Anar a la plana de números del butlletí

Recull informatiu publicat a alella.cat · El Full Setmanal. Butlletí electrònic de l'Ajuntament d'Alella. Núm.129
Notícies

Can MagarolaCan Magarola tindrà un lloc destacat en el mapa de l´enoturisme de la DO Alella amb la recuperació de l´antic celler i l´arranjament dels espais exteriors de la masia. Amb aquesta darrera intervenció, l´Ajuntament dóna un pas més per a la recuperació de Can Magarola, un edifici catalogat com a d´interès patrimonial del municipi. L'espai s'estrenarà el 5 de novembre amb el lliurament dels Premis Literaris i l'espectacle Esperit de Vinyoli.

Moltes assegurances reclamen l'aportació d'un certificat meteorològic per donar cobertura als desperfectes ocasionats per fenòmens com la pluja, el vent o les glaçades. Els maresmencs i maresmenques que hagin estat afectats pels forts aiguats d'ahir a la comarca i necessitin aquest certificat, el poden sol·licitar al Consell Comarcal del Maresme. AQUÍ teniu tota la informació d'aquest tràmit.

Coneixement de l'entorn i el marc jurídicLa Regidoria de Serveis a les Persones, a través de l'Aula d'Acollida, organitza un curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic adreçat a totes les persones nouvingudes a Alella o que ja fa temps que resideixen al municipi, independentment de la seva procedència, i que estiguin interessades en aprofundir en el coneixement del territori d'acollida. El curs consta de 16 hores i es farà a Can Lleonart, de 9.30 a 11.30h, els dilluns i dijous del 3 al 28 de novembre. 

Mercat de Segones OportunitatsLa regidoria de Comerç i Consum organitza el 15 d'ctubre la 6a edició del Mercat de Segones Oportunitats. El mercat es farà de 10 a 15h a la plaça d'Antoni Pujadas i s‘adreça a persones majors de 16 anys, entitats o centres escolars, preferentment d´Alella. Es podran vendre o intercanviar articles de segona mà, productes artístics i material de marxandatge. 

Protegiu-vos contra la gripEl personal sanitari de l’Àrea Bàsica de Salut del Masnou-Alella ha programat dues sessions de vacunació per als dies 24 i 25 d’octubre, de 17 a 18h, al Casal de la Gent Gran Can Gaza. La campanya de vacunació s’adreça a persones més grans de 60 anys i aquelles que pateixen alguna malaltia crònica. Per poder vacunar-se cal dur la targeta sanitària i el carnet de vacunacions.

TomicusL'escarabat Tomicus destruens guanya territori dia a dia a les comarques del Maresme i del Vallès Oriental. Des del juliol s'han incrementat a Alella els pins i pinedes afectats per aquest perforador que ataca l'interior de l'arbre i causa la seva mort. Per mitigar l'expansió del Tomicus cal actuar de manera decidida i en el moment en el què és més factible la seva destrucció: quan l'escarabat està dins del tronc, un fet que es produeix entre els mesos d'octubre i febrer. Per fer front a aquesta plaga, la Generalitat té previst obrir aquest mes d'octubre una convocatòria d´ajuts dotada amb 100.000€ per a propietats forestals del Maresme i del Vallès Oriental, destinats, exclusivament, a preservar les pinedes. er poder beneficiar-se de les subvencions, els propietaris han de formar part d'una Associació de Propietaris Forestals. 

Vi+L´octubre és el mes de la DO amb Vi+, una nova iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella que neix amb la ferma voluntat de dinamitzar el territori, donant a conèixer i promocionant el món del vi a través d´un cicle d´activitats i experiències enoturístiques. El programa és el resultat i el millor aparador de la inventiva i el compromís dels agents, públics i privats, que formen part de la Ruta del Vi de la DO Alella amb el territori i els seus productes autòctons.

Agenda
Data: Dissabte, 15 d'octubre de 2016
Hora: 2/4 de 12 matí
Lloc: Sala d'entitats de les antigues Escoles Fabra
Organitza: Fundació l'Alternativa i Cerquem les Arrels, amb la col·laboració de l'Ajuntament

Mercat de Segones Oportunitats

Data: Dissabte, 15 d'octubre de 2016
Hora: 10 h matí
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas
Durada: De 10 a 15h

Enotast

Data: Dissabte, 15 d'octubre de 2016
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Durada: De 13 a 14.30h
Data: Dissabte, 15 d'octubre de 2016
Hora: 1 h migdia
Lloc: Oficina de Turisme
Data: Dissabte, 15 d'octubre de 2016
Hora: 6 h tarda
Lloc: Can Manyé. Espai d'art i creació
Durada: De 18 a 23.30h

Hora del conte

Data: Dimarts, 18 d'octubre de 2016
Hora: 2/4 de 6 tarda
Lloc: Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia
Data: Dimecres, 19 d'octubre de 2016
Hora: 10 h matí
Lloc: Plaça d'Antoni Pujadas

Monogràfic accés a l'habitatge

Data: Dimecres, 19 d'octubre de 2016
Hora: 2/4 de 9 vespre
Lloc: Espai Jove
Data: Dijous, 20 d'octubre de 2016
Hora: 8 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Data: Divendres, 21 d'octubre de 2016
Hora: 5 h tarda
Lloc: Antigues Escoles Fabra
Durada: De 17 a 20h
Data: Divendres, 21 d'octubre de 2016
Hora: 9 h vespre
Lloc: Centre Cultural de Can Lleonart
Ajuntament d'Alella
Plaça de l'ajuntament, 1 (08328)
Tel. 93 555 23 39 - Fax 93 540 03 28 - ajuntament@alella.cat
Si no visualitzes correctament aquest missatge, fes clic aquí