Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.171
Notícies

Can CalderóEl 9 d’octubre es van obrir al trànsit el carrer de Miquel de Calderó i els aparcaments vinculats al projecte d’urbanització del Polígon d’Actuació Can Calderó-Can Serra. El nou vial, de 400m de longitud i 9m d’amplada, connecta els carrers de Les Heures i Maria Auxiliadora, vorejant la nova zona residencial edificada en aquest sector. L’obertura d’aquest accés suposa una nova via de connexió directa a la zona escolar del Bosquet, des de la carretera BP-5002. 

LA nit de la Pansa BlancaCan Manyé acull aquest dissabte, 21 d'octubre, la 4a edició de la Nit de la Pansa Blanca. La proposta, enmarcada dins del cile Vi+, està organitzada per l'Ajuntament amb la voluntat de contribuir a difondre la culturavitivinícola del territori de la DO Alella d’una manera propera i en un ambient lúdic i popular. La programació gira entorn a la Pansa blanca, la varietat autòctona d’aquesta denominació, i inclou el tast de vins elaborats amb aquesta varietat, gastronomia local, art i cinema.

Ple

El proper Ple ordinari de l'Ajuntament, previts per al 26 d'octubre, estrenarà una nova eina de participació ciutadana: l'Audiència Pública prèvia al Ple. Les sessions es convocaran mitja hora abans del Ple ordinari (l'últim dijous de cada mes a les 19h) i tindran una durada màxima de 25 minuts. La primera sessió estava prevista inicialment per al 28 de setembre, però es va ajornar perquè no es va convocar el plenari del 28 de setembre. 

El Consell Escolar Municipal d’Alella en reunió plenària celebrada aquest dimecres 18 de novembre va aprovar subscriure el comunicat emès per la coordinadora d’entitats Somescola.cat, que agrupa més de 43 entitats cíviques, culturals i de tot l’àmbit educatiu, en defensa de l’escola catalana pels atacs rebuts des de diferents ministeris, partits i mitjans de comunicació.

CementiriCoincidint amb la celebració de Tots Sants, el cementiri municipal amplia els dies d’obertura per facilitar a la població la visita als seus difunts i l’endreçament dels nínxols i sepultures. Les instal·lacions romandran obertes al públic de 9 a 18h del 23 d’octubre a l'1 de novembre, ambdós inclosos.

GosL’Ajuntament ha posat fil a l’agulla per actualitzar l’ordenança municipal sobre protecció, control i tinença d’animals aprovada l’any 2008. Amb l’objectiu de donar resposta a les noves inquietuds i demandes ciutadanes, del 10 al 29 d'octubre, s’obre un període de participació ciutadana per tal que les persones, a títol individual, puguin fer les seves aportacions al procés d’elaboració de la nova ordenança. Les aportacions es poden fer a través d'aquest FORMULARI.

Mercat de marxantsDel 10 al 29 d'octubre la ciutadania podrà fer les seves aportacions per a l’elaboració del reglament municipal del mercat de marxants, que en aquest cas no substitueix a cap normativa municipal anterior i pretén regular, per primera vegada, la venda no sedentària del mercat setmanal de marxants.  Al FORMULARI de la consulta prèvia es podrà valorar la ubicació, el dia i l’horari del mercat. A més, es podran fer suggeriments i propostes.


Mirades al MónDes de fa deu anys Alella mira al món i ho fa des de la perspectiva de la Cooperació Internacional i la denuncia de les desigualtats que cal combatre i tractar d’eliminar. En aquests anys, i gràcies al treball realitzat per la Comissió de Cooperació Internacional de l’Ajuntament d’Alella, s’ha posat la mirada a les guerres, a l’alimentació, la situació de les persones refugiades o l’explotació dels territoris, els silencis mediàtics o l’incompliment de les lleis internacionals, entre d’altres. Enguany, les Jornades tindran lloc els dies 26, 27 i 28 d’octubre i celebren els deu anys posant l’ull a la feminització de la pobresa. 

Projectes de cooperacióL’Ajuntament destinarà 37.600 € a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme a Nicaragua, Guatemala, Equador, Mali i Gàmbia. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d’ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional i es donen a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Els projectes, que es donaran a conèixer a la ciutadania en la Festa de la Cooperació Internacional del 28 d’octubre, són els següents: 

Fira de Nadal

Les persones interessades a instal·lar una parada a la Fira de Nadal han de lliurar a l´Ajuntament les sol·licituds i la documentació requerida abans del 7 de desembre. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a l´OAC o per Internet a través de d'aquest accés

Alella viu la músicaEncara queden places per apuntar-se als tastets d'instruments, la nova activitat que es va incorporar al febrer d'enguany al projecte Alella Viu la Música, promogut per l'Ajuntament amb la col·laboració del centre d'estudis musicals Ressó amb l’objectiu d'impulsar la formació musical dels infants d’Alella. Els tastets d'instruments són tallers gratuïts dirigits a infants de 2n, 3r i 4t de primària, empadronats a Alella, amb els quals es pretén incentivar l’interès dels nens i nenes per la música i desenvolupar les capacitats creatives i els coneixements bàsics musicals mitjançant un contacte directe amb els instruments (violí, piano, violoncel, flauta i guitarra). Es fan dimecres i dijous de 17 a 18.30h. 

Agenda
Data: Divendres, 20 d'octubre de 2017
Hora: 9 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Lloc de trobada: Centre d'Informació de la Creu de Can Boquet (Vilassar de Dalt)
Organitza: Consorci del Parc de la Serralada Litoral

Mercat de Segona Oportunitats

Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas
Durada: De 10 a 15h

Enotast

Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Oficina de Turisme

Mostast

Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Nit de la Pansa Blanca

Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Organitza: Ajuntament d'Alella
Durada: De 18 a 24h
Data: Dimarts, 24 d'octubre de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Institut Alella

Contes de sucar-hi pa

Data: Dimarts, 24 d'octubre de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Organitza: Ajuntament d'Alella

La feminització de la pobresa

Data: Dijous, 26 d'octubre de 2017
Fins data: 28-10-2017
Organitza: Ajuntament d'Alella

Tast al mercat

Data: Dissabte, 28 d'octubre de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Mercat Municipal
Organitza: Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella
Durada: De 20 a 23h
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí