Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.193
Notícies

CadastreL'Organisme de Gestió Tributària de la Diputació (ORGT) ha començat a enviar les liquidacions de l'IBI actualitzades al més del miler de propietaris de finques urbanes i rústiques d'Alella en les quals s'han detectat alteracions cadastrals en el procés de revisió realitzat per la Direcció General del Cadastre, que depèn de l'Estat.  Les liquidacions es faran en base a les dades actualitzades del cadastre corresponent a l'exercici 2018 i els contribuents hauran de pagar l'impost en un únic pagament, amb independència de si tenen o no domiciliats els rebuts.

IdCAT

La campanya de la Renda 2017 ja ha començat i la podeu presentar telemàticament identificant-vos amb l'idCAT Certificat que permet fer aquest tràmit de forma ràpida, senzilla i segura. El certificat es pot fer a l'Ajuntament d'Alella, que es des de fa anys entitat registradora. 

Semàfors adaptats per a invidents

Les persones invidents poden desplaçar-se per Alella d'una manera més fàcil a partir d'ara gràcies a l'adaptació que s'ha fet dels semàfors del municipi perquè puguin creuar amb major seguretat. Es tracta d'un sistema d'avisadors acústics per a invidents que funciona amb un comandament a distància que activa la persona cega quan s'acosta al pas de vianants. 

Ajuntament

L'Ajuntament té previst donar el nom de l'1 d'Octubre a un espai públic del municipi. Així es va acordar per unanimitat a la darrera sessió del Ple municipal celebrada el 22 de març. La moció presentada per PDeCAT va comptar amb el vot favorable de tots els grups municipals presents al plenari: ERC+SxA, Gent d'Alella, Alternativa per Alella-CUP i Alella Primer-CP.  Al Ple també es va aprovar inicialment la modificació puntual del POUM per reconvertir en zona d'equipaments una superfície de 1.075 m2 que ara estan qualificats com a espais lliures situats a la zona de La Vera, entre el Complex Esportiu Municipal i la pista del Pavelló Municipal d'Esports. 

Caminada dels Tres pobles (2016)Degut a problemes amb els recursos organitzatius i logístics derivats de la convocatòria d'una manifestació a la ciutat de Barcelona el 15 d'abril al matí, coincidint amb la data de l'edició d'enguany de la Caminada dels Tres Pobles, l'activitat queda cancel·lada en aquesta data i es durà a terme el següent diumenge, 22 d'abril.


Aixeta aigua - Imatge inexistent

L'aigua de consum domèstic que se subministra a Alella procedeix novament del Ter i no està barrejada amb l'aigua de la dessalinitzadora de Blanes, de manera que ha tornat a les seves característiques organolèptiques (de gust i olor) habituals. Durant unes setmanes s'havien detectat variacions en el gust de l'aigua pel canvi de la font de subministrament, ja que degut a la prealerta de sequera i els problemes causats pel temporal marítim a la dessalinitzadora del Llobregat, Aigües Ter Llobregat (ATLL) va haver de recòrrer provisionalment a abastir els pobles del sud del Maresme, que habitualment només reben l'aigua del Ter, amb subministrament procedent de la dessalinitzadora de la Tordera.

Mosquit tigreAmb l'arribada de la primavera cal intensificar la lluita contra el mosquit tigre. Per reduir la possibilitat de cria i la proliferació de colònies de l'insecte cal extremar les mesures preventives. La més important és evitar acumulacions d'aigua, per això cal: buidar o retirar els recipients exteriors, controlar les zones de drenatge i desguàs, cobrir el petits forats del terreny que puguin acumular aigua, controlar les basses i les piscines i canviar sovint l'aigua de les plantes i dels abeuradors dels animals. 

Serveis a les Persones

L'Ajuntament va enllestir fa uns mesos la Carta de Serveis de l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC), la primera que s'elabora en el municipi, i ara ha començat a elaborar la Carta de Serveis dels Serveis Bàsics d'Atenció Social d'Alella.  El punt de partida per a la realització d'aquest document és una enquesta a través de la qual es vol conèixer l'opinió dels veïns i veïnes d'Alella per implementar millores en el servei i adreçar-les a aquelles qüestions que més interessen als usuaris i usuàries. El qüestionari es anònim i es pot emplenar per Internet des de l'enllaç  o bé presencialment emplenant el formulari i dipositant-lo a l'urna que s'ubicarà a les oficines de Serveis a les Persones.

Espai Actiu

Des de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Alella volem conèixer quina necessitat té la població alellenca pel que fa a formació d'adults, per tal de poder adaptar els cursos que s'ofereixen des del Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu a les demandes de la població. Per aquest motiu, us demanem la vostra col·laboració contestant aquesta ENQUESTA

Tornada a l'escolaDel 13 al 24 d'abril, ambdós inclosos, es fan les preinscripcions al segon cicle d'educació infantil (P3, P4 i P5), educació primària (1r, 2n, 3r, 4t, 5è i 6è) i educació secundària obligatòria (1r, 2n, 3r i 4t d'ESO) als centres públics. Les sol·licituds s'han de presentar al centre triat en primera opció acompanyades de la documentació necessària per acreditar els criteris de baremació, que es mantenen igual que el curs anterior. 

Aula estudi selectivitat

L'Espai Jove posa a disposició dels estudiants de Batxillerat un aula d'estudi al 2n pis de les antigues Escoles Fabra perquè puguin preparar-se amb tranquil·litat i comoditat els examens de selectivitat. L'espai obrirà del 16 d'abril al 12 de juny, de 17 a 20h. 

Agenda
Del 9 de març al 15 d'abril
Data: Divendres, 13 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia

Homenatge a la República

Data: Dissabte, 14 d'abril de 2018
Hora: 12 h migdia
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas

Enoturisme abril

Data: Dissabte, 14 d'abril de 2018
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: De 13 a 14.30h
Data: Dissabte, 14 d'abril de 2018
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Diumenge, 15 d'abril de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Diumenge, 15 d'abril de 2018
Hora: 1 h migdia
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Organitza: Ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià
Data: Diumenge, 15 d'abril de 2018
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Organitza: Ajuntaments d'Alella, el Masnou i Teià
Data: Dimarts, 17 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Organitza: Òmnium Cultural d'Alella, el Masnou i Teià amb la col·laboració de l'Ajuntament
Data: Dimecres, 18 d'abril de 2018
Hora: 5 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Durada: De 17 a 19h
Data: Dijous, 19 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 10 matí
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Dijous, 19 d'abril de 2018
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Divendres, 20 d'abril de 2018
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Divendres, 20 d'abril de 2018
Hora: 5 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Victoria Pujadas

Data: Divendres, 20 d'abril de 2018
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació

Connecta't al capde

Data: Dissabte, 21 d'abril de 2018
Hora: 10 h matí
Lloc: Espai Jove
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí