Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.170
Notícies

ReferèndumEl sí es va imposar amb contundència a Alella en el referèdum d'autodeterminació convocat per la Generalitat de Catalunya per a l'1 d'octubre. Un 91,4% dels vots recollits als quatre col·legis electorals del municipi van assenyalar la casella del sí a la pregunta "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. En total, es van comptabilitzar a Alella 4.178 vots.

Mirades al MónDes de fa deu anys Alella mira al món i ho fa des de la perspectiva de la Cooperació Internacional i la denuncia de les desigualtats que cal combatre i tractar d'eliminar. En aquests anys, i gràcies al treball realitzat per la Comissió de Cooperació Internacional de l'Ajuntament d'Alella, s'ha posat la mirada a les guerres, a l'alimentació, la situació de les persones refugiades o l'explotació dels territoris, els silencis mediàtics o l'incompliment de les lleis internacionals, entre d'altres. Enguany, les Jornades tindran lloc els dies 26, 27 i 28 d'octubre i celebren els deu anys posant l'ull a la feminització de la pobresa. 

Projectes de cooperacióL'Ajuntament destinarà 37.600 € a finançar set projectes de cooperació al desenvolupament que es duen a terme a Nicaragua, Guatemala, Equador, Mali i Gàmbia. Els ajuts procedeixen del 0,7% del pressupost d'ingressos ordinaris destinats a cooperació internacional i es donen a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Els projectes, que es donaran a conèixer a la ciutadania en la Festa de la Cooperació Internacional del 28 d'octubre, són els següents: 

GosL'Ajuntament ha posat fil a l'agulla per actualitzar l'ordenança municipal sobre protecció, control i tinença d'animals aprovada l'any 2008. Amb l'objectiu de donar resposta a les noves inquietuds i demandes ciutadanes, del 10 al 29 d'octubre, s'obre un període de participació ciutadana per tal que les persones, a títol individual, puguin fer les seves aportacions al procés d'elaboració de la nova ordenança. 

Mercat de marxantsDel 10 al 29 d'octubre la ciutadania podrà fer les seves aportacions per a l'elaboració del reglament municipal del mercat de marxants, que en aquest cas no substitueix a cap normativa municipal anterior i pretén regular, per primera vegada, la venda no sedentària del mercat setmanal de marxants.  Al FORMULARI de la consulta prèvia es podrà valorar la ubicació, el dia i l'horari del mercat. A més, es podran fer suggeriments i propostes.


Cartell Vi+El programa de la segona edició del Vi+ inclou una vuitantena de propostes molt variades en quan a formats, escenaris i continguts. Entre les moltes propostes hi haurà presentacions de vins i visites a cellers; tastos dirigits; menús i tallers gastronòmics; passejades i itineraris; sortides en vaixell i a cavall; propostes de música, teatre, literatura i poesia maridades amb vi; esdeveniments esportius; packs d'hotel, wellness i vinoteràpia, entre d'altres. Serà un mes sencer d'activitats, que arrencaran el 30 de setembre i s'estendran fins a l'1 de novembre per 23 municipis del territori. 

Hort de la RectoriaL'Ajuntament té previst realitzar la propera setmana obres d'arranjament de l'Hort de la Rectoria amb l'objectiu de millorar l'estat general de l'asfaltat i la senyalització, reordenar l'estacionament per adequar la zona d'accés a la Biblioteca i dotar l'espai d'un sistema de sensors i un panell electrònic que informarà del número de places lliures i ocupades. Està previst que els treballs comencin dilluns 2 d'octubre i finalitzin el divendres 6 d'octubre. Mentre durin les obres no es podrà estacionar en aquest espai. 

Cuinem i mengem entre llibresLa Biblioteca Ferrer i Guàrdia ha programat per a aquesta tardor un cicle d'activitats relacionades amb l'alimentació. Són sis sessions previstes per als dies 7, 17 i 24 d'octubre i 4, 7 i 15 de novembre en les quals es faran tallers, xerrades i presentacions de llibres i d'altres activitats adreçades al públic familiar que tenen l'objectiu de conscienciar els assistents sobre la necessitat d'aprendre a menjar bé a través de la lectura.

Viles floridesL'Ajuntament ha estat guardonada amb tres Flors d'Honor en el lliurament de premis anual del projecte Viles Florides. Amb aquesta distinció, el municipi incrementa la valoració com a Vila Florida que va obtenir les dues passades edicions, passant de dues a tres Flors d'Honor.

Agenda
Del 30 d'octubre a l'1 de novembre

Cartell Vi+

Data: Divendres, 6 d'octubre de 2017
A Can Manyé, del 7 de setembre al 15 d'octubre

Exposició de verema

Cartell 1es Jornades Alella Valora l'Esport

Data: Divendres, 6 d'octubre de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Espai Jove

Cuinem i mengem entre llibres

Data: Dissabte, 7 d'octubre de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Diumenge, 8 d'octubre de 2017
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Dimecres, 11 d'octubre de 2017
Hora: 2/4 de 8 matí
Lloc: Parada de bus de Can Lleonart
Data: Dimarts, 17 d'octubre de 2017
Hora: 5 h tarda
Lloc: Llar d´Infants Municipal Els Pinyons
Data: Dimecres, 18 d'octubre de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 19 d'octubre de 2017
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 19 d'octubre de 2017
Hora: 5 h tarda
Lloc: Can Gaza
Data: Divendres, 20 d'octubre de 2017
Hora: 9 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Lloc de trobada: Centre d'Informació de la Creu de Can Boquet (Vilassar de Dalt)
Organitza: Consorci del Parc de la Serralada Litoral
Data: Dissabte, 21 d'octubre de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas
Organitza: Ajuntament d'Alella
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí