Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.233
Notícies

recompte de votsA Alella la participació va arribar al 80,20% a les Eleccions Generals del 28 d'abril, superant en 12 punts percentuals la participació de les passades Eleccions Generals del 26 de juny de 2016. Un total de 5.761 persones, de les 7.183 que formaven part del cens electoral, van exercicir el seu dret a vot en algun dels quatre col·legis electorals del municipi.

Espais de PoesiaEl programa inclou una desena de propostes de diferents formats i escenaris: com ara un itinerari poètic a Caldes d'Estrac, la primera trobada i fira d'editorials del Maresme a Can Patatina, presentacions de llibres, recitats, club de lectura, poetada jove, espectacles i lliurament de premis de la fase local de la Mostra Literària del Maresme. 

Inventari de Latung La LaCan Manyé acull del 3 de maig al 16 de juny l'exposició "Inventari de Lantung La La", un treball de David Ymbernon, un artista visual que treballa amb diferents mitjans. Mostra per primera vegada la seva obra en públic als quatre anys. Posseït pel color taronja, cursa estudis de pintura a l'Escola d'Arts i Oficis de Tàrrega. Exposa regularment en galeries d'art, museus i altres espais d'art. Ha realitzat nombroses accions i muntatges escènics. Ha estat premiat en diferents ocasions. Participa en festivals internacionals i d'altres esdeveniments artístics amb diverses disciplines.

AdrenalinaJa han començat els preparatius per a les activitats d'estiu. Aquesta primera setmana de maig comencen les inscripcions als casals i campus d'estiu que s'organitzen a Alella. L'Ajuntament ha recopilat l'oferta pública i privada, amb més d'una dotzena de propostes que s'organitzen al municipi perquè els infants i joves puguin fer activitats durant les vacances escolars perquè es puguin consultar a través del l'enllaç www.alella.cat/casalsestiu.

PrimaveraAquest dilluns, 6 de maig, comencen les inscripcions a les activitats programades per a aquesta primavera-estiu a l'Espai Jove, tant les que s'adreçen als joves de 16 a 30 anys, com les pensades pels adolescents de 12 a 16 anys.

VinyaL'Ajuntament ha aprovat la convocatòria d'ajuts al desenvolupament turístic del món rural, els anomenats ajuts agroambientals que va posar en marxa l'any 2007 de forma pionera a Catalunya. Són subvencions destinades a finançar projectes o activitats que afavoreixin la recuperació, el manteniment i la dinamització de l'activitat agrària. El termini de presentació de sol·licituds és del 24 d'abril al 15 de maig, ambdós inclosos.

Jornades de la Gent GranAlella celebrarà les Jornades de la Gent Gran Activa del 28 de maig al 8 de juny. En aquesta dotzena edició s'han programat una quinzena de propostes amb l'objectiu d'animar aquest col·lectiu a participar i a compartir experiències. Les inscripcions a les activitats es faran del 29 d'abril al 10 de maig, de 10 a 13.30 i de 15. a 20h.

PisosL'Ajuntament ha iniciat la tramitació per tal d'elaborar una Ordenança Municipal Reguladora del Procediment sobre Verificació d'Habitatges Buits, amb l'objectiu principal de poder detectar l'existència d'habitatge buit i aconseguir la seva mobilització en el mercat per part de la propietat o titular d'un dret real d'atribució del dret d'ús sobre l'immoble.

AjuntamentEl Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment en la sessió celebrada el 28 de març el Ajuntament el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), que ha de posar al dia el reglament actual vigent des de l'any 1991, per tal d'adaptar-lo a les normatives introduïdes durant aquests anys i a la nova realitat que suposa l'Administració electrònica i les lleis de transparència i bon govern. El document estarà a informació pública durant el termini de trenta dies hàbils, del 26 d'abril al 7 de juny,  per poder -hi formular al·legacions i reclamacions. En cas de no formular-se al·legacions, aquesta aprovació inicial esdevindrà definitiva.

Agenda

Inventari de Latung La La

Data: Divendres, 3 de maig de 2019
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Tipus d'actes: Exposició, Agenda cultural
Data: Dissabte, 4 de maig de 2019
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Tipus d'actes: Literatura, Sortides, Agenda cultural

Trobada editorials comarcals

Data: Dissabte, 4 de maig de 2019
Hora: 6 h tarda
Lloc: Plaça de Can Patatina
Tipus d'actes: Literatura, Tertúlies, Agenda cultural

Mulïer-©JuanGabrielSanz

Data: Diumenge, 5 de maig de 2019
Hora: 7 h tarda
Lloc: Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Durada: 40 minuts
Tipus d'actes: Espectacles, Agenda cultural
Data: Diumenge, 5 de maig de 2019
Hora: 2/4 d'1 migdia
Lloc: Masia de Can Magarola
Tipus d'actes: Literatura, Agenda cultural
Data: Diumenge, 5 de maig de 2019
Hora: 2/4 de 12 matí
Lloc: Masia de Can Magarola
Tipus d'actes: Literatura, Agenda cultural

Sóc d'aquí, sóc estranger

Data: Dimarts, 7 de maig de 2019
Hora: 2/4 de 10 matí
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Tipus d'actes: Literatura, Agenda cultural
Data: Dimecres, 8 de maig de 2019
Hora: 2/4 de 8 matí
Lloc: Parada de Bus de Can Lleonart
Tipus d'actes: Sortides, Agenda cultural
Data: Dijous, 9 de maig de 2019
Hora: 7 h tarda
Lloc: Espai Jove
Tipus d'actes: Literatura, Joves, Agenda cultural
Data: Dijous, 9 de maig de 2019
Hora: 8 h vespre
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Tipus d'actes: Literatura, Agenda cultural

Pau Vallvé

Data: Divendres, 10 de maig de 2019
Hora: 9 h vespre
Lloc: Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Tipus d'actes: Espectacles, Música, Agenda cultural
Data: Dissabte, 11 de maig de 2019
Hora: 11 h matí
Lloc: Celler Alta Alella Mirgin
Tipus d'actes: Literatura, Vi i gastronomia, Agenda cultural
Data: Dissabte, 11 de maig de 2019
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Tipus d'actes: Literatura, Agenda cultural
Data: Diumenge, 12 de maig de 2019
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Oficina de Turisme
Tipus d'actes: Sortides, Vi i gastronomia, Agenda cultural

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat

Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí