Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.156
Notícies

PleEl Ple del 27 d’abril va aprovar inicialment la modificació del Reglament de Participació Ciutadana per tal de crear una nova eina participativa: l’Audiència Pública prèvia al Ple. Les sessions es convocaran mitja hora abans del Ple ordinari (generalment l’últim dijous de cada mes a les 19h) i tindran una durada màxima de 25 minuts. 

EscolesL’Ajuntament obre del 22 de maig al 9 de juny la primera convocatòria d’ajuts a l’escolarització per al curs 2017-2018, que regula les prestacions econòmiques per menjador, llibres, material i sortides escolars i la llar d’infants a famílies amb manca de recursos. Les sol·licituds es podran presentar, a partir del 22 de maig, a l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania i a l'àrea de Serveis a les Persones, on també es podrà revisar la documentació requerida, demanant cita prèvia amb aquest formulari.

Tala d'arbre TomicusEl Ple del Consell Comarcal del Maresme va aprovar a la darrera sessió del 16 de maig la creació de l'Agència de Boscos del Maresme, un nou servei que permetrà donar suport tècnic i col·laborar amb els ajuntaments i associacions de propietaris en la preservació de la massa forestal que es troba greument afectada pel canvi climàtic i l'acció destructiva de plagues com el Tomicus.

Els Juliols"La Catalunya Vitivinícola avui: la identitat com a supervivència?", és el títol del curs dels Juliols de la UB, programat per l'Ajuntament d'Alella amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, que es farà del 10 al 14 de juliol.  L'Ajuntament convoca quinze beques per poder assistir al curs que es podran sol·licitar fins al 15 de juny. 

PFIDel 15 al 26 de maig s'obre el termini per presentar sol·licituds per al curs 2017-2018 als dos perfils professionals del Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball del Baix Maresme que promouen des de fa quatre anys els ajuntaments d'Alella, Montgat i Tiana per afavorir la inserció professional dels joves de 16 a 21 anys que no han aconseguit el títol de graduat de secundària obligatòria (ESO) i volen formar-se en una professió.

BlaumutEl Festival d’Estiu tindrà canvis en aquesta tretzena edició. Es manté el calendari del mes de juliol (hi haurà actuacions del 30 de juny al 15 de juliol), però s’avança la venda d’entrades que es podran adquirir a partir del 10 de maig a l'Oficina de Turisme i a www.festivalalella.cat. BlaumutThe Gospel Viu Choir, Funkystep & The Sey Sisters, Marion HarperFerran Savall & Meritxell Neddermann i Rusó Sala, completen un cartell que no inclou els concerts de Músics en Residència, com ha vingut fent des de l’any 2010, perquè les estades de música clàssica tindran enguany programa propi.

Jornades Gent GranL’any passat es van commemorar els 75 anys del Dinar d’Homenatge a la Vellesa i enguany se celebren els 10 anys de les Jornades de la Gent Gran. Aprofitant el desè aniversari, les jornades surten al carrer i amplien el número de propostes i els dies de celebració. Passen de una a dues setmana i es faran del 15 al 28 de maig. 

Festival de Dansa

El Festival de final de curs de l'Escola de Dansa es farà el 10 de juny, a les 18h, al Teatre la Massa de Vilassar de Dalt. Les entrades es poden adquirir a l'Oficina de Turisme del 18 de maig a l'1 de juny amb una limitació de 5 entrades per persona. En cas que quedin entrades, es farà un segon torn de venda del 2 al 9 de juny, sense limitació del número d'entrades.

Alella Valora L'esportL'Ajuntament ha convocat la quarta edició dels premis "Alella Valora l'Esport" amb l'objectiu de reconèixer èxits i mèrits esportius a esportistes i directius, entitats, clubs i altres associacions i persones vinculades a Alella que hagin tingut una actuació destacada durant la temporada 2016-2017. Les candidatures es poden presentar al Pavelló Municipal d'Esports o a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, OAC, fins al 24 de maig. 

El tabac al descobertL'Institut Alella acull fins al 25 de maig l'exposició itinerant de la Diputació de Barcelona "El tabac al descobert", que té com a objectiu la prevenció del tabaquisme entre el jovent. 

Agenda
Del 15 al 28 de maig

Jornades Gent Gran

Data: Dilluns, 15 de maig de 2017
Fins data: 28-05-2017
Lloc: Diferents espais

Trobada de taekwondo

Data: Dissabte, 20 de maig de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera
Durada: De 10 a 13h

Amb cinc sentits

Data: Dissabte, 20 de maig de 2017
Hora: 2/4 de 12 matí
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia

Alella desfila

Data: Diumenge, 21 de maig de 2017
Hora: 12 h migdia
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Data: Dijous, 25 de maig de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Espai Jove
Organitza: Ajuntaments d'Alella, El Masnou i Teià

Dibuixa'm un parc

Data: Dimecres, 24 de maig de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Dijous, 25 de maig de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Wine tasting maig

Data: Dissabte, 27 de maig de 2017
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Diumenge, 28 de maig de 2017
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 10.30 a 12.30h
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí