Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.201
Notícies

10 anys de Can ManyéDel 27 de juny a l'1 de juliol Can Manyé celebra el seu desè aniversari amb un homenatge dedicat a totes les persones que han fet possible l'Espai d'Art i Creació, al llarg d'aquests deu anys de vida: visitants, artistes, poetes, talleristes, alumnes, entitats i tothom que n'ha format part. Per celebrar aquest aniversari, Can Manyé ha programat una sèrie d'activitats, entre les quals destaca un projecte d'art col·lectiu obert a la participació de tothom i per al qual es demana la implicació de tota la gent que ha acompanyat l'espai d'art i creació durant la seva trajectòria.

Cartell de Sant JoanLa flama del Canigó arribarà a Alella des del cim de la Catalunya Nord per encendre la foguera de Sant Joan, la nit del 23 de juny. La flama recorrerà prop de 200 km a mans de voluntaris/es del municipi i d'altres localitats veïnes, que aniran rellevant-se des del cim del Canigó fins al Maresme, i s'espera que arribi a les 21.30h a la Riera Principal, on serà rebuda per la colla dels Trabucaires del Vi d'Alella.

Zona verda del RostL'Ajuntament ha enllestit aquesta setmana les obres d'arranjament de la zona verda del Rost. Es tracta d'un espai molt utilitzat per accedir a la zona d'educativa del Bosquet que ha estat adequat amb una doble finalitat, millorar l'accessibilitat i també la seva imatge general. 

Què és llença a l'orgànicaGairebé un de cada cinc quilos dels residus que es dipositen al contenidor marró haurien d'anar a algun dels altres contenidors. Aquesta dada tant preocupant s'ha posat de manifest a la primera caracterització de la fracció orgànica recollida a Alella corresponent al primer trimestre de 2018 realitzada per l'Agència Catalana de Residus en la què la xifra d'impropis detectada va superar el 19%. L’Ajuntament demana a la ciutadania un esforç en la correcta separació i reciclatge de la matèria orgànica, per millorar-ne la qualitat.

Lliurament de bosses compostablesDel 2 al 7 de juliol es pot passar per Can Lleonart a recollir les bosses compostables i els cubells airejats. El segpn lliurament de bosses de l'any es farà al centre cultural de dilluns a divendres, de 8 a 13h i de 17 a 20h, i dissabte de 10 a 14h. Recordeu que la retirada de les bosses dues vegades l'any suposa una bonificació del 10% a la taxa de la brossa

La fam no fa vacancesLa Biblioteca  Ferrer i Guàrdia s'ha afegit, per segon any consecutiu, a la iniciativa promoguda per les Biblioteques del Maresme amb el suport de la Diputació de Barcelona per donar recolzament a la campanya solidària "La fam no fa vacances" de la Fundació Banc dels Aliments. Durant tot el mes de juny, les persones que vulguin col·laborar poden dur els aliments (oli, llet, llegums cuits i conserves) a la Biblioteca.

Llega800El proper 30 de juny finalitza definitivament el termini per poder sol·licitar de forma gratuïta les actuacions  tècniques necessàries per poder resoldre les possible afectacions que la instal·lació de la xarxa 4G pugui ocasionar a la recepció de la Televisió Digital Terrestres (TDT), segons ha comunicat l'empresa encarregada del desplegament Llega800 a l'Ajuntament. Si alguna persona d'Alella està afectada per aquestes incidències, només cal que truqui al telèfon gratuït  900833999 que la companyia ha posat a disposició dels usuaris i usuàries per tal de comunicar incidències.

L'empresa SOREA, concessionària del servei d'abastament d'aigua potable d'Alella posa a disposició de tots els ciutadans i ciutadanes un nou telèfon per a l'atenció al client per realitzar les seves consultes i gestions de manera gratuïta: el 900405070 . L'horari d'atenció és de dilluns a divendres, de 8 a 21h. A més, es manté el número d'avaries 900304070, disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any.

Panoràmica AlellaDes de l'1 de juny i fins al 31 de desembre els propietaris i propietàries d'habitatges buits que s'integrin a la borsa de mediació de lloguer del Consell Comarcal del Maresme podran acollir-se a la convocatòria d'ajuts aprovada per l'Ajuntament. Són ajuts d'un màxim de 1.000€ destinats a fer la posada a punt dels habitatges que es mantinguin un mínim de tres anys a la borsa.  La convocatòria també estableixen ajuts per al lloguer als joves menors de 36 anys que lloguin un pis mitjançant la borsa de mediació.

Cartell espai actiuEl Centre de Formació d'Adults - Espai Actiu amplia la seva oferta educativa i donarà suport a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) en el programa de Graduat d'Educació Secundària (GES). El centre incorpora també com a novetat els cursos trimestrals i manté els cursos de preparació per a l'obtenció dels certificats de català, els cursos oficials d'anglès del nivell inicial o bàsic i els de preparació per a les proves d'accés als cicles formatius de grau superior i la d'accés a la universitat per a majors de 25 i 45 anys..

Músics en ResidènciaAlella tornarà a viure la música de cambra des de dins amb les estades musicals Musics en Residència. Una proposta, única a Catalunya, que permet la ciutadania endinsar-se en la complicitat i el treball que comparteixen una quinzena de músics de primer nivell, arribats de diferents parts del món, seguint els assajos oberts al públic i els dos concerts que oferiran els dies 11 i 13 de juliol a l'Església de Sant Feliu. Les entrades per als dos concerts es poden adquirir a partir del 15 de juny a l'Oficina de Turisme i a www.musicsenresidencia.org 

Festival Poesia i +La Vall de Rials i les vinyes d'Alella seran l'entorn en el qual se celebrarà el nou vincle entre Espais de Poesia d'Alella i el festival Poesia i +, que organitza la Fundació Palau i Fabre de Caldes d'Estrac, dos cicles poètics del Maresme que conflueixen en un projecte  comú: acostar mots i territori.

Agenda

Cartell de Sant Joan

Data: Dissabte, 23 de juny de 2018
Hora: 2/4 de 10 vespre
Lloc: Riera Principal
Data: Diumenge, 24 de juny de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Mascarell

Data: Dimarts, 26 de juny de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dimarts, 26 de juny de 2018
Hora: 2/4 i 10 minuts de 8 tarda
Lloc: Espai Jove

10 anys de Can Manyé

Data: Dimecres, 27 de juny de 2018
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dimecres, 27 de juny de 2018
Hora: 2/4 de 8 matí
Lloc: Davant de la parada de bus de Can Lleonart
Data: Dijous, 28 de juny de 2018
Hora: 2/4 i 10 minuts de 8 tarda
Lloc: Espai Jove

Premi Alella Valora l'Esport 2018

Data: Divendres, 29 de juny de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera
Data: Divendres, 29 de juny de 2018
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dissabte, 30 de juny de 2018
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Diumenge, 1 de juliol de 2018
Hora: 12 h migdia
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació

Raïm Inquiet

Data: Diumenge, 1 de juliol de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Celler Alta Alella Mirgin

Paula Valls

Data: Dijous, 5 de juliol de 2018
Hora: 10 h nit
Lloc: Celler de les Aus de Alta Alella
ENTRADES EXHAURIDES

Joan Dausà

Data: Divendres, 6 de juliol de 2018
Hora: 10 h nit
Lloc: Jardins de Cal Marquès
Data: Dissabte, 7 de juliol de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 10 a 11.30h
Data: Dissabte, 7 de juliol de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Durada: De 10 a 11.30h
Data: Dissabte, 7 de juliol de 2018
Hora: 2/4 de 7 tarda
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 18.30 a 20.30h

Bas Kisjes Big Band

Data: Dissabte, 7 de juliol de 2018
Hora: 10 h nit
Lloc: Jardins de Cal Marquès
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí