Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.176
Notícies

Jornades d'OcupacióEls ajuntaments d'Alella, El Masnou i Teià tornen a unir-se per organitzar junts les terceres Jornades d'Ocupació que se celebren el 29 i 30 de novembre i l'1 de desembre. L'objectiu d'aquesta iniciativa conjunta és donar a conèixer la situació actual del mercat de treball i facilitar les eines que ajudin a la recerca de feina a les persones que es troben en situació de desocupació o volen canviar d'activitat. 

Setmana de l'emprenedoriaLa XV Setmana de l'emprenedoria al Maresme se celebrarà del 27 de novembre a l'1 de desembre. Cada día s'ofereixen 2 píndoles formatives per ajudar petites empreses, emprenedors i persones autònomes a actualitzar coneixements laborals i millorar la seva competitivitat professional. L'assistència és gratuïta, però cal inscripció prèvia que s'ha de fer emplenant el formulari que trobareu CLICANT AQUÍ

El gran recapteLa Fundació Banc dels Aliments, de la qual forma part Càritas Alella com a entitat receptora dels aliments que es recullin al municipi, ja ha començat a preparar el Gran Recapte 2017. Es farà els dies 1 i 2 de desembre, tot i que a Alella també s'aprofitarà el matí de diumenge dia 3 per recollir aliments.

Cotxe policiaLa Policia Local va detenir tres persones com a presumptes autors d'un delicte de robatori en grau de temptativa en dues intervencions policials que es van dur a terme entre finals d'octubre i principis de novembre.

25NL'Ajuntament, l'Associació de Dones Montserrat Roig i l'Associació Dones Solidàries tornen a organitzar enguany diferents actes per tal de dir no a la violència masclista coincidint amb el 25N, Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones. 

Trasllat arxiuA finals d'octubre es va fer efectiu el trasllat de l'arxiu històric municipal, ubicat a la planta baixa de l'Ajuntament a l'Arxiu Comarcal del Maresme, situat a Mataró. El canvi d'ubicació és fruit del conveni de cessió en comodat (préstec d'ús provisional, sense perdre la seva propietat) subscrit per l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Maresme.  El trasllat provisional dels documents s'ha dut a terme amb intenció que es pugui custodiar el fons en un espai adequat fins que es faci la biblioteca a la Fàbrica de Pintures que ha d'acollir l'arxiu municipal d'Alella. 

Ajuntament

Amb l'entrada en vigor del  Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges d'Alella, que regula l'elecció, funcionament i atribucions d'aquesta figura ja contemplada dins del Reglament de Participació Ciutadana, s'inicia el procés per escollir la persona que ocuparà aquest càrrec. Les persones interessades poden presentar les seves sol·licituds en el registre general de l'Ajuntament.  El Síndic/a serà escollit pel Ple de l'Ajuntament entre totes les candidatures presentades. 

Premis literarisCarla Fajardo Martín, amb l'obra “Forats” va ser la guanyadora de la XXI edició del premi de poesia Alella a Maria Oleart que es va lliurar el passat 5 de novembre de 2017 a Can Lleonart, dins dels actes del Correllengua 2017. el guanyador de la XVII edició del premi de contes Alella a Guida Alzina va ser per a Antoni Mateu Serra per l'obra “El dorment de la nau”. Enguany s'han presentat un total de 112 obres. 

Del 20 de novembre al 4 de desembre es poden presentar les sol·licituds per a les subvencions de l'IBI per a persones majors de 65 anys i famílies nombroses i monoparentals que viuen en règim de lloguer. Es poden beneficiar les persones majors de 65 anys que tinguin una renda inferior a 2,5 vegades l'IPREM o 4 vegades l'IPREM, si es tracta de dues persones, així com les persones majors de 65 anys que conviuen amb una o més persones cadascuna d'elles amb una discapacitat igual o superior al 33%. Més informació a www.alella.cat/tramits 

Després del curs bàsic d'excel que  es realitza del 16 d'octubre al 20 de novembre, el Servei Local d'Ocupació ha programat dos nous cursos per a persones a l'atur o que volen canviar de feina: un de 30 hores d'introducció al SAP Business One (un sistema informàtic que permet a les empreses administrar tots els seus recursos en un únic software) i un altre de 6 hores per aprendre a fer recerca de feina a través del mòbil. Els dos cursos són gratuïts i es faran a les antigues Escoles Fabra.

Curs de manipulador d'alimentsL'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament ha programat un nou curs de seguretat alimentària adreçat a totes aquelles persones que intervenen, participen o estan en contacte amb els aliments en algun dels processos de la cadena alimentària (preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació...). El curs es gratuït i es farà el 13 de desembre de 16 a 19h a Can Lleonart. Per participar només cal emplenant el FORMULARI d'inscripcions.  

Cartera ReialSes Majestats els Reis Mags necessiten la vostra col·laboració per portar la il·lusió als infants del poble. Si teniu més de 16 anys podeu participar a la cavalcada fent de patge i acompanyar els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar i el Patge Reial en la seva visita a Alella. Per participar a la cavalcada o a la recollida de cartes només cal emplenar aquest FORMULARI

Menció Especial Grup DEl 5 de desembre finalitza el termini per fer les inscripcions al 26è Concurs de Pessebres i Diorames. El concurs es divideix en quatre categories: Grup A (fins a 12 anys); Grup B familiar i diorames (més de 12 anys); Grup C escoles i Grup D entitats, residències i comerços. Més informació i inscripcions a Can Lleonart (935404024 i canlleonart@alella.cat). Consulteu les bases en aquest enllaç.

Curs de monitors/esL’àrea de d'Adolescència i Joventut organitza un curs intensiu de monitoratge d'infants i joves en l’àmbit de l'educació en el lleure. El curs té una durada de 150 hores i es farà en 15 jornades lectives, del 16 de desembre al 14 de gener, de 10 a 15h i de 15.30 a 19.30h, a les antigues Escoles Fabra. Més informació i inscripcions en aquest enllaç

Agenda
Data: Divendres, 24 de novembre de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Espai Jove

La fauna menys coneguda del parc

Data: Divendres, 24 de novembre de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia

25N

Data: Dissabte, 25 de novembre de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Plaça de l'Ajuntament

Wine Tasting

Data: Dissabte, 25 de novembre de 2017
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 13 a 14.30h
Data: Diumenge, 26 de novembre de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora
Data: Dimarts, 28 de novembre de 2017
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Celler Bouquet d'Alella
Data: Dimarts, 28 de novembre de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Data: Dimecres, 29 de novembre de 2017
Hora: 8 h matí
Lloc: Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera
Data: Dimecres, 29 de novembre de 2017
Hora: 1/4 d'11 matí
Lloc: Davant de la Plaça d'Antoni Pujadas
Data: Dimecres, 29 de novembre de 2017
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dimecres, 29 de novembre de 2017
Hora: 2/4 de 4 tarda
Lloc: Edifici Centre del Masnou
Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 5 h tarda
Lloc: Casal de la Gent Gran Can Gaza
Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Jornades d'Ocupació

Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 2/4 de 10 matí
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 2/4 d'1 migdia
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 3 h tarda
Lloc: Edifici Centre del Masnou
Data: Dijous, 30 de novembre de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Edifici Centre del Masnou
Data: Divendres, 1 de desembre de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Espai Can Llaurador de Teià
Data: Divendres, 1 de desembre de 2017
Hora: 2/4 de 7 tarda
Organitza: Ajuntament d'Alella
Data: Divendres, 1 de desembre de 2017
Hora: 2/4 de 5 tarda
Lloc: Skate Parc
Data: Dissabte, 2 de desembre de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Ajuntament de Vilassar de Dalt. Desplaçament en cotxe fins el dolmen de la Roca d'en Toni i el poblat iber de la Cadira del Bisbe
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí