Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.198
Notícies

Jornades de la Gent GranDurant dues setmanes, del 25 de maig al 3 de juny, Alella retrà homenatge a la gent gran del poble amb la celebració de la 11a edició de les Jornades de la Gent Gran Activa. El programa inclourà tallers, sortides, propostes intergeneracionals, espectacles, balls, pràctiques esportives i tot un ampli ventall d'activitats que pretenen propiciar les interrelacions de la gent gran del poble.

La XetaL'1 de juny és la data fixada per a la presentació en societat de la XETA, la Xarxa d'Emprenedoria i Talent d'Alella,  un projecte d'innovació social que té com a missió posar el talent al servei de la comunitat. La iniciativa pretén aprofitar i posar en valor el talent, el coneixement i l'experiència dels veïns i veïnes d'Alella que tenen perfils i trajectòries rellevants en diferents àmbits professionals i posar-lo al servei del poble, en especial al servei del jovent d'Alella. 

Enlaria't 2018Les jornades d'emprenedoria van néixer a Alella l'any 2013 amb el nom d'Alella Emprèn amb la voluntat d'estendre el programa a la resta de municipis del Baix Maresme. Dos anys després, l'any 2015, es van afegir a la iniciativa els El Masnou i Teià i les jornades van passar a anomenar-se Enlaira't. En aquesta sisena edició, que se celebra del 6 al 8 de juny, les jornades amplien el seu territori amb la incorporació del municipi de Montgat . El factor humà serà l'eix principal de les jornades. Les sessions són gratuïtes i per participar caldrà fer la inscripció a partir del 22 de maig al web www.enlairat.cat 


Escoles

L'Ajuntament obre del 28 de maig al 15 de juny la primera convocatòria d'ajuts a l'escolarització per al curs escolar 2018-2019, per la qual es regulen les prestacions econòmiques que es concedeixen per ajudar a sufragar les despeses de material escolar, menjador i el pagament de la llar d'infants a les famílies que es troben en una situació de dificultat socio-econòmica i manca de recursos econòmics.

Del 18 de maig al 3 de juny podeu votar la pel·lícula que voleu veure al cinema a la fresca a la Festa Major.  Es pot triar entre vuit propostes aptes per a tots els públics: Car 3EmojiGru 3: el meu dolent preferitWonder i Tadeu Jones 2, el secret del Rei Mides.  Per poder votar cal accedir a l'enquesta que trobareu en aquest enllaç.

Cars 3EmojiGru 3Tadeu Jones 2Wonder

Alella desfilaAlella tornarà a desfilar el 26 de maig. La Plaça de l'Ajuntament es transformarà en una gran passarel·la de moda, popular i divertida, des de la qual es podran veure les novetats de la temporada primavera-estiu dels comerços de moda i complements del municipi. Enguany, com a prova pilot, la passarel·la de moda canvia de dia i d'horari i es farà dissabte a la nit, per tal de donar més rellevància i vistositat a la desfilada, afavorir la participació, fugint de les hores de màxima exposició al sol de l'horari anterior de diumenge al migdia. 

Premis LiterarisFins a l'11 de juliol es poden presentar les obres aspirants a la 22a edició del premi de poesia Alella a Maria Oleart i al 18è premi de contes Alella a Guida Alzina. Cal trametre els treballs a l'Ajuntament. El premi de poesia consisteix en la publicació de l'obra. El Guida Alzina està dotat amb 600€.  Consulteu les bases en aquest enllaç

Cartell Festival 2018Tot preparat per al Festival d'Estiu. El tret de sortida es donarà el 16 de juny amb una nova proposta i un nou escenari: la projecció de l'òpera Manon Lescaut, dins del programa del Liceu a la Fresca, a la Plaça de l'Ajuntament. Joan Dausà, la Bas Kisjes Big Band, Paula Valls, Paula Domínguez i Vicenç Solsona completen el cartell del Festival d'enguany que també inclou activitats familiars i estrena un espai food truck. Les entrades es poden adquirir des del 10 de maig a l'Oficina de Turisme o per Internet des del web www.festivalalella.cat

Xavier RuizDel 30 d'abril al 25 de maig es poden presentar les sol·licituds a les dues beques per fer estades solidàries  a Palestina que es faran durant dues setmanes a la segona quinzena d'agost. Es poden presentar totes les persones empadronades a Alella que tinguin 20 anys o més.  Les estades ofereixen una oportunitat de conèixer de primera mà una realitat a la qual es impossible accedir si no és a través dels canals de la Cooperació Internacional i deixar constància d'aquesta experiència a través d'un documental. 

Alella Valora l'EsportL'Ajuntament ha convocat la 5a edició dels premis "Alella Valora l'Esport" amb l'objectiu de reconèixer èxits i mèrits esportius a esportistes i directius, entitats, clubs i associacions i persones vinculades a Alella que hagin tingut una actuació destacada en la temporada 2017-2018. El termini de presentació de candidatures és del 7 al 31 de maig i per presentar-se cal estar empadronat/da a Alella o pertànyer a una entitat inscrita al Registre d'Entitats de l'Ajuntament. El lliurament es farà el 29 de juny a les 19h en un acte al Pavelló Municipal d'Esports. 

Agenda
Del 3 de maig al 10 juny, a Can Manyé

Abracadabra

ENTRADES EXHAURIDES
Data: Divendres, 25 de maig de 2018
Hora: 9 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Jornades de la Gent Gran

Data: Divendres, 25 de maig de 2018
Lloc: Diferents espais
Durada: Del 25 de maig al 3 de juny
Data: Dissabte, 26 de maig de 2018
Hora: 6 h tarda
Lloc: Teatre La Palma de Teià

Alella desfila

Data: Dissabte, 26 de maig de 2018
Hora: 9 h vespre
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Data: Diumenge, 27 de maig de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Dimarts, 29 de maig de 2018
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Dimarts, 29 de maig de 2018
Hora: 2/4 i 10 minuts de 8 tarda
Lloc: Espai Jove
Data: Dimecres, 30 de maig de 2018
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dimecres, 30 de maig de 2018
Hora: 2/4 de 8 matí
Lloc: Parada de bus de Can Lleonart
Data: Dimecres, 30 de maig de 2018
Hora: 5 h tarda
Lloc: Escola Bressol El Campanar
Data: Dijous, 31 de maig de 2018
Hora: 2/4 i 10 minuts de 8 tarda
Lloc: Espai Jove
Data: Dijous, 31 de maig de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

La Xeta

Data: Divendres, 1 de juny de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Jardins de Cal Marquès
Tipus d'actes: Agenda de l'Alcalde
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí