Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.146
Notícies

TomicusL'Ajuntament ha encarregat la tala d'una seixantena d'arbres morts o poc desenvolupats de dues pinedes de titularitat municipal a la zona del Bosquet i a Cal Baró. Es tracta d'exemplars que han mort o estan en molt mal estat per els efectes de la sequera, de la plaga de Tomicus destruens i també d'altres poc desenvolupats, ofegats, i amb poques possibilitats de sobreviure.

Càmeres de seguretatL'alerta originada pel sistema de control preventiu d'accés de vehicles, mitjançant les càmeres de lectura de matrícules, va facilitar la detenció d'un presumpte lladre a Vilanova del Vallès. Els fets van passar dimarts 28 de febrer, cap a les 18.10 hores, quan la Policia Local d'Alella va rebre l'alerta de les càmeres de la presència d'un vehicle sostret, un turisme de la marca Audi A3 de color negre, amb dos ocupants, que havia estat robat fa un dies a Sant Cugat del Vallès i que estava inclòs dintre de la llista de vehicles sospitosos de ser utilitzat per a robatoris amb força a domicili.

Aparcament Riera PrincipalAmb motiu de les mateixes obres de reurbanització a partir d'aquest divendres, 24 de febrer, i fins a l'acabament dels treballs es tancarà provisionalment l'accés a l'aparcament de Can Calderó, de manera que no es podrà estacionar en aquest espai.  Per tal de facilitar l'estacionament dels vehicles,  s'ha habilitat com a aparcament alternatiu la parcel·la de la Riera Principal, 30, situada entre els carrers de Charles Rivel i la plaça d'Antoni Pujadas (al costat de l'antiga Crison).  

8 de MarçLa regidoria d'Equitat ha preparat un programa d'activitats a l'entorn del 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones, en el qual participen diferents àrees —Adolescència i Joventut, Participació, Cultura i Civisme i Seguretat Ciutadana— les dues associacions de dones del poble i la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella. Entre els actes destaquen dues exposicions d'homenatge a Simone de Beauvoir, una taula rodona sobre el paper de la dona a l'art, el toc de campanes per Santa Madrona, una ballada de zuma i un taller de defensa personal. 

Simone de BeauvoirCoincidint amb la celebració del Dia de les Dones, Alella retrà homenatge a una de les figures més destacades de la lluita per la igualtat: l'escriptora i filòsofa francesa Simone de Beauvoir. Serà un homenatge per partida doble: a Can Manyé i Can Lleonart, amb dues exposicions que tracten de captar l'essència de l'obra i de la vida d'una dona decisiva en el món del feminisme. 

Tria la viaLa regidoria d'Adolescència i Joventut, en col·laboració amb la regidoria d'Educació, organitza, per primera vegada, unes jornades d'orientació acadèmica amb l'objectiu de facilitar al jovent i les seves famílies informació de tot el ventall de recursos formatius que tenen a l'abast per tal d'encarrilar-se en el seu camí formatiu i professional. Amb el títol de “Tria la via”, es dedicaran cinc jornades —els dies 13, 14, 15, 16 i 17 de març— a tractar totes aquelles qüestions que puguin ser d'interès per als joves i les famílies

biblioteques amb DOLes Biblioteques amb DO guanyen adeptes al territori de la Denominació d'Origen Alella. En aquesta cinquena edició ja són 11 les biblioteques del territori que se sumen a la iniciativa d'acostar les lletres i la cultura del vi amb la literatura promoguda per Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Ho fan a través d'un ampli ventall d'activitats organitzades al llarg del març, que és el mes dedicat a la Denominació d'Origen Alella.

banner Mostra literària

Del 20 de febrer al 31 de març es poden presentar a Can Lleonart els treballs de la fase local de la XXIV Mostra Literària del Maresme. El concurs és obert a totes les persones que visquin o treballin a Alella i el veredicte es farà públic a la festa de lliurament de premis que tindrà lloc el 14 de maig a les 12h a la Can Lleonart, dins del programa d'Espais de Poesia.

Voluntariat per la llenguaEl proper mes març comença una nova edició del programa de parelles lingüístiques Voluntariat per la llengua que promou l'Ajuntament d'Alella, amb la col·laboració del Consorci de Normalització Lingüística, des de l'any 2005. És un programa que té per objectiu facilitar un espai de trobada entre voluntaris/es lingüístics que volen ensenyar a parlar la llengua catalana i d'altres persones aprenentes que volen millorar la seva fluïdesa verbal. Enguany el programa comença el 16 de març, amb la reunió de voluntaris i aprenents que es farà a les 18h a les antigues Escoles Fabra. Per participar com a aprenent/a o voluntari/a cal formalitzar les inscripcions del 20 de febrer al 10 de març al Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu (a les antigues Escoles Fabra)

Agenda

english mostast març

Data: Dissabte, 4 de març de 2017
Hora: 1 h migdia
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Diumenge, 5 de març de 2017
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Oficina de Turisme

Saber dir no

Data: Dimarts, 7 de març de 2017
Hora: 5 h tarda
Lloc: Llar d'Infants Municipal Els Pinyons
Data: Dimecres, 8 de març de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Data: Dimecres, 8 de març de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dimecres, 8 de març de 2017
Hora: 2/4 de 9 matí
Lloc: Pavelló d'Esports Municipal Abelardo Vera

Demain. Cicle cinema social

Data: Dijous, 9 de març de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Dijous, 9 de març de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Club de lectura

Data: Dijous, 9 de març de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Divendres, 10 de març de 2017
Hora: 6 h tarda
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Data: Divendres, 10 de març de 2017
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Aparcament de Can Lleonart

Taller familiar

Data: Dissabte, 11 de març de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia

Teatre de l'oprimit

Data: Dissabte, 11 de març de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: Espai Jove

English enotast

Data: Dissabte, 11 de març de 2017
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí