Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.232
Notícies

Col·legis electoralsUn total de 7.183 alellencs i alellenques estan convocats a les urnes per escollir els representants del Senat i del Congrés dels Diputats a les Eleccions Generals que se celebren aquest diumenge 28d'abril. Són 99 electors més que fa sis mesos, a les darreres Eleccions Generals del 26 de eleccions del 26 de juny de 2016.

Espai d'arts escèniques. Entrada Santa MadronaS'ha fet esperar durant molts anys, però ja està a punt d'arribar. El proper divendres 26 d'abril s'aixecarà el teló de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. I ho farà amb un actor de casa nostra, Abel Folk, protagonista, juntament amb Àngels Gonyalons, del muntatge teatral El Llibertí, dirigit per Joan Lluís Bozzo. Les entrades es poden adquirir des d'aquest dimecres 10 d'abril. 

Aquest dimarts, 16 d'abril, s'ha obert la convocatòria d'ajuts al lloguer, que atorga la Generalitat, amb una important novetat respecte a les convocatòries anteriors. S'han modificat els requisits ampliant de 600 a 750 euros el preu màxim del lloguer subvencionable.

AjuntamentEl Ple de l'Ajuntament va aprovar inicialment en la sessió celebrada el 28 de març el Ajuntament el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM), que ha de posar al dia el reglament actual vigent des de l'any 1991, per tal d'adaptar-lo a les normatives introduïdes durant aquests anys i a la nova realitat que suposa l'Administració electrònica i les lleis de transparència i bon govern. El document estarà a informació pública durant el termini de trenta dies hàbils, del 26 d'abril al 7 de juny,  per poder -hi formular al·legacions i reclamacions. En cas de no formular-se al·legacions, aquesta aprovació inicial esdevindrà definitiva.

 PisosL'Ajuntament ha iniciat la tramitació per tal d'elaborar una Ordenança Municipal Reguladora del Procediment sobre Verificació d'Habitatges Buits, amb l'objectiu principal de poder detectar l'existència d'habitatge buit i aconseguir la seva mobilització en el mercat per part de la propietat o titular d'un dret real d'atribució del dret d'ús sobre l'immoble.

VinyaL'Ajuntament ha aprovat la convocatòria d'ajuts al desenvolupament turístic del món rural, els anomenats ajuts agroambientals que va posar en marxa l'any 2007 de forma pionera a Catalunya. Són subvencions destinades a finançar projectes o activitats que afavoreixin la recuperació, el manteniment i la dinamització de l'activitat agrària. El termini de presentació de sol·licituds és del 24 d'abril al 15 de maig, ambdós inclosos.

Espais de PoesiaEl programa inclou una desena de propostes de diferents formats i escenaris: com ara un itinerari poètic a Caldes d'Estrac, la primera trobada i fira d'editorials del Maresme a Can Patatina, presentacions de llibres, recitats, club de lectura, poetada jove, espectacles i lliurament de premis de la fase local de la Mostra Literària del Maresme. 

Jornades de la Gent GranAlella celebrarà les Jornades de la Gent Gran Activa del 28 de maig al 8 de juny. En aquesta dotzena edició s'han programat una quinzena de propostes amb l'objectiu d'animar aquest col·lectiu a participar i a compartir experiències. Les inscripcions a les activitats es faran del 29 d'abril al 10 de maig, de 10 a 13.30 i de 15. a 20h.

Festa MajorL'Ajuntament ha tornat a convocar el concurs per triar el cartell de la Festa Major de Sant Feliu que se celebra del 31 de juliol al 4 d'agost. El concurs és obert tant a professionals com a artistes novells, de forma individual o col·lectiva, i cadascun d'ells no podrà presentar més de dues propostes.

Agenda
ENTRADES EXHAURIDES

El llibertí

Data: Divendres, 26 d'abril de 2019
Hora: 2/4 de 9 vespre
Lloc: Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Durada: 90 minuts
Tipus d'actes: Espectacles, Agenda cultural
Data: Divendres, 26 d'abril de 2019
Hora: 2/4 de 5 tarda
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Durada: De 16.30 a 20.30
Tipus d'actes: Agenda cultural

Els benaurats

Data: Dissabte, 27 d'abril de 2019
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Tipus d'actes: Espectacles, Música, Literatura, Agenda cultural
Data: Diumenge, 28 d'abril de 2019
Hora: 9 h matí
Lloc: Pistes d'Atletisme
Organitza: Club Esportiu Serra Marina Alella amb la col·laboració de l'Ajuntament d´Alella Aromas Fenpal, Cansaladeria Librada, Rayt, Alella Motors
Tipus d'actes: Esports

Enotast abril

Data: Diumenge, 28 d'abril de 2019
Hora: 12 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Tipus d'actes: Vi i gastronomia, Agenda cultural
Data: Diumenge, 28 d'abril de 2019
Hora: 12 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Tipus d'actes: Vi i gastronomia, Agenda cultural

Els Desplà

Data: Dilluns, 29 d'abril de 2019
Hora: 8 h vespre
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Tipus d'actes: Literatura, Agenda cultural

Jornada de Portes Obertes Ins Alella

Data: Dilluns, 29 d'abril de 2019
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Institut Alella
Organitza: Institut Alella
Tipus d'actes: Infantils, Cursos
Data: Dimarts, 30 d'abril de 2019
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Tipus d'actes: Infantils, Agenda cultural
Fake news versus periodisme d'investigació

Glòria Serra

Data: Dijous, 2 de maig de 2019
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Organitza: Ajuntament d'Alella
Tipus d'actes: Tertúlies, Agenda cultural

Inventari de Latung La La

Data: Divendres, 3 de maig de 2019
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Tipus d'actes: Exposició, Agenda cultural
Data: Diumenge, 5 de maig de 2019
Hora: 7 h tarda
Lloc: Espai d'arts escèniques Casal d'Alella
Durada: 40 minuts
Tipus d'actes: Espectacles, Agenda cultural

Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat

Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí