Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.194
Notícies

Espais de PoesiaEl mes de maig serà un més poètic a Alella gràcies a la celebració de la 11a edició d’Espais de Poesia. El programa oficial és del 3 al 13 de maig, però hi haurà més activitats i punts de trobada a l'entorn de la poesia durant tot el mes. Com ja és habitual els Espais tindran molts i variats escenaris, tant públics com privats, i un ampli ventall de propostes per viure la poesia des de moltes perspectives i amb tots els sentits.

Noces d'orDurant dues setmanes, del 25 de maig al 3 de juny, Alella retrà homenatge a la gent gran del poble amb la celebració de la 11a edició de les Jornades de la Gent Gran Activa. El programa inclourà tallers, sortides, propostes intergeneracionals, espectacles, balls, pràctiques esportives i tot un ampli ventall d'activitats que pretenen propiciar les interrelacions de la gent gran del poble.

Cartografia

La Diputació de Barcelona ha realitzat l'actualització de la cartografia topogràfica digital escala 1:1000 d'Alella, una eina essencial per al desenvolupament de les competències municipals bàsiques, ja que és la que s'utilitza com a base de les cartografies temàtiques com ara el planejament urbanístic, el cadastre i les xarxes de serveis i equipaments.

CadastreL'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació (ORGT) ha començat a enviar les liquidacions de l'IBI actualitzades al més del miler de propietaris de finques urbanes i rústiques d'Alella en les quals s'han detectat alteracions cadastrals en el procés de revisió realitzat per la Direcció General del Cadastre, que depèn de l'Estat.  Les liquidacions es faran en base a les dades actualitzades del cadastre corresponent a l'exercici 2018 i els contribuents hauran de pagar l'impost en un únic pagament, amb independència de si tenen o no domiciliats els rebuts.

Mercat amb DO Alella. Vilassar de DaltVilassar de Dalt donarà el tret de sortida a la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el pròxim 21 d'abril. El projecte, que va néixer el 2017, enguany agafa força amb més municipis i mercats municipals participants. Així, al llarg de l'any, les poblacions de Badalona, Calella, El Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià i Vilassar de Dalt acolliran el seu Mercat amb DO Alella.  L'activitat central de Mercats amb DO Alella és el maridatge de cuina i vins dins el mercat municipal. Cada parada proposa un o més tastets per acompanyar un vi de la DO, el qual es serveix des del punt itinerant d'Enoturisme DO Alella.

Tornada a l'escolaDel 13 al 24 d'abril, ambdós inclosos, es fan les preinscripcions al segon cicle d'educació infantil (P3, P4 i P5), educació primària (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è) i educació secundària obligatòria (1r, 2n, 3r i 4t d'ESO) als centres públics. Les sol·licituds s'han de presentar al centre triat en primera opció acompanyades de la documentació necessària per acreditar els criteris de baremació, que es mantenen igual que el curs anterior. 

Connecta't al capdeLa regidoria d'Adolescència i Joventut ha iniciat  un procés participatiu per tal que el jovent i adolescents alellencs, de 12 a 30 anys, decideixin quines activitats volen fer pel Cap de Setmana Jove. Per poder participar i fer aportacions només caldrà emplenar aquest FORMULARI i apuntar-se a la jornada participativa prevista per al dissabte 12 DE MAIG, de 10 a 16h, a l'Espai Jove, a les antigues Escoles Fabra. A la jornada es debatran les propostes presentades i es crearan comissions de treball. Després de la feina tots els joves i les joves compartiran un dinar. 

Espai Actiu

Des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alella volem conèixer quina necessitat té la població alellenca pel que fa a formació d'adults, per tal de poder adaptar els cursos que s'ofereixen des del Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu a les demandes de la població. Per aquest motiu, us demanem la vostra col·laboració contestant aquesta ENQUESTA

Serveis a les Persones

L'Ajuntament va enllestir fa uns mesos la Carta de Serveis de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), la primera que s'elabora en el municipi, i ara ha començat a elaborar la Carta de Serveis dels Serveis Bàsics d'Atenció Social d'Alella.  El punt de partida per a la realització d'aquest document és una enquesta a través de la qual es vol conèixer l'opinió dels veïns i veïnes d'Alella per implementar millores en el servei i adreçar-les a aquelles qüestions que més interessen als usuaris i usuàries. El qüestionari es anònim i es pot emplenar per Internet des de l'enllaç  o bé presencialment emplenant el formulari i dipositant-lo a l'urna que s'ubicarà a les oficines de Serveis a les Persones.

IdCAT

La campanya de la Renda 2017 ja ha començat i la podeu presentar telemàticament identificant-vos amb l'idCAT Certificat que permet fer aquest tràmit de forma ràpida, senzilla i segura. El certificat es pot fer a l'Ajuntament d'Alella, que es des de fa anys entitat registradora. 

Aula estudi selectivitat

L'Espai Jove posa a disposició dels estudiants de Batxillerat un aula d'estudi al 2n pis de les antigues Escoles Fabra perquè puguin preparar-se amb tranquil·litat i comoditat els examens de selectivitat. L'espai obrirà del 16 d'abril al 12 de juny, de 17 a 20h. 

Mosquit tigreAmb l'arribada de la primavera cal intensificar la lluita contra el mosquit tigre. Per reduir la possibilitat de cria i la proliferació de colònies de l'insecte cal extremar les mesures preventives. La més important és evitar acumulacions d'aigua, per això cal: buidar o retirar els recipients exteriors, controlar les zones de drenatge i desguàs, cobrir el petits forats del terreny que puguin acumular aigua, controlar les basses i les piscines i canviar sovint l'aigua de les plantes i dels abeuradors dels animals. 

Avís SOREA: El proper dilluns 23 d'abril hi haurà talls de subministrament d'aigua potable, entre els 9 i les 14h, per treballs de neteja i desinfecció del dipòsit Alella Parc I, que afectaran els carrer Joan Maragall, Josep Carner, Josep M. de Segarra, Riera Alta, Antoni Gaudí, Petit, Pau Casals, Santiago Rusiñol, Prat de la Riba, Salvador Dalí, Joan Miró, Narcís Monturiol, Durán i Bas i Pau Piferrer.
Agenda

Canta'm contes, conta'm cançons

Data: Divendres, 20 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Divendres, 20 d'abril de 2018
Hora: 5 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Victoria Pujadas

Data: Divendres, 20 d'abril de 2018
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Diumenge, 22 d'abril de 2018
Hora: 8 h matí
Lloc: Aparcament de Can Lleonart

Caminada dels Tres pobles (2016)

Data: Diumenge, 22 d'abril de 2018
Hora: 9 h matí
Lloc: El Bosquet
Data: Diumenge, 22 d'abril de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Parades Sant Jordi

Data: Dilluns, 23 d'abril de 2018
Hora: 9 h matí
Lloc: Plaça de l´Ajuntament, La Porxada, Plaça d´Antoni Pujadas i carrer Àfrica
Durada: De 9 a 20.30h
Data: Dilluns, 23 d'abril de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera

Paquilxet, el cavaller de l'armadura de paper

Data: Dimarts, 24 d'abril de 2018
Hora: 5 h tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Dimarts, 24 d'abril de 2018
Hora: 6 h tarda
Lloc: Restaurant Els Garrofers
Data: Dimarts, 24 d'abril de 2018
Hora: 2/4 i 10 minuts de 8 tarda
Lloc: Espai Jove
Durada: De 19.40 a 21.45h
Data: Dimecres, 25 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 8 matí
Lloc: Parada de bus de Can Lleonart
Data: Dimecres, 25 d'abril de 2018
Hora: 6 h tarda
Lloc: Restaurant Els Garrofers
Data: Dimecres, 25 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dijous, 26 d'abril de 2018
Hora: 2/4 i 10 minuts de 8 tarda
Lloc: Espai Jove
Durada: De 19.40 a 21.45h
Data: Dijous, 26 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 26 d'abril de 2018
Hora: 6 h tarda
Lloc: Restaurant Els Garrofers
Data: Divendres, 27 d'abril de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí