Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.145
Notícies

Amb motiu de les mateixes obres de reurbanització a partir d'aquest divendres, 24 de febrer, i fins a l'acabament dels treballs es tancarà provisionalment l'accés a l'aparcament de Can Calderó, de manera que no es podrà estacionar en aquest espai.  Per tal de facilitar l'estacionament dels vehicles,  s'ha habilitat com a aparcament alternatiu la parcel·la de la Riera Principal, 30, situada entre els carrers de Charles Rivel i la plaça d'Antoni Pujadas (al costat de l'antiga Crison).  Des del 23 de febrer de 2017,  i durant quinze dies, aproximadament, no es podrà transitar pel carril ascendent que quedarà fora de servei i es concentrarà la circulació en el carril central que podrà ser utilitzat tant pels vehicles que girin a l'esquerra cap al carrer de Les Heures com els que transitin per la carretera en direcció Granollers. A més, aquest dissabte 25 de febrer es realitzaran obres de serveis que afectaran puntualment la circulació a la Rambla d'Àngel Guimerà en ambdós sentits de circulació, a l'alçada del carrer de Les Heures. 

8 de MarçLa regidoria d’Equitat ha preparat un programa d’activitats a l’entorn del 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones, en el qual participen diferents àrees —Adolescència i Joventut, Participació, Cultura i Civisme i Seguretat Ciutadana— les dues associacions de dones del poble i la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d'Alella. Els actes arrencaran el 3 de març amb un taller de teatre social de prevenció de la violència de gènere adreçat a joves i adolescents. Entre els actes destaquen dues exposicions d'homenatge a Simone de Beauvoir, una taula rodona sobre el paper de la dona a l'art, el toc de campanes per Santa Madrona, una ballada de zuma i un taller de defensa personal. 

Simone de BeauvoirCoincidint amb la celebració del Dia de les Dones, Alella retrà homenatge a una de les figures més destacades de la lluita per la igualtat: l’escriptora i filòsofa francesa Simone de Beauvoir. Serà un homenatge per partida doble: a Can Manyé i Can Lleonart, amb dues exposicions que tracten de captar l’essència de l’obra i de la vida d’una dona decisiva en el món del feminisme. 

Carnestoltes 2017El 26 de febrer prepareu la vostra disfressa per participar a la Festa de Carnestoltes que es farà a la Plaça de l’Ajuntament a partir de les 11h. Hi haurà xocolatada popular, una cercavila amb la Colla de Gegants, Capgrossos, Grallers i Timbalers d’Alella, acompanyats dels Timbalers del Most, amb sortida i arribada a la Plaça de l'Ajuntament i  l’espectacle infantil i familiar Tot s’hi val!, a càrrec del Grup Jordi Tonietti i Cia, per ballar a ritme de rock, reggae, vals i rumba. La festa acabarà amb la crema del Carnestoltes. 

Control sanitarisL'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona han iniciat aquest dimarts, 21 de febrer,  la campanya anual de vigilància i control dels establiments alimentaris del municipi per valorar les condicions higièniques, les pràctiques correctes de manipulació i els autocontrols en què es desenvolupen aquestes activitats, per tal de garantir la seguretat dels aliments que arriben als consumidors.

Escola La SerretaEls centres educatius d’Alella han programat jornades de portes obertes per donar a conèixer les instal·lacions i els seus projectes educatius, perquè les famílies puguin triar escola per als seus fills i filles de cara al curs vinent. Les preinscripcions per al segon cicle d'infantil, primària i secundària es poden fer del 23 de març al 4 d'abril.

Sin (Con) TextoDel 23 al 26 de febrer tindrà lloc a Can Manyé l'esdeveniment artístic “Sin (Con) Texto”. Quatre dies en els quals l’espai d’art i creació ens convida a gaudir, parlar i viure l’art a través d’una exposició d’art plàstic, una performance, un taller infantil i un debat cultural amb Antoni Llena, Gabriel, Jesús Martínez Clarà, Juan Bufill i Joan Maria Minguet Batllori.

Jornada tecnica: canvi climàtic i boscos al MaresmeEl Consell Comarcal del Maresme organitza una jornada tècnica per debatre els temes relacionats amb el canvi climàtic està afectant i continuarà canviant el paisatge i quines mesures caldria emprendre per mitigar els seus efectes. La jornada comptarà amb reconeguts especialistes en diferents àmbits i tindrà lloc el 10 de març al centre cívic el Gorg de Sant Vicenç de Montalt. 

Activitats enoturístiquesL’Ajuntament ja té preparat el gruix de la programació enoturística d’enguany, que tindrà com a principals novetats la introducció d’activitats en anglès, com l’English Mostast i l’English Enotast, amb un doble objectiu: atreure nous públics i atendre les demandes d’una part de la població de parla anglesa que viu al municipi. La regidoria de Promoció Turística també treballa en  Amb aquest objectiu, es treballa en l'ampliació de la proposta “Tapes + vi”, amb l'objectiu que es pugui fer durant els mesos de primavera i estiu.

banner Mostra literària

Del 20 de febrer al 31 de març es poden presentar a Can Lleonart els treballs de la fase local de la XXXIV Mostra Literària del Maresme. El concurs és obert a totes les persones que visquin o treballin a Alella i el veredicte es farà públic a la festa de lliurament de premis que tindrà lloc el 14 de maig a les 12h a la Can Lleonart, dins del programa d'Espais de Poesia.

Agenda

Sin (Con) Texto

Data: Divendres, 24 de febrer de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Durada: D'11 a 14h
Data: Divendres, 24 de febrer de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Dissabte, 25 de febrer de 2017
Hora: 12 h migdia
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Durada: De 12 a 13h
Data: Dissabte, 25 de febrer de 2017
Hora: 12 h migdia
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Durada: De 12 a 13h
Data: Dissabte, 25 de febrer de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Dissabte, 25 de febrer de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Durada: D'11 a 14h

Mercat de les puces solidari amb ADANA

Data: Dissabte, 25 de febrer de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: La Porxada del Mercat Municipal
Durada: De 10 a 14h

Carnestoltes 2017

Data: Diumenge, 26 de febrer de 2017
Hora: 11 h matí
Lloc: Plaça de l'Ajuntament
Data: Diumenge, 26 de febrer de 2017
Hora: 12 h migdia
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Data: Diumenge, 26 de febrer de 2017
Hora: 10 h matí
Lloc: La Porxada del Mercat Municipal
Durada: De 10 a 14h
Data: Dimarts, 28 de febrer de 2017
Hora: 2/4 de 8 tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació

Ballada de zumba

Data: Dimecres, 1 de març de 2017
Hora: 7 h tarda
Lloc: Institut Alella

Coneix el teu sòl pelvià

Data: Dijous, 2 de març de 2017
Hora: 8 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart

Taller de prevenció de les violències de gènere

Data: Divendres, 3 de març de 2017
Hora: 5 h tarda
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Durada: De 17 a 19h
Data: Dissabte, 4 de març de 2017
Hora: 1 h migdia
Lloc: Can Lleonart
Data: Diumenge, 5 de març de 2017
Hora: 2/4 d'11 matí
Lloc: Oficina de Turisme
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí