els vehicles pesants que hauran d'esperar l'apertura de la via. 

Les afectacions viàries provocades pel trasllat de l'arbrat obligaran l'empresa Sagalés a modificar els horaris de les línies Alella-Exprés (línia 690) i Alella Circumval·lació (línia 646). Entre el 9 i el 26 d'agost els horaris seran els següents:

Alella-Exprés Línia 690 Alella Circumval·lació. Línia 646

Segons informa l'Ajuntament del Masnou, el passat dimecres 1 d'agost va rebre la confirmació que els vuit plataners afectats per les obres de construcció de la rotonda a la carretera d'Alella podran ser trasplantats i reubicats en una zona propera, tal i com havia demanat l'Ajuntament a la Diputació de Barcelona, que és qui té la titularitat de la carretera BP-5002 i s'encarregarà de les obres.  

El Pla de mobilitat urbana i sostenible (2006-2012) del Masnou ja preveia la construcció d'una rotonda per a la millora de la seguretat viària, fet que també inclou el PMUS del 2016-2020, aprovat inicialment. Per la carretera d'Alella hi circulen una mitjana de 15.000 vehicles diàriament, mentre que la mitjana normal de les vies urbanes és d'uns 3.000. 

El projecte d'aquesta rotonda respon a la necessitat de millorar un dels punts negres pel que fa a la circulació del municipi amb la construcció d'una rotonda semaforitzada per dotar de major seguretat viària l'entorn, augmentar la permeabilitat per als vianants i resoldre els problemes de congestió de trànsit. 

Més informació en aquest enllaç

Veure els recorreguts alternatius

Desviaments

Desviaments

Fitxer: desviaments.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1,09 MB

Desviament en cas de pluja 

Desviaments en cas de pluja

Desviaments en cas de pluja

Fitxer: desviament_en_cas_de_pluja.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1,07 MB

FONT: Ajuntament del Masnou 

Pujar al principi de la pàgina